Log in

Registration

Εξισώνουν τον όλεθρο με τη νιότη του κόσμου

Posted: October 13, 2013 / in: Αποψεις / Comments Off on Εξισώνουν τον όλεθρο με τη νιότη του κόσμου

Απόφαση ΕΕ

του Μάκη Βάσιλα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια να κατατεθεί εντός των προσεχών ημερών στη Βουλή το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε ότι η προσπάθεια του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη να το καταθέσει, είχε προσκρούσει στις ισχυρές αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ αλλά και του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού που δεν ήθελαν κάτι τέτοιο, καθώς θεωρούσαν πως σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν εκτεθειμένοι τόσο στους ψηφοφόρους τους, όσο και στο κοινό του «αδελφού» κόμματος.

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και τα πράγματα άλλαξαν. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη τραμπούκο, δρομολόγησε νέες εξελίξεις. Οι δεκάδες χιλιάδες αντιφασιστών διαδηλωτών που κατέκλυσαν τους δρόμους σε πολλές πόλεις της χώρας, τρόμαξαν την κυβέρνηση που αναγκάστηκε να πάρει μέτρα. Οι έρευνες των αρχών σχετικά με τη δράση της εγκληματικής νενοναζιστικής συμμορίας της ΧΑ έφερε στο φως αυτό που όλοι γνώριζαν, ακόμα και αυτοί που τάχα έπεφταν από τα σύννεφα. Ότι δεν υπάρχει παράβαση του ποινικού κώδικα στην οποία τα μέλη της ΧΑ να μην έχουν υποπέσει. Ότι πίσω από τα νεοναζιστικά κηρυγματα μίσους κρύβεται ο υπόκοσμος της νύχτας, οι πρωαγωγοί, οι νταβατζήδες και κάθε λογής μικρής και μεγάλης παραβατικότητας συμπεριφορές.

Αυτό όμως ήταν γνωστό. Η κυβέρνηση, με απύθμενη υποκρισία και προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα, βρήκε την ευκαιρία με αφορμή τη δολοφονία, να παίξει το χαρτί του αντιρατσισμού και με πρόσχημα την ιστορία αυτή να συνεχίσει και να επιτείνει την αντιλαϊκή της επίθεση.

Η βασική πλευρά άλλωστε του λεγόμενου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, είναι ότι θα βασίζεται στην ενσωμάτωση της υπεραντιδραστικής απόφασης της ΕΕ που ουσιαστικά εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό. Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, πέρα από τις αστειότητες περί προσπάθειας συγκερασμού των τεσσάρων νομοσχεδίων που έχουν κατατεθεί, ξεκαθάρισε πως η κύρια κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι η ενσωμάτωση αυτής της απαράδεκτης απόφασης.
Ας σημειωθεί εδώ για όσους δεν γνωρίζουν, πως η απόφαση αυτή, ουσιαστικά εισάγει την επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, καθώς προσπαθεί να ποινικοποιήσει κάθε διαφορετική προσέγγιση στην ιστορία και τα ιστορικά γεγονότα και επιβάλλει μια συγκεκριμένη ανάγνωσή τους ως πολιτικά ορθή. Ασφαλώς και η οπτική αυτή γωνία που επιχειρείται να επιβληθεί και διά νόμου, δεν είναι άλλη από την επίσημη αστική αντίληψη που ξαναγράφει την ιστορία στα μέτρα του κεφαλαίου.
Χαρακτηριστικά, η απόφαση αυτή –που μάλιστα κομμάτια της Αριστεράς καλούσαν επίμονα την κυβέρνηση να υιοθετήσει– ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα σε κάθε κράτος μέλος να θεσπίζει διατάξεις που επεκτείνουν το πεδίο εφαρμογής της «και σε εγκλήματα που απευθύνονται εις βάρος ομάδας προσώπων, η οποία προσδιορίζεται βάσει άλλων κριτηρίων εκτός από εκείνα της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενετικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, όπως είναι αυτά της κοινωνικής θέσης ή των πολιτικών πεποιθήσεων».

Την παραπάνω διατύπωση, το σύνολο σχεδόν των αστικών κυβερνήσεων στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης την χρησιμοποίησαν για να ποινικοποιήσουν οποιαδήποτε αναφορά ακόμα και σε σύμβολα που παρέπεμπαν στον σοσιαλισμό. Έτσι απαγορεύτηκαν ακόμα και η χρήση του σφυροδρέπανου, ενώ η γελοιότητα έφτασε στο αποκορύφωμά της στην Πολωνία, όπου απαγορεύτηκε ακόμα και η γνωστή εικόνα σύμβολο του Τσε Γκεβάρα, ως παραπέμπουσα στο σοσιαλισμό! Με βάση την ίδια διατύπωση, τέθηκαν εκτός νόμου τα κομμουνιστικά κόμματα στις χώρες της Βαλτικής και η κομμουνιστική νεολαία στην Τσεχία, καθώς θεωρήθηκε έγκλημα ο εγκωμιασμός του σοσιαλιστικού συστήματος.

Και στη χώρα μας όμως τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Η πλήρης αποτυχία του σαξές στόρι και η εντεινόμενη επίθεση στα δικαιώματα και στο εισόδημα των εργαζόμενων, έχει φέρει την κατάσταση σε οριακό σημείο. Ο ίδιος άλλωστε ο πρωθυπουργός, μιλώντας τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες για το άλλο άκρο που θέλει να βγάλει τη χώρα από ΝΑΤΟ και ΕΕ αλλά και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ, όπου ξεδιάντροπα ταύτισε τον ηρωικό αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές, με τη βία και την τρομοκρατία, στόχευσε συγκεκριμένα. Ο πολιτικός καραγκιόζης που το παίζει σύμβουλός του και «κρατάει τις σφαίρες του για τους πραγματικούς του αντιπάλους» δεν είναι απ’ ό,τι φαίνεται μια ακραία γραφικότητα, ένας εμμονικός με την Αριστερά και τα κινήματα. Αντίθετα είναι το πραγματικό πρόσωπο του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού που ξεπροβάλλει με τον πλέον επίσημο τρόπο και απειλεί να τσακίσει όποιον έχει άλλη γνώμη.
Τα σχέδια των κυρίαρχων, βέβαια έχουν πάντοτε και τις ατέλειες και τα λάθη τους. Στην προκειμένη περίπτωση, το «λάθος» τους έχει να κάνει με το γεγονός ότι απέναντί τους δεν είναι μια συμμορία ρουφιάνων δολοφόνων. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες περήφανοι άνθρωποι που αγωνίζονται με το κεφάλι ψηλά, δημόσια στο φως του ήλιου.

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα