Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή
και την κομμουνιστική απελευθέρωση

Εβδομαδιαία εφημερίδα ΠΡΙΝ και ιστοσελίδα prin.gr

H εφημερίδα και η ιστοσελίδα βρίσκονται εδώ και δεκαετίες στο πλευρό των εργαζομένων, του αγωνιζόμενου λαού και της ανυπόταχτης νεολαίας.

Δίνουν σταθερά βήμα και φωνή στο εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα και αντιπαλεύουν τα συμφέροντα και την πολιτική του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Παραμένουν ανεξάρτητα και ανταγωνιστικά προς την αστική πολιτική, τις κυβερνήσεις και τα μεγάλα συμφέροντα.

Υποστηρίζουν την αριστερή αντικαπιταλιστική πτέρυγα του κινήματος, τις αντίστοιχες κινήσεις και συσπειρώσεις.

Προβάλλουν τους ανυπόταχτους, ανατρεπτικούς αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των προσφύγων και μεταναστών και τις προσπάθειες για την ταξική ανασυγκρότηση και ένα νέο εργατικό κίνημα.

Στηρίζουν την αντικαπιταλιστική και κομμουνιστική Αριστερά και συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ισχυρού αντικαπιταλιστικού πολιτικού μετώπου – πόλου.

Επιδιώκουν να έχουν ενεργητική συμβολή στη συγκρότηση του κομμουνιστικού προγράμματος και κόμματος που απαιτείται στην εποχή μας.

Κινούνται για την ανάπτυξη ενός απελευθερωτικού πολιτισμού και για την ενίσχυση της θεωρητικής αναζήτησης και δημιουργίας με όπλο τον μαχόμενο μαρξισμό.

Συμβάλλουν στη διεθνιστική πάλη των λαών και ειδικά τη διεθνιστική συνεργασία δυνάμεων της εργατικής, αντικαπιταλιστικής-αντιιμπεριαλιστικής πολιτικής.

Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1990, με διευθυντή τον Γιώργο Δελαστίκ, ο οποίος και συνέβαλε καθοριστικά από τη θέση του διευθυντή της εφημερίδας μέχρι τον Ιανουάριο του 2017. Είχε προηγηθεί τον Μάιο του 1989 η έκδοση του μηνιαίου περιοδικού ΠΡΙΝ, το οποίο εξέδωσε 12 τεύχη (ένα έτος).

Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1990
Πρωτοσέλιδο του πρώτου φύλλου της εφημερίδας

Το ΠΡΙΝ διευθύνεται από Συντακτική Επιτροπή, εκδότης είναι ο Δημήτρης Δεσύλλας. Η εφημερίδα ανήκει στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Εκδόσεις-Μελέτες-Έρευνες» με διακριτικό τίτλο «Ε.Μ.Ε. ΠΡΙΝ».

Η εφημερίδα ΠΡΙΝ και η ιστοσελίδα prin.gr στηρίζονται στους φίλους και συντρόφους, στους αναγνώστες τους, σε όσους αναζητούν μια ανατρεπτική φωνή στα ΜΜΕ. Σε αυτό το δυναμικό στηριζόμαστε χρόνια τώρα και παραμένουμε όρθιοι κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Γι’ αυτό το ΠΡΙΝ χρειάζεται την οικονομική σας στήριξη.

Αφιέρωμα ΕΕ: Η μεγάλη φυλακή των λαών

Ιδιωτική ιατρική θέλει η CVC

 

Φοιτητική «Ιντιφάντα» από τις ΗΠΑ ως τη Γαλλία

Η 1η Μάη είναι απεργία!

Βασίλης Παπαγεωργίου

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist