Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή
και την κομμουνιστική απελευθέρωση

Ο τελευταίος χορός του Πατούλη και ο Χαρδαλιάς

▸Και επίσημα ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς είναι η επιλογή της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής «με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος της Πειραιώς. Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν ήταν η πρώτη επιλογή της ΝΔ αφού αρχική επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου -μετά το Πατούλης gate- ήταν να δώσει το χρίσμα στον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να αφήσει το δήμο Γλυφάδας. 

Η υποψηφιότητα Χαρδαλιά με «εντολή Μητσοτάκη» δείχνει πως αντιλαμβάνεται το σύστημα Μαξίμου τον ρόλο της τοπικής διοίκησης επιλέγοντας με διαδικασίες φαστ-τρακ πρώτα το πρόσωπο με όρους αναγνωρισιμότητας και σταρ σίστεμ, χωρίς καμία έστω προσχηματική δημοκρατική διαδικασία, πρόγραμμα ή πολιτικό κριτήριο.   

Σε κοινέςΚατηγορίες

Τι προηγήθηκε: 

Κάντε ότι θέλετε αλλά να μη σας βλέπουνε.

Ο Γιώργος Πατούλης, το πιο προβεβλημένο αυτοδιοικητικό στέλεχος της ΝΔ πιάστηκε στα πράσα σε βίντεο να χορεύει και να τραγουδάει στο Ζάππειο στο γλέντι της Παγκόσμιας Συνάντησης Απόδημου Ελληνισμού, τις ώρες που η Ελλάδα καιγόταν και θρηνούσαμε νεκρούς.  «Ήταν η κακιά στιγμή» προσπάθησε να δικαιολογηθεί μετά. 

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να αναζητήσει άλλη λύση βλέποντας ότι με το καλημέρα το «σεμνά και ταπεινά» του Κ. Μητσοτάκη είχε γίνει κουρελόχαρτο. Είχε προηγηθεί η καρατόμηση του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Νότη Μηταράκη που μετά από μια-δύο τυπικές εμφανίσεις στο κέντρο συντονισμού επέστρεψε αμέσως στις διακοπές του στην Πάτμο χωρίς τα μέτωπα των πυρκαγιών να έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Η υποκρισία της κυβέρνησης είναι ότι όλο το προηγούμενο διάστημα κάλυπτε τον Γ. Πατούλη παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις τους είχαν ήδη διαταραχθεί και πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διαρρέουν ότι υπήρχε δυσαρέσκεια για τις «προσωπικές στρατηγικές» (με στενές σχέσεις με την εκκλησία και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα) που ακολουθούσε ο Περιφερειάρχης Αττικής στο «μοίρασμα τις πίτας» στους διαγωνισμούς και τις αναθέσεις έργων όσο και για τη μεγάλη υπόθεση της ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου και της Αθηναϊκής Ριβιέρας.  Μην ξεχνάμε ωστόσο πως μόλις τον φετινό Μάϊο σε πανηγυρική εκδήλωση στο Ζάππειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξυμνούσε τον Γιώργο Πατούλη και την ομάδα του «για το έργο που επιτέλεσαν τα τελευταία 4 χρόνια» και τόνιζε πως «το όραμα της Περιφέρειας Αττικής ταυτίζεται με το δικό μου για μια Ελλάδα παραγωγική, δίκαιη, ισχυρή»!

Ο Γ. Πατούλης όχι μόνο ήταν εξαφανισμένος το μεγαλύτερο διάστημα των πυρκαγιών αλλά έχει μεγάλες ευθύνες -όπως και ο Ν. Χαρδαλιάς ως υπεύθυνος των Ενόπλων Δυνάμεων- για τις τεράστιες ανεπάρκειες που παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα στον κρίσιμο τομέα της αντιπυρικής πρόληψης. Το μόνο που φρόντισε να κάνει ο Γ. Πατούλης ως «μέτρο πρόληψης» κατά των πυρκαγιών ήταν να δώσει εντολή να μείνουν κλειστά τα κεντρικά πάρκα μέσα στον μεγάλο καύσωνα, στερώντας με αυτό τον τρόπο μια ανάσα δροσιάς από τους κατοίκους. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως αποκαλύφθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο ακόμα και ο διαγωνισμός για τη «Μίσθωση μηχανημάτων έργου και οχημάτων για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων αντιπυρικής περιόδου 2023 και 2024 στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Αττικής» ξεκίνησε κατόπιν καταστροφής. Συγκεκριμένα δημοπρατήθηκε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, μόλις στις 15/7/23 και το άνοιγμα των προσφορών έγινε στις 20/7.

Αποσύρεται ο Πατούλης από την κούρσα

Ο Γιώργος Πατούλης με επιστολή του δηλώνει ότι αποσύρεται από τη διεκδίκηση της επανεκλογής του και δίνει… όρκους πίστης στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσβλέποντας σε μελλοντική αξιοποίησή του χωρίς να έχει γίνει γνωστό τι πιέσεις δέχτηκε ώστε να δεχτεί να ανοίξει τον δρόμο στον Χαρδαλιά.  Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο απερχόμενος Περιφερειάρχης: «Παραμένω πιστός  στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα σημαία ευκαιρίας για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα».  

Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει με τους 155 (!) υποψηφίους που ήδη είχε ανακοινώσει ο Γ. Πατούλης μεταξύ των οποίων βρίσκονται και ακροδεξιοί όπως ο Αντώνης Μυλωνάκης της Ελληνικής Λύσης και ο Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης του ΛΑΟΣ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης πάντως ήταν σίγουρος ότι ο Γ. Πατούλης «θα σεβαστεί την απόφαση» Μητσοτάκης και σημείωσε πως οι υποψήφιοι του συνδυασμού του θα συμπεριληφθούν στο νέο ψηφοδέλτιο. 

 Άλλωστε Πατούλης και Χαρδαλιάς είναι εκφραστές της ίδιας αντιδραστικής πολιτικής στην Περιφέρεια Αττικής, της εγκατάλειψης της προστασίας της φύσης, των πάρκων, των ρεμάτων. Της πολιτικής της εμπορευματοποίησης των ελεύθερων χώρων, της υποβάθμισης των κοινωνικών δομών και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. 

 

«Μπάζει νερά» η κυβέρνηση

Σχετίζεται με Άρθρα

Επόμενο

Συνένευξη: Σάλμα Σάουα, μέλος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας, υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία στις ευρωεκλογές

Αλληλεγγύη: Η νεολαία είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Η Attack στη μάχη των φοιτητηικών εκλογών

Ο Λένιν για τις εκλογές

Διεθνή

Στην εποχή των πολέμων: Ηχηρό έλλειμμα διεθνιστικής, κομμουνιστικής προοπτικής

Στην εποχή των πολέμων: Ηχηρό έλλειμμα διεθνιστικής, κομμουνιστικής προοπτικής

Παναγιώτης Ξοπλίδης Αφιέρωμα: Ουκρανία δύο χρόνια μετά  ▸ Στην εποχή της έντασης ανταγωνισμών και πολέμων, η «γύμνια» των παραδοσιακών ρευμάτων ...

Δύο χρόνια μετά: Κρίση, ουκρανικό και αντιπολεμικό κίνημα

Δύο χρόνια μετά: Κρίση, ουκρανικό και αντιπολεμικό κίνημα

Δημήτρης Καλτσώνης Αφιέρωμα: Ουκρανία δύο χρόνια μετά  Σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης εντείνονται αναπόφευκτα οι ανταγωνισμοί για την κυριαρχία, διανομή ...

Μετά την Ουκρανία: Η σύγκρουση που έρχεται στον Ειρηνικό Ωκεανό

Μετά την Ουκρανία: Η σύγκρουση που έρχεται στον Ειρηνικό Ωκεανό

Κώστας Δικαίος  Θα είναι το επόμενο μέτωπο μετά από Ουκρανία και Μέση Ανατολή; Αφιέρωμα: Ουκρανία δύο χρόνια μετά  Στην περιοχή ...

Ουκρανία 2 χρόνια μετά: Ο πόλεμος ως παγκόσμια τάση και η παρακαταθήκη  του Λένιν

Ουκρανία 2 χρόνια μετά: Ο πόλεμος ως παγκόσμια τάση και η παρακαταθήκη του Λένιν

Παναγιώτης Μαυροειδής Αφιέρωμα: Ουκρανία δύο χρόνια μετά  ▸ Οι πόλεμοι του κεφαλαίου στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των ...

Ουκρανία: δύο χρόνια μετά

Ουκρανία: δύο χρόνια μετά

Γιώργος Παυλόπουλος Οι πόλεμοι αποτελούν τη συνέχεια της πολιτικής με άλλα, πιο βίαια μέσα, καθώς έρχονται να δώσουν λύσεις εκεί ...

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist