▸Με αίτημα την άμεση μονιμοποίηση χωρίς καμία προϋπόθεση όλων των νεοδιόριστων (2020-22) στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (13/1) δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης αλλά και σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αρκετών πόλεων, ενώ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.).
Από τον Αύγουστο οι νεοδιόριστοι/ες του 2020, μετά τα δύο πρώτα χρόνια διορισμού, θα έπρεπε να είχαν μονιμοποιηθεί με μια απλή πράξη διαπιστωτικού περιεχομένου. Παρ’ όλα αυτά, όπως σημειώνει το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας με προφορικές έως τώρα εντολές έχει παγώσει τη διαδικασία μονιμοποίησής τους δηλώνοντας ότι πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν!
«Επιπλέον, κάλεσε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που κάτω από την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος προχώρησαν στη νόμιμη διαδικασία μονιμοποίησης των συναδέλφων, να ακυρώσουν τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις! Μάλιστα, Διευθυντής εκπαίδευσης στην Αττική ήδη προχώρησε στην ακύρωση της διαπιστωτικής πράξης μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2020!», σημειώνει το Συντονιστικό.
Όλοι οι νεοδιόριστοι του 2020, 2021, 2022 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής που πρέπει να μονιμοποιηθούν υπολογίζονται σε 4.500.
Στο πλευρό των νεοδιόριστων βρίσκονται και οι Παρεμβάσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο με την πολιτική της στο ζήτημα των μονιμοποιήσεων αποκαλύπτει καθαρά τις προθέσεις της συμπληρώνοντας το παζλ που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το προσοντολόγιο. Επιδιώκει την απόλυτη αποσταθεροποίηση των εργασιακών σχέσεων, το αέναο κυνήγι απόδειξης της καταλληλόλητας για ελαστική εργασία, για διορισμό, για μονιμοποίηση, για παραμονή στην εργασία», σημειώνουν.