X

Σχόλια στο ημιφως 18.02

(Σκίτσο του Βασίλη Παπαγεωργίου)

Αθλιότητες Μητσοτάκη κατά μαρτύρων

Θράσος, ημιμάθεια και πολιτικό πρωτογονισμό φανερώνει το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τουίτερ εναντίον των μαρτύρων της υπόθεσης Novartis. Τους αποκαλεί «κουκουλοφόρους» και αναρωτιέται: «Τι ακριβώς φοβούνται; Ότι θα τους δολοφονήσει ο κ. Πικραμμένος ή ο κ. Σαμαράς; ‘H ότι θα τους δείρει ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Στουρνάρας;»! Πρώτον, από πού γνωρίζει ο Κ. Μητσοτάκης ότι δεν υπάρχουν άλλα σεσημασμένα πρόσωπα που εμπλέκονται και τα οποία θα επιχειρούσαν να εκφοβίσουν ή να βγάλουν από τη μέση τους μάρτυρες; Δεύτερον, προσπερνά το γεγονός ότι αυτές οι βρόμικες δουλειές αναθέτονται σε επαγγελματίες. Τρίτον, ξεχνά ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis Παναγιώτης Μαυρίκος έχασε τη ζωή του σε πολύ ύποπτο ατύχημα λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή. Τέταρτον, η δήλωση αυτή δείχνει παντελή έλλειψη λογικής και ευαισθησίας, όταν είναι γνωστό πως η πρώην γραμματέας του Χριστοφοράκου και μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση της Siemens έπεσε θύμα ξυλοδαρμού προκειμένου να «βουλώσει το στόμα της».

 

Οι απεργίες τέλος, καιρός για «Δράση»

 

Μες στην τρελή Αποκριά, η ΓΣΕΕ καλεί τους παραγωγικούς φορείς σε σύσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη για να συζητηθεί το κατά πόσον «μπορεί να διεκδικηθεί δυναμικά μια αξιόπιστη στρατηγική υπέρβασης της κρίσης». Το κείμενο περιλαμβάνει μια λάιτ κριτική των «ακολουθούμενων πολιτικών», επιδοκιμάζοντας «τις όποιες ισχνές διορθωτικές παρεμβάσεις» αλλά παρατηρώντας ότι οι πολιτικές αυτές οδηγούν στη «θεσμική εμβάθυνση» των επιλογών που οδήγησαν την Ελλάδα και την Ευρωζώνη στα σημερινά αδιέξοδα. Άγρια κριτική δηλαδή! Έτσι, η ΓΣΕΕ επιθυμεί να προγραμματίσει μια «Πανεθνική Ημέρα Δράσης», δυναμική μάλιστα, που θα περιλαμβάνει ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Στους εργατικούς αγώνες και τις απεργίες η ΓΣΕΕ έδωσε εξετάσεις και απέτυχε θεαματικά, όμως τώρα με αυτή τη δράση θέλει να μας δείξει ότι το Καρναβάλι συνεχίζεται!

 

 

Το MέΡΑ 25 του Βαρουφάκη

 

Τα νυν και πρώην στελέχη του Συνασπισμού δεν διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας στην ονομασία των σχημάτων τους. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια παραλλαγή του ΜΕτώπου Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΜΕΡΑ). Τώρα ο Γιάνης Βάρουφάκης αποφάσισε να ονομάσει Mέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (MέΡΑ 25) το νέο του κόμμα. Η αντικαπιταλιστική Αριστερά δεν διεκδικεί copyright ούτε φωνάζει «το όνομά μας είναι η ψυχή μας». Έχει άλλες ιεραρχήσεις. Το πρόβλημα με το νέο μόρφωμα είναι ότι, σε αντίθεση με το δικό μας ΜΕ.Ρ.Α, προτάσσει τον «ευρωπαϊσμό» και τον «ρεαλισμό» πριν από κάθε αμφισβήτηση. Η ιστορία όμως γράφεται με την ανυπακοή των κολασμένων και όχι με τον ρεαλισμό των ευρωπαϊστών.

 

 

 

Τρικυμία σε φλιτζάνι στη ΝΔ

 

Κινήσεις αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ «καραμανλικών», «σαμαρικών» και «μητσοτακικών» παρατηρούνται στη ΝΔ, στον απόηχο της διαγραφής του στενού συνεργάτη του Καραμανλή Ευάγγελου Αντώναρου. Όσοι περίμεναν από τον Κώστα Καραμανλή και την πιο μετριοπαθή πτέρυγα του κόμματος να «σηκώσει το γάντι» μετά τη διαγραφή, διαψεύστηκαν οικτρά. Από το περιβάλλον του Καραμανλή έγινε γνωστό ότι ο Αντώναρος απλά εξέφραζε προσωπικές απόψεις. Ακόμα, ο Κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε δήλωση στήριξης του Α. Σαμαρά, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι υπάρχει δυσαρέσκεια από την προσωπική στρατηγική του πρώην πρωθυπουργού. Οι αντιθέσεις είναι υπαρκτές, ωστόσο, σε αυτή τη φάση, δείχνει να υπερισχύει η λογική της πολιτικής επιβίωσης μπροστά σε ένα σκάνδαλο που τους αφορά όλους.
Αντιφασιστικός ξεσηκωμός στον αγώνα ΑΕΚ-Δυναμό

 

«Ανεπιθύμητοι οι νεοναζί-φασίστες του Δεξιού Τομέα! Παντοτινη νίκη στα όπλα της Ταξιαρχίας Φάντασμα!». Αυτό έγραφε πανό του Antifa Block, που προχώρησε σε δυναμική κινητοποίηση στο Ολυμπιακό Στάδιο την Πέμπτη στον ο αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και την ουκρανική Δυναμό Κιέβου για το Europa League. Αντιφασιστικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες είχαν προειδοποιήσει πως μαζί με τους ποδοσφαιριστές της Δυναμό Κιέβου θα κατέφτανε και ένας σημαντικός αριθμός οργανωμένων οπαδών της, που είναι άμεσα συνδεμένοι με τον ναζιστικό στρατό του «Δεξιού Τομέα». Οι φασίστες της Δυναμό, όμως, πήραν την απάντηση που τους άξιζε.

prin :