Log in

Registration

Διαβάστε στο ΠΡΙΝ της 31-1-2016

Posted: January 31, 2016 / in: Πρωτοσελιδο / Comments Off on Διαβάστε στο ΠΡΙΝ της 31-1-2016

 

Απεργία οργής και ανατροπής

Είναι φανερό πλέον ότι η απεργία της Πέμπτης 4/2 πρέπει να έχει καθολική επιτυχία και να κλιμακωθεί. Η κυβέρνηση θορυβημένη από τις οργισμένες αντιδράσεις των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων και εργαζόμενων επιστημόνων με μπλοκάκι καλεί σε «διάλογο» ελπίζοντας στη συναίνεση των γραφειοκρατικών συντεχνιών, αλλά και στην ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού. Ο δρόμος στον οποίο βαδίζει όμως είναι ναρκοθετημένος από την οργή, η οποία πρέπει να μετουσιωθεί σε πολιτική απεργιακή δράση που θα δώσει την ανατρεπτική απάντηση στην κυβέρνηση, αλλά και θα κορυφώσει τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

 

Συνέντευξη, Δημήτρης Τζαμουράνης, πρόεδρος σωματείου Μισθωτών Τεχνικών: Ανάμεσα στις ελίτ των δικηγόρων, μηχανικών, γιατρών, δημοσιογράφων και τη μεγάλη πλειοψηφία των «μπλοκάκηδων», των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, το ζήτημα είναι τα συμφέροντα ποιας ομάδας θα ηγεμονεύσουν.

Λιμάνια σε απεργιακό αναβρασμό: Δύο διαδοχικές απεργίες, επίκειται νέο ραντεβού

Οι απεργοί στη Σκοτ… «καθάρισαν»: Με 15μερη απεργία νίκησαν εργοδοσία και καταστολή

Του Δημήτρη Σταμούλη

 

Περί «ταξικής μεροληπτικότητας»:  Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια τυπική επιχείρηση αντιστροφής της πραγματικότητας, επιχειρεί να παρουσιάσει την αντεργατική τομή στο ασφαλιστικό, ως «ταξική μεροληπτικότητα» υπέρ των φτωχών εργατικών και λαϊκών στρωμάτων

Του Παναγιώτη Μαυροειδή

 

Στα μπλόκα των αντιθέσεων: Η οργή επικρατεί στους αγρότες, οι μικροί και μεσαίοι παραγωγοί στέλνουν μηνύματα ότι «δεν πάει άλλο», ενώ τα κομματικά «καπετανάτα» προσπαθούν να ελέγξουν τις κινητοποιήσεις και περιμένουν κάποιο συμβιβασμό.

Του Γιώργου Τσαντίκου

 

«Λάντζα» και στην Πάτρα: Ανάγκη πανελλαδικής συγκρότησης για την ενίσχυση του αγώνα στον επισιτισμό-τουρισμό

 

Τα πολλαπλά είδωλα του μνημονίου: Ο νέος δικομματισμός που στήνεται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει ως κοινή βάση την μνημονιακή αστική πολιτική, παρά τις καταγγελίες για «νεοφιλελεύθερους» και «λαϊκιστές».

Του Δημήτρη Γρηγορόπουλου

 

Ενωτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η αριστερά αντιδρά παίρνοντας θέση είτε στις συναντήσεις, είτε στη δημόσια συζήτηση, επάνω στην ενωτική πρόταση που κατέθεσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Του Γιώργου Κρεασίδη

Να πέσει ο φράχτης του αίσχους: Πάνω από 1.000 διαδηλωτές από σωματεία, συλλόγους και κινήσεις διαδήλωσαν στον Έβρο  κατά του φράχτη

Διακήρυξη της Κεσσάνης: Στο διήμερο δράσης κατά του φράχτη στον Έβρο, συντάχθηκε το κείμενο της Κεσσάνης, μια πρόταση κοινής διακήρυξης για τη φιλία και αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς των δύο χωρών και τους πρόσφυγες που ζουν σε αυτές.

Εθνικό Θέατρο: Κρουταλούν χαρούμενα τα κόκαλα του Πιουριφόι, επιζητώντας την τέχνη που θα ταιριάζει στην «απολογία νομοταγούς» και θα είναι «άνετη και αναπαυτική για όλες τις λογοκρισίες»

Της Μαριάννας Τζιαντζή

 

O «εθνικός διάλογος» για την Παιδεία: Η κυβέρνηση επιχειρεί να επιφέρει μια, ιστορικών διαστάσεων, αντιδραστική τομή σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου

Του Γιώργου Καλημερίδη

 

Νέο στρατολογικό νομοσχέδιο: Συνέχεια και προσαρμογή της υποχρεωτικής στράτευσης και του στρατού στις σύγχρονες συνθήκες των ανταγωνισμών, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των πολέμων τρομοκράτησης των λαών και των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας, με πρόθεση οικοδόμησης του «Ισραήλ των Βαλκανίων».

 

Γιώργος Δελαστίκ: ΕΕ προς Τσίπρα: «Πνίξτε τους!»

Διονύσης Ελευθεράτος: Ένας διδακτικός χρόνος «κυβέρνησης αριστεράς»

Θανάσης Σκαμνάκης: Εν τέλει, «σημασία έχει από πού είδες τον ουρανό»

 

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα