Log in

Registration

Σχόλια στο ημίφως – 2/11/2014

Posted: November 2, 2014 / in: Σχολια στο ημιφως / Comments Off on Σχόλια στο ημίφως – 2/11/2014

Διαγράφουν πρόστιμα στην πολυεθνική Unilever

«Λάδι» έβγαλε την πολυεθνική Γιουνιλίβερ –που έχει ετήσιο τζίρο πάνω από 50 δισ. ευρώ– το Εφετείο διαγράφοντας πρόστιμο 7 εκατ. ευρώ που της είχε επιβληθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού την περίοδο 2000-2002 όταν η εταιρεία, σύμφωνα με την Επιτροπή, είχε συνάψει συμφωνίες με αλυσίδες σουπερμάρκετ με παράνομες ρήτρες που απαγόρευαν το παράλληλο εμπόριο στα απορρυπαντικά. Το εξωφρενικό είναι ότι ενώ αναγνωρίζεται η υπογραφή συμβάσεων με παράνομες ρήτρες υποτίθεται ότι αυτές δεν εφαρμόστηκαν σε όλες τις συμβάσεις αλλά και ότι από την υπογραφή τους έχει περάσει μεγάλη χρονική διάρκεια. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση μπορεί να οδηγήσει κι άλλες πολυεθνικές εταιρείες σε ανάλογες προσφυγές με την προσδοκία της διαγραφής…

Φτωχολόγιο για… ζάπλουτους δημόσιους υπάλληλους

«Βγάζει μάτι» η στημένη προσπάθεια των καθεστωτικών μίντια να βαφτίσουν τους δημόσιους υπάλληλους… εκατομμυριούχους που έσπευσαν να βγάλουν με εμβάσματα περίπου 1,5 δισ. ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού από το 2010. Προφανώς τα προπαγανδιστικά πυρά των καναλιών έρχονται να… δικαιώσουν την επιλογή της κυβέρνησης να επιβάλει το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, όπως το λένε εύστοχα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, που θα το χρησιμοποιήσει σαν εργαλείο για την παραπέρα περικοπή των εισοδημάτων τους. Η κυβέρνηση μεθοδεύει την εξίσωση δημόσιου-ιδιωτικού τομέα προς τα κάτω, με καθιέρωση εισαγωγικού μισθού πείνας 680 ευρώ, μείωση των επιδομάτων, εξίσωση αμοιβών μεταξύ υπαλλήλων διαφόρων υπουργείων και αλλαγές στο σύστημα προαγωγών.

Ο Αλέξης και η συντρόφισσα Ντίλμα…

Με μια μικρή, λιτή αλλά αρκούντως αποκαλυπτική ανακοίνωση ο Αλ. Τσίπρας, «χαιρέτισε» τη νίκη της Ντίλμα Ρούσεφ στις εκλογές της Βραζιλίας αποκαλώντας τη «συντρόφισσα». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς έχει ξεχάσει την άγρια καταστολή κατά του βραζιλιάνικου λαού το καλοκαίρι του 2013 ενάντια στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών, την καταστολή ενάντια στην ηρωική δίμηνη απεργία των εκπαιδευτικών και στην απεργία των εργαζομένων στο μετρό του Σάο Πάολο, το ξεσπίτωμα χιλιάδων οικογενειών από τις φαβέλες πριν από το φετινό Μουντιάλ, το ίδιο το φαγοπότι των κατασκευαστικών γιγάντων του Παγκόσμιου Κυπέλλου και των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων.

Τι Φορτσάκης,
τι αγωνιστές φοιτητές…

Με τίτλο «Στημένο σκηνικό μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών» κάλυψε ο Ριζοσπάστης την κινητοποίηση των φοιτητών στην Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου Αθήνας ενάντια στην πολιτική Φορτσάκη. Για το επίσημο όργανο του ΚΚΕ, δεν υπάρχουν ο αυταρχισμός του νέου μνημονιακού πρύτανη, η τρομοκρατία των ΜΑΤ και των σεκιουριτάδων, οι διαγραφές φοιτητών, και η μετατροπή των σχολών σε «αποστειρωμένες» ζώνες υπακοής στην καθεστωτική πολιτική… Από κοντά και το ΜΑΣ της ΚΝΕ, που έκανε λόγο «αποπροσανατολισμό» και «συκοφαντίες κατά των αγώνων». Πιστή στη γραμμή «ό,τι δεν γίνεται από εμάς το καταγγέλλουμε», η ηγεσία του ΚΚΕ τηρεί… ίσες αποστάσεις από το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα και από την αντιδραστική πρυτανική αρχή του ΕΚΠΑ.

Η ΕΛΑΣ βασανίζει πολιτικούς κρατούμενους

Βασανιστήρια χωρίς έλεος και συστηματική παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε βάρος της καταγγέλλει η Στέλλα Αντωνίου, που συνελήφθη στην Πελοπόννησο για παραβίαση των περιοριστικών όρων, κατηγορούμενη για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσίες των Πυρήνων της Φωτιάς. Με κείμενό της καταγγέλλει ότι αστυνομικοί της πήραν δείγμα DNA με τη βία. Μάλιστα επιστρατεύτηκαν έξι (!) αστυνομικοί, οι οποίοι την ακινητοποίησαν σε χέρια και πόδια, ενώ παραλίγο να της προκαλέσουν ασφυξία, στο όνομα δήθεν εισαγγελικής εντολής. Η Στ. Αντωνίου με την επιστολή της δεν επισημαίνει ότι οι Αρχές έχουν σκοπό να την καταδικάσουν εξαιτίας του DNA της που έχει βρεθεί πάνω σε όπλο, «χωρίς να της το έχουν πάρει ποτέ»!

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ψήφισαν Γκότση!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα… έκπληξη έλαβε χώρα στις εκλογές για τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Παρά το γεγονός ότι στην αρχική ψηφοφορία με 4 ψηφοδέλτια υπερείχε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, στον τρίτο και τελικό γύρο, όπου ο πρόεδρος εκλέγεται με απλή πλειοψηφία, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Ηρ. Γκότσης βγήκε πρώτος, με 5 δικές του ψήφους αλλά και την υποστήριξη τόσο από του Γ. Ιωακειμίδη της ΔΗΜΑΡ (4 ψήφοι) όσο και του Ν. Σαράντη του ΠΑΣΟΚ (5 ψήφοι), ο οποίος επέλεξε να μην ψηφίσει τον δεξιό Δ. Στεργίου (είχε 9 ψήφους). Το σκηνικό άλλαξε όταν ζητήθηκε διάλειμμα από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, με τον Σαράντη να δηλώνει στο τέλος παραίτηση, όπως και ο Ιωακειμίδης…

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα