Log in

Registration

Σχόλια στο ημίφως (5 Μάη)

Posted: May 7, 2019 / in: Σχολια στο ημιφως / Comments Off on Σχόλια στο ημίφως (5 Μάη)

Μαύρη απόφαση για δουλειά στα μαύρα τα μεσάνυχτα

Σαν τη Χαλκιδική, ωράριο δεν έχει! Σε μια απαράδεκτη απόφαση το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας την Τετάρτη 24 Απρίλη υιοθετώντας τις επιλογές Τζιτζικώστα και ΝΔ, επιτρέπει στα εμπορικά καταστήματα στη Χαλκιδική να μένουν ανοιχτά μέχρι τις 12:30 τη νύχτα. Η περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία που ήταν η πρώτη που κατήγγειλε αυτή την αντιδραστική μεθόδευση σημειώνει ότι με αυτό τον τρόπο η διοίκηση Τζιτζικώστα «ανοίγει το δρόμο για νέα χτυπήματα στα εργασιακά δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων». Όπως μάλιστα επισημαίνει, στο πλευρό του Τζιτζικώστα βρίσκεται και η φασιστική Χρυσή Αυγή που υπερψήφισε το αντεργατικό μέτρο δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι είναι τσιράκι της αφεντικών και εχθρός των εργαζομένων: «Η “δουλειά μόνο για Έλληνες” που τάζει η εγκληματική συμμορία δεν είναι παρά δουλειά μέχρι θανάτου!»

Μαζί ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία

Πρόβα νυφικού για ευρύτερες ΣΥΝεργασίες αποτελεί η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στην περιφέρεια Θεσσαλίας, με υποψήφιο τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Νίκο Τσιλιμίγκα. Ανάλογα κοινά ψηφοδέλτια μεταξύ των δύο κομμάτων κατεβαίνουν και σε μια σειρά δήμων της περιοχής. Είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις, όχι για το πολιτικό πρόγραμμα αλλά για τη διευθέτηση των συμμετοχών στο ψηφοδέλτιο. Η συμφωνία κορυφής έφερε τριγμούς, καθώς σημειώθηκαν παραιτήσεις υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων. Στον αντίποδα αυτών των αντιδραστικών συμπράξεων η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την ανατροπή με 10 χρόνια αγωνιστικής παρουσίας εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεχίζει να δίνει τη μάχη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ξανά σε απεργία πείνας ο Δ. Κουφοντίνας

«Τυπικά δικαιούστε, πλην όμως ουσιαστικά έχουμε πρόβλημα» ήταν τα λόγια του εισαγγελέα που απέρριψε (όπως είχε κάνει και πριν δύο μήνες) το νέο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για τακτική άδεια. Στην ερώτηση τι ακριβώς μεσολάβησε από την προηγούμενη θετική κρίση, ο εισαγγελέας επικαλέστηκε αναφορά του Κουφοντίνα στον… «αριστερό που οφείλει να πιάνει το κόκκινο νήμα της αντίστασης». Στην πραγματικότητα αυτό που μεσολάβησε δεν είναι η όποια δήλωση Κουφοντίνα, αλλά η όξυνση της δικομματικής αντιπαράθεσης. Η αλλαγή στάσης στο νόμιμο αίτημα για άδεια οφείλεται κυρίως στις πιέσεις που ασκήθηκαν από την αμερικανική πρεσβεία και τη ΝΔ. Ο κρατούμενος ξεκίνησε ήδη νέα απεργία πείνας, με αίτημα να του χορηγηθεί άδεια όπως δικαιούται.

Ματωμένο Πάσχα

Ένας νεκρός στο σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας και ένα 8χρονο κοριτσάκι βαριά τραυματισμένο στο κεφάλι από «αδέσποτη» σφαίρα στις Θεσπιές Βοιωτίας, είναι τα σοβαρότερα θύματα του φετινού Πάσχα, ενώ και στην Κω ένας 14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα και κινδυνεύει με ακρωτηριασμό. O 53χρονος εικονολήπτης Κώστας Θεοδωρακάκης βρήκε τραγικό θάνατο κατά τον παραδοσιακό σαΐτοπόλεμο στην Καλαμάτα, όταν χειριστής έχασε το έλεγχο με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει στο κεφάλι και να τον σκοτώσει σχεδόν ακαριαία. Μνημείο πολιτικού αμοραλισμού αποτελεί η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου περιφερειάρχη της ΝΔ στην περιφέρεια Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα που αρχικά δήλωσε ότι δεν μπορεί να απαγορευτεί το φονικό έθιμο γιατί… «είναι καταγεγραμμένο στο DNA των Μεσσήνιων»! Στη συνέχεια εξαναγκάστηκε σε αναδίπλωση και στροφή 180 μοιρών, αλλά ήταν πλέον αργά.

Κοκορομαχία και αποκλεισμοί στον Σκάι (και όχι μόνο)

Αποκλεισμένη από τα ιδιωτικά κανάλια παραμένει η εκλεγμένη κίνηση Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, όπως και γενικότερα οι κινήσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Το τηλεοπτικό ντιμπέιτ του Σκάι για την περιφέρεια Αττικής με τέσσερις μόνο υποψηφίους (Δούρου, Πατούλης, Σγουρός και Πρωτούλης) δεν φρόντισε να κρατήσει ούτε τα δημοκρατικά προσχήματα. Το πιο πιθανό είναι ότι οι τηλεθεατές θα άλλαξαν νωρίς κανάλι –κι αυτό ήταν το πιο υγιές απέναντι σε μια κοκορομαχία που δεν αφορούσε σε τίποτα την καθημερινή ζωή τους, σχολιάζει η ΑΑΑ. Εντύπωση προκαλεί η συμμετοχή των εκπροσώπων του ΚΚΕ, χωρίς την πραγματική αναφορά στο στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα παρουσίας όλων των δυνάμεων, εκτός των φασιστών.

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα