▸Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα η καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για παρακολούθηση των επικοινωνιών του μέσω του λογισμικού Predator. Παρά το γεγονός ότι μία μεγάλη μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έχει φροντίσει να «θάψει το θέμα», κι αυτό παρότι αφορά τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, που «προμοτάρεται» συστηματικά από το μιντιακό σύστημα. Η καταγγελία έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες που έχει κάνει το ΚΚΕ αλλά και το ΜέΡΑ25, δείχνοντας το μέγεθος του κράτους καταστολής που οικοδομείται. Αν και πρωτίστως δομείται για να πλήξει τις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος και τις λαϊκές αντιστάσεις, φαίνεται ότι υπάρχουν και παράπλευρες επιπτώσεις.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως φαίνεται, θα επιχειρηθεί η παραπομπή της υπόθεσης σε χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες. Αφήνοντας έτσι αλώβητο το καθεστώς ανεξέλεγκτων παρακολουθήσεων, που έχει δομηθεί και μάλιστα με την ψήφο το ΠΑΣΟΚ. Κάτι που παραδέχθηκε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Χάρης Καστανίδης, λέγοντας ότι ήταν άστοχη η ψήφιση τροπολογίας της ΝΔ τον Μάρτιο του 2022, που επιτρέπει να γίνονται παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, δίχως να ενημερώνεται καν η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πάλι, το θέμα αξιοποιείται πολιτικά. Με κύριο γνώμονα το να συνδεθεί με αυτό ο πρωθυπουργός. Ιδίως, επειδή τοποθέτησε με τροπολογία-ρουσφέτι τον Αύγουστο του 2019 τον Παναγιώτη Κοντολέοντα, στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η υπόθεση αυτή, πάντως, φαίνεται ικανή να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις, τόσο στις ισορροπίες ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ όσο και στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη. Ιδίως από τη στιγμή που η Ε. Καϊλή, προσκείμενη στον Α.Λοβέρδο τήρησε αποστάσεις από τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη.
Γ. Λ