▸Κάποιες λέξεις που κάνουν «τζιζ» απουσίαζαν από τη χθεσινή συνέντευξη-κονσέρβα του πρωθυπουργού στον Στ. Θεοδωράκη (και από τις ερωτήσεις και από τις απαντήσεις). Λέξεις όπως «ακρίβεια», «αστυνομική βία», «πόλεμος», «υποκλοπές» . Υπήρξε μόνο μια αναφορά, από έναν φοιτητή που έχει πάρει μέρος σε όλες τις διαδηλώσεις μετά τα Τέμπη: «Ποιος ακούει τα συνθήματά μας, εκτός από την αστυνομία που μας παρακολουθεί;» Έτσι απλά παρακολουθεί; Ή μας πνίγει στα δακρυγόνα και στις οβίδες κρότου-λάμψης; «Πάντως εγώ τα άκουσα τα συνθήματα των νέων παιδιών», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης. Καιρός να ακούσει και τις κραυγές, την αγωνία και την ανασφάλεια τoυ λαού για την ακρίβεια, το ξεπούλημα δημόσιων αγαθών, τον πόλεμο και τις «άλλες» παρακολουθήσεις.
Στη συνέντευξη μάθαμε την ημερομηνία των εκλογών, (21 ή 28η Μαϊου), αλλά ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορούσε να αποκαλύψει αν ο άμεσος πολιτικός υπεύθυνος του εγκλήματος στα Τέμπη θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του. «Αυτό επιτρέψτε μου είναι κάτι που θα συζητήσω πρώτα με τον ίδιο» σημείωσε κάτι που δείχνει ότι η αρχική προκλητική απόφαση να είναι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής εκ νέου βουλευτής επανεξετάζεται υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής και των μεγάλων δημοσκοπικών απωλειών.
Όσον αφορά το αίτημα του κόσμου να αλλάξουν τα πάντα το οποίο προκύπτει από τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και τις δημοσκοπήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να το μεταφράσει-διαστρεβλώσει κατά το δοκούν. «Να αλλάξουμε τη χώρα αλλά να αλλάξουμε και εμείς» και έσπευσε να το συνδέσει με τη συνέχεια των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και επιτάχυνση των εγκληματικών πολιτικών όπως οι σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις που μας οδήγησαν στην τραγωδία. Άλλωστε επανέλαβε την καραμέλα ότι στα Τέμπη «η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με τις διαχρονικές της αμαρτίες» κάτι που περιορίζει κυρίως στο «κακό δημόσιο» και τις «συντεχνιακές-γραφειοκρατικές στρεβλώσεις».