Log in

Registration

Ηλίθιους μας θεωρεί ο Τσίπρας

Posted: May 25, 2016 / in: Δελαστίκ / Comments Off on Ηλίθιους μας θεωρεί ο Τσίπρας

του Γιώργου Δελαστίκ

Σαν πολιτικός απατεώνας συμπεριφέρεται όλο και πιο συχνά ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Την Τρίτη το μεσημέρι, στην Θεσσαλονίκη, έφτασε στο σημείο να πει και τα εξής, αναφερόμενος στον αγωγό φυσικού αερίου Αζερμπαϊτζάν, Τουρκίας, Ελλάδας, Αλβανίας, Ιταλίας, ο οποίος αποκαλείται TAP από το αγγλικό ακρωνύμιο του σχεδίου Διαδριατικού Αγωγού… «Την νέα εποχή έρχεται να σηματοδοτήσει η σημερινή τελετή εγκαινίων του TAP». Σοβαρά; Γιατί εντελώς διαφορετική παρουσίαζε την κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ, λιγότερο από τρία χρόνια πριν, τον Ιούνιο του 2013.
Τι έλεγε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ; Διακήρυσσε ότι η «επιλογή του TAP έχει σχέση με την μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στα αμερικανικά συμφέροντα, τα οποία επιδιώκουν την μείωση της επιρροής της Ρωσίας, στους ενεργειακούς διαδρόμους». Έλεγε επίσης ότι ο TAP «δεν προσφέρει στην χώρα μας οφέλη που προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ περιλαμβάνει σκοτεινά σημεία». Και λίγα έλεγε το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα αγωγό φυσικού αερίου, ο οποίος απλώς θα χρησιμοποιούσε το ελληνικό έδαφος για να μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Κεντρική Ευρώπη, μέσω Ελλάδας έναντι του εξευτελιστικού αντιτίμου για την Ελλάδα των …11 εκατ. ευρώ! Η κυβέρνηση Τσίπρα, λοιπόν, αυτά τα 11 τα έκανε 32 εκατομμύρια ευρώ, ένα αντίτιμο εξίσου εξευτελιστικό όσο και το πρώτο, αν και ήταν το τριπλάσιο… Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχασε φυσικά την ευκαιρία να πανηγυρίσει και για το ζήτημα αυτό. «Θέλω να σημειώσω ότι ο αρχικός σχεδιασμός του προγράμματος αφορούσε σε μόλις 11 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αυξήθηκε σημαντικά και πλέον πρόκειται να αποτυπωθεί σε πολύ συγκεκριμένα έργα προς όφελος όλων των περιοχών από όπου θα διέρχεται ο αγωγός» δήλωσε κατενθουσιασμένος ο πρωθυπουργός.
Υπολογίζεται ότι το κόστος κατασκευής του τμήματος του αγωγού TAP που θα περνάει από την Ελλάδα θα είναι της τάξης του 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του είχαν εξασφαλίσει για την χώρα μας …το κολοσσιαίο ποσοστό του 0,7%! Ο Τσίπρας το ανέβαζε στο δυσθεώρητο ύψος του 2% και πανηγυρίζει για το ποσοστό που πέτυχε! Αφού δεν ντρέπονται αυτοί, τι να πει κανείς; «Υποστηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τον σχεδιασμό του TAP και του Νοτίου Διαδρόμου, γιατί φέρνει ελπίδα για σταθερότητα σε όλες τις χώρες από τις οποίες περνάει και τις περιοχές γύρω από αυτόν. Να θεωρείται την στήριξη των ΗΠΑ δεδομένη», ανέφερε στο μήνυμα του ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ένα μήνυμα, που μετέφερε στην Θεσσαλονίκη ο ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης Ομπάμα ονόματι Άμος Χόχσταιν, επιλεγμένος ώστε να είναι γερμανικής καταγωγής αλλά αξιωματούχος της Ουάσινγκτον. «Όταν ολοκληρωθεί ο TAP …θα επιτρέψει σε πολλές χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης να διαφοροποιήσουν τις πηγές από τις οποίες προμηθεύονται φυσικό αέριο» υπογράμμισε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μάρος Σέφτοβιτς ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την ενεργειακή ένωση της ΕΕ.
Με άλλα λόγια, ακόμα και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, δηλώνει καθαρά ότι η δημιουργία του TAP αποσκοπεί σε ένα πλήρως πολιτικό στόχο- να αποσπάσει δηλαδή τις πρώην χώρες που άνηκαν στο στρατόπεδο του «υπαρκτού σοσιαλισμού» από την ενεργειακή εξάρτηση από την Ρωσία, στην οποία εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμα και σήμερα. Να «αποσοβιετοποιηθούν» δηλαδή τα κράτη αυτά, τα πρώην σοσιαλιστικά, ακόμα και από τον τελευταίο τομέα στον οποίο εξαρτώνται από την πρώην ηγέτιδα δύναμη του «υπαρκτού σοσιαλισμού». Για τον σκοπό αυτό καλείται η Ελλάδα να παράσχει το έδαφος της προκειμένου να περάσει ο εν λόγω αγωγός φυσικού αερίου, ο TAP – και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει ασμένως την αποστολή αυτή, η οποία φυσικό και επόμενο είναι να δηλητηριάσει τις σχέσεις της Αθήνας με την Μόσχα. Υπάρχει όμως ένα ακόμη ζήτημα, για το οποίο δεν μιλάει φυσικά ούτε η κυβέρνηση, αλλά ούτε και η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ. Αν διαβάσει κανείς τις φιλοκυβερνητικές ή τις φίλα προσκείμενες προς την ΝΔ εφημερίδες, θα νομίσει ότι ξαφνικά …αναβλύζει πετρέλαιο στην Αλεξανδρούπολη. Καμία εφημερίδα δεν αναφέρει από πού θα προέρχεται το πετρέλαιο το οποίο θα χρησιμοποιείται από τον αγωγό TAP για να μεταφερθεί στην Ιταλία και από εκεί στην Κεντρική Ευρώπη. Κανείς δηλαδή δεν αναφέρει ότι το πετρέλαιο θα ξεκινάει από τα παράλια της Κασπίας, στο υποτελές από τις αμερικάνικες ενεργειακές εταιρείες Αζερμπαϊτζάν και θα φτάνει στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.
Όπως είναι ευνόητο, αυτό θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ενεργειακό εξάρτημα της Τουρκίας! Πόσω μάλλον που η Άγκυρα ουδέποτε δέχεται να λειτουργεί ως χώρα μεταφοράς πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Αγοράζει τα προϊόντα αυτά στα σύνορα εισαγωγής στην Τουρκία και έτσι τα μετατρέπει σε τουρκική ιδιοκτησία και τα πουλάει όταν βγαίνει από την χώρα. Εισάγει όσα μπορεί, πουλάει όσα θέλει!

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα