Log in

Registration

Παρακολούθηση των γραφείων του ΝΑΡ

Posted: December 25, 2016 / in: Πολιτικη, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Παρακολούθηση των γραφείων του ΝΑΡ

της Ντίνας Χαριτάτου

Η αστυνομία είχε στήσει κάμερα, την ώρα που υπηρεσίες ελέγχουν τις πιάτσες

 

Το προηγούμενο διάστημα δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία (διέρρευσαν, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή) και προβλήθηκαν από ΜΜΕ (ιστοσελίδα tovima.gr και το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ) βίντεο που έδειχναν μέλη εγκληματικής συμμορίας, που διακινεί ναρκωτικά και κατά την αστυνομία εξαρθρώθηκε, να κάνουν εμπόριο μπροστά στην είσοδο των γραφείων του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, στην οδό Κλεισόβης, δίπλα στην πλατεία Κάνιγγος. Το βίντεο αποτελεί τρανταχτή απόδειξη της διαρκούς παρακολούθησης των γραφείων του ΝΑΡ, καθώς η κάμερα ήταν στραμμένη μονίμως πάνω στην είσοδο των γραφείων!

«Καταγγέλλουμε την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας Πολίτη γιατί παρακολουθούσαν σταθερά και μόνιμα με κάμερα την είσοδο των γραφείων μας, με πρόσχημα τη διακίνηση των ναρκωτικών, η οποία γίνεται σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Έδωσαν επιλεκτικά τα συγκεκριμένα βίντεο στη δημοσιότητα, ενώ αποτελούν υλικό της δικογραφίας, στοχεύοντας να στοχοποιήσουν την περιοχή των γραφείων μας, ως πιάτσα ναρκωτικών. Πρόκειται για παράνομη παροχή – δήθεν «διαρροή» προανακριτικού υλικού με τη χρήση «καμερών ασφαλείας» καθώς και παράνομη δημοσιοποίησή του από συγκεκριμένα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, με τέτοιο τρόπο που αφήνει πιθανό τον απολύτως συκοφαντικό συσχετισμό του τίτλου της πολιτικής μας οργάνωσης με τις παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες αυτών των κυκλωμάτων», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΝΑΡ (ολόκληρη στο www.narnet.gr)

Μεγάλες ευθύνες έχει και ο Δήμος της Αθήνας που αφήνει ολόκληρες περιοχές, χωρίς συντήρηση, καθαριότητα, φωτισμό και φροντίδα, να υποβαθμίζονται, μεταξύ αυτών και του πεζόδρομου της οδού Κλεισόβης, παρά την επιστολή που είχε στείλει το ΝΑΡ στο δήμο.

Βεβαίως, από τη συγκεκριμένη επιχείρηση σύλληψης των εμπόρων του θανάτου, που διαφημίστηκε ως επιτυχής, τελικά δεν συνελήφθη ούτε ο αρχηγός της συμμορίας, ούτε άλλοι διακινητές που έχουν μεταφέρει το εμπόριο τους σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας. «Είναι φανερό ότι το σύστημα όχι μόνο ανέχεται, αλλά υποθάλπει εγκληματικές συμπεριφορές και μεθοδευμένα υποβαθμίζει ολόκληρες περιοχές», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΝΑΡ. «Είναι γνωστή η πολύμορφη χρήση, η μακροχρόνια ‘’συνεργασία’’ και η ‘’καθοδήγηση’’ κυκλωμάτων εμπόρων ναρκωτικών (όπως και πορνείας, ληστείας κ.α.) από ‘’θύλακες’’ της Αστυνομίας και των υπηρεσιών Ασφαλείας εναντίον του λαϊκού κινήματος και ειδικά εναντίον του νεολαιίστικου και φοιτητικού κινήματος, με τον τεχνητό ‘’προσανατολισμό’’ των εξαρτημένων από αυτούς, απλών χρηστών σε χώρους όπου δρα το μαζικό κίνημα. Όπως στα πανεπιστήμια (π.χ., ΕΜΠ, Νομική), στα σχολεία (ειδικά στις καταλήψεις), στα Εξάρχεια ή τις «πλατείες» (το 2011), για αγοραπωλησία και χρήση ναρκωτικών. Έτσι ώστε να συσχετίζεται ο νεολαιίστικος και λαϊκός αγώνας με τις ‘’πιάτσες’’, με το κοινό ποινικό έγκλημα και τα ναρκωτικά. Έτσι ώστε να αποτρέπεται η συμμετοχή νέων και λαού στο μαζικό κίνημα, να προβοκάρεται ειδικά το πανεπιστημιακό άσυλο αλλά και οι ‘’πλατείες’’, τα συνδικάτα, οι σύλλογοι, οι καταλήψεις, ευρύτερα οι κινηματικοί χώροι και οι αριστερές και δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις που δρουν στο μαζικό κίνημα. Σε αυτό το έργο, όπως έχει αποκαλυφθεί αλλά και συγκαλυφθεί, συμμετείχε η εγκληματική, νεοναζιστική και ρατσιστική Χρυσή Αυγή, όπως και άλλα παρακλάδια του νεοφασισμού, που τελευταία «ξεπλένεται» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Στην ανακοίνωση του ΝΑΡ γίνεται αναφορά και στις μεθόδους καταστολής και ενσωμάτωσης του μαζικού λαϊκού κινήματος (από τα χρόνια του Χούβερ και του FBI στις ΗΠΑ και το ΕΑΜ μέχρι το Πολυτεχνείο στην Ελλάδα), για τη «μαζική διοχέτευση και διακίνηση ναρκωτικών, από ‘’μαλακά’’ έως ‘’σκληρά’’, σε χώρους όπου συγκεντρώνονται πρωτοπόροι αγωνιστές και ειδικά η νεολαία. Έτσι ώστε να ‘’δένεται’’ η προσωπική χρήση με το έγκλημα και να κρατούνται ‘’όμηροι’’ αγωνιστές με εκβιασμούς, είτε από τους εμπόρους είτε από αστυνομικούς, με την ‘’υψηλή εποπτεία’’ των παρα-κρατικών μηχανισμών».

Το ΝΑΡ καλεί το μαζικό λαϊκό κίνημα, τις μαχόμενες αριστερές οργανώσεις να πρωτοστατήσουν στον αγώνα εναντίον των μηχανισμών και δικτύων μεταξύ των ναρκεμπόρων, αστυνομικών και ασφαλίτικων μηχανισμών, επιχειρηματιών και νεοφασιστών. Μέσα από την  ενωτική δράση του ίδιου του μαζικού κινήματος και όχι με «ατομικές» ή «ομαδικές», πολύ περισσότερο, με «τρομοκρατικές» ενέργειες έξω από αυτό.

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση απαιτεί από την Αστυνομία, το υπουργείο Προστασίας Πολίτη, την κυβέρνηση και το Δήμο Αθηναίων να σταματήσουν τη πρακτική προώθησης της δράσης των ναρκέμπορων στους χώρους του μαζικού κινήματος και των πολιτικών τους οργανώσεων.

 

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα