Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή
και την κομμουνιστική απελευθέρωση

Απεργία νοσοκομειακών γιατρών: «Ως εδώ με τον κυβερνητικό εμπαιγμό» (Photos)

Την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας εν μέσω μάλιστα ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων και των διασωληνώσεων ασθενών με Covid-19, αλλά και την απύθμενη κυβερνητική υποκρισία όσον αφορά τα μέτρα θωράκισης των δημόσιων νοσοκομείων, ανέδειξε η σημερινή πετυχημένη 24ωρη πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών της ΟΕΝΓΕ, καθώς και οι στάσεις εργασίας που έγιναν σε πολλά νοσοκομεία μετά από αποφάσεις των σωματείων εργαζομένων.

Εκατοντάδες γιατροί συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας απαιτώντας επείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, ανάπτυξη και στελέχωση 3.500 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ, επίταξη των δομών υγείας του ιδιωτικού τομέα, και άμεση πληρωμή του συνόλου των εφημεριών.

Σε κοινέςΚατηγορίες

«Ως εδώ με τον κυβερνητικό εμπαιγμό – Τώρα μέτρα για την υγεία του λαού – Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή – Δωρεάν υγεία για κάθε ασθενή» έγραφε το πανό της ΟΕΝΓE, ενώ δική τους παρουσία είχαν τα σωματεία εργαζομένων του Αττικού, του Ευαγγελισμού, του Θριάσιου, του Αγίου Σάββα και άλλων νοσοκομείων.

Κραυγή αγωνίας από Ευαγγελισμό και Κρατικό Νίκαιας

Η κραυγή αγωνίας έξι (6) διευθυντών του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, καθώς επίσης και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και της υπεύθυνης της πτέρυγας Covid-19 στο Π.Γ.Κ.Ν «Νίκαιας», είναι μια επιπλέον απόδειξη της εκρηκτικής κατάστασης που διαμορφώνεται, καταρρίπτοντας έτσι το αφήγημα της Κυβέρνησης για δήθεν θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Αυτό επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις σε δύο δημόσια νοσοκομεία που αποτελούν “ναυαρχίδες” του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει πως είναι επιτακτική ανάγκη να υιοθετήσει επιτέλους η κυβέρνηση τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών από την αρχή της πανδημίας, για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Επίσης δηλώνει ότι στηρίζει τα αιτήματα των συναδέλφων της για:

– Τη λειτουργία καταλυμάτων που θα στεγάζουν προσωρινά ασυμπτωματικούς ή ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα, οι οποίοι δεν έχουν στέγη ή διαβιούν σε συνθήκες που ευνοούν την υπερμετάδοση.
– Την αύξηση της διαθεσιμότητας σε μοριακούς ελέγχους για νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς ειδικών μονάδων.
– Τη διάθεση μεταφραστών γλωσσών που ομιλούν οι πολυπληθέστερες ομάδες των μεταναστών.
– Την άμεση αποφόρτιση του νοσοκομείου από ασθενείς Covid-19 σε απλή νοσηλεία, με διακομιδή σε άλλα ιδρύματα.
– Τον σαφή προσδιορισμό υπό τις παρούσες συνθήκες, του αριθμού κλινών ΜΕΘ και κλινών θαλάμου που θα διατίθενται για ασθενείς με Covid-19. Η διαθεσιμότητα θα αυξάνεται μόνο σε συνθήκες υπερπλήρωσης και των άλλων διαθέσιμων δομών στη Αττική, που απευχόμαστε.
– Την ισόρροπη στελέχωση και την ανάπτυξη των Τμημάτων με γνώμονα τις διαχρονικές ανάγκες και όχι μόνο τις συγκυριακές.

 

Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα
Δήλωση της Εύας Πατρίκαλου, νεφρολόγου στο Νοσοκομείο Τρικάλων, εκλεγμένης στην αντιπροσωπεία του ΠΙΣ, κατά τη διάρκεια της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης.

 

Σχετίζεται με Άρθρα

Επόμενο

Φάκελος: Ώρα μηδέν στη Μέση Ανατολή

Ευρωεκλογές: ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία: Ψηφοδέλτιο μάχης και ανατροπής

Γερμανία και ΕΕ: Στήριξη εγκλημάτων και καταστολή

Πορτογαλία: Όταν άνθισαν τα γαρίφαλα

Διεθνή

Στην εποχή των πολέμων: Ηχηρό έλλειμμα διεθνιστικής, κομμουνιστικής προοπτικής

Στην εποχή των πολέμων: Ηχηρό έλλειμμα διεθνιστικής, κομμουνιστικής προοπτικής

Παναγιώτης Ξοπλίδης Αφιέρωμα: Ουκρανία δύο χρόνια μετά  ▸ Στην εποχή της έντασης ανταγωνισμών και πολέμων, η «γύμνια» των παραδοσιακών ρευμάτων ...

Δύο χρόνια μετά: Κρίση, ουκρανικό και αντιπολεμικό κίνημα

Δύο χρόνια μετά: Κρίση, ουκρανικό και αντιπολεμικό κίνημα

Δημήτρης Καλτσώνης Αφιέρωμα: Ουκρανία δύο χρόνια μετά  Σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης εντείνονται αναπόφευκτα οι ανταγωνισμοί για την κυριαρχία, διανομή ...

Μετά την Ουκρανία: Η σύγκρουση που έρχεται στον Ειρηνικό Ωκεανό

Μετά την Ουκρανία: Η σύγκρουση που έρχεται στον Ειρηνικό Ωκεανό

Κώστας Δικαίος  Θα είναι το επόμενο μέτωπο μετά από Ουκρανία και Μέση Ανατολή; Αφιέρωμα: Ουκρανία δύο χρόνια μετά  Στην περιοχή ...

Ουκρανία 2 χρόνια μετά: Ο πόλεμος ως παγκόσμια τάση και η παρακαταθήκη  του Λένιν

Ουκρανία 2 χρόνια μετά: Ο πόλεμος ως παγκόσμια τάση και η παρακαταθήκη του Λένιν

Παναγιώτης Μαυροειδής Αφιέρωμα: Ουκρανία δύο χρόνια μετά  ▸ Οι πόλεμοι του κεφαλαίου στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των ...

Ουκρανία: δύο χρόνια μετά

Ουκρανία: δύο χρόνια μετά

Γιώργος Παυλόπουλος Οι πόλεμοι αποτελούν τη συνέχεια της πολιτικής με άλλα, πιο βίαια μέσα, καθώς έρχονται να δώσουν λύσεις εκεί ...

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist