Στη μεγαλύτερη εξαγορά στον χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών πρόκειται να εξελιχθεί η συμφωνία εξαγοράς της εταιρίας Activision Blizzard από τη Microsoft. Το ποσό που θα καταβληθεί αντιστοιχεί σε περίπου 60,5 δισ. ευρώ, ένα σχεδόν εξωπραγματικό νούμερο, που αναδεικνύει τα υπερκέρδη των μονοπωλίων της τεχνολογίας, αλλά και τις τάσεις επιθετικής επέκτασής τους. Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται μετά από μία ακόμα μεγάλη εξαγορά της Microsoft, αυτή της Bethesda έναντι 7,5 δισ., που έγινε τον περασμένο Μάιο. Τα τεράστια ανοίγματα της Microsoft στην αγορά ηλεκτρονικών παιχνιδιών την φέρνουν πλέον στην τρίτη θέση παγκοσμίως, με βάση τα κέρδη της στον κλάδο.
Άμεσος σκοπός είναι η προσθήκη τίτλων της Activision Blizzard στη συνδρομητική υπηρεσία Game Pass της Microsoft (το Netflix του gaming), γεγονός που αναμένεται να προσελκύσει νέους πελάτες στους 25 εκατομμύρια υπάρχοντες συνδρομητές της. Ταυτόχρονα, οι φήμες αναφέρουν πως νέα παιχνίδια των τίτλων, που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η κυκλοφορία τους, πρόκειται να αφορούν αποκλειστικά τους υπολογιστές και τις παιχνιδοκονσόλες Xbox της Microsoft. Το γεγονός αυτό θα πλήξει άμεσα τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες Playstation της Sony και -σε μικρότερο βαθμο- το Switch της Nintendo.
Η εξαγορά της Activision Blizzard, έρχεται σε μία ιδιαίτερα δυσμενή περίοδο για την εταιρεία των 9,500 εργαζομένων, καθώς εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο αντιμετωπίζει τεράστιο ζήτημα με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών εργαζομένων της από συναδέλφους τους και ανώτερα στελέχη της εταιρίας. Μάλιστα, ο αγώνας των γυναικών εργαζομένων για δικαίωση και ισότιμη αντιμετώπιση στον χώρο εργασίας ήταν ιδιαίτερα μαζικός και οδήγησε σε μακροχρόνιες απεργίες, αλλά γνώρισε και στήριξη από μέρος της κοινότητας των χρηστών-παικτών. Η εταιρεία αναγκάστηκε να διευθετήσει τα ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης, γεγονός που μεταξύ άλλων οδήγησε σε τουλάχιστον 40 απολύσεις.