Γιώργος Πισίνας
▸Κυκλοφόρησε το Περιοδικό Αναιρέσεις με το τεύχος 43 και αφιέρωμα: Πολυτεχνείο 50 χρόνια χωρο-χρονικές ασυνέχειες. Το τεύχος από το εντιτόριαλ καταπιάνεται με την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Όμως, δηλώνεται σαφώς πως δεν αποτελεί μια επίσκεψη στον νεκρό ιστορικό χρόνο, αλλά μια συνομιλία με ένα ζωντανό πολυτεχνείο. Η ύλη του αφιερώματος είναι σαφής, αλλά δεν ξεδιαλύνει ξεκάθαρα από τα υπόλοιπα άρθρα του περιοδικού, δίνοντας μια αίσθηση συνέχειας. Αναπτύσσεται σε ιστορικά σημεία, όπως χρονικά, άρθρα για την οικονομία της δικτατορίας, τον αντιδικτατορικό αγώνα εντός και εκτός συνόρων, το θέμα του πολιτισμού επί χούντας. Σε αυτά περιγράφεται η ιστορική περίοδος της χούντας και το Πολυτεχνείο ως στιγμή. Όμως αναπτύσσονται και σύγχρονα θέματα γύρω από το Πολυτεχνείο ως συνεχές ανοιχτό ρήγμα.
Πέραν του εισαγωγικού άρθρου για την πρωτοβουλία του ΝΑΡ για τα 50 χρόνια πολυτεχνείο, υπάρχει ένα άρθρο για τον σχολικό εορτασμό του Πολυτεχνείου «που μυρίζουν εξέγερση». Τέλος, ένα άρθρο για το φοιτητικό κίνημα από την χούντα στην μεταπολίτευση, αποτελεί την γέφυρα με την ύλη εκτός αφιερώματος και τους σύγχρονους αγώνες.
Στην ύλη εκτός του αφιερώματος, βρίσκουμε ένα άρθρο για την σύγχρονη αντιφασιστική πάλη, επ’ αφορμή των 10 χρόνων από τη δολοφονία του Φύσσα. Επίσης, βρίσκουμε ένα εκτενές άρθρο για το ζήτημα των εργασιακών νομοσχεδίων γύρω από το ζήτημα του χρόνου εργασίας και της κομβικότητάς του για τη ζωή των εργαζομένων. Ακολουθούν δυο συνεντεύξεις από τις πληγείσες περιοχές της Θράκης και της Θεσσαλίας.
Την ύλη κλείνει το τμήμα στο οποίο «οι Αναιρέσεις προτείνουν» και συζητούν σύγχρονα πολιτισμικά θέματα.
Τέλος, παρά το ότι το τεύχος δεν έχει κάποιο άρθρο που να αναφέρεται στο Παλαιστινιακό, φέρει βαρύ το στίμα της αλληλεγγύης σε αυτόν τον λαό. Το περιοδικό βρίσκονταν ήδη σχεδόν στο τυπογραφείο, όταν ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί στην Γάζα, η ύλη, όμως, ανανεώθηκε με αναφορές στα σχόλια της συντακτικής ή στις προτάσεις καθιστώντας το Παλαιστινιακό ένα δεύτερο, άρρητο, αφιέρωμα.