▸Στη συγκρότηση του νέου Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, οι Παρεμβάσεις Δημοσίου, με σταθερό τον προσανατολισμό τους στη μάχη για συγκέντρωση δυνάμεων ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση και την ανάπτυξη αγώνων σύγκρουσης και ανατροπής, προχώρησαν σε αγωνιστική συνεννόηση με τις δυνάμεις της Ενωτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΕΑΣ) και σε κοινό ψηφοδέλτιο για την εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) στη βάση ενός κοινού πλαισίου και στόχων πάλης.
Στο κοινό πλαίσιο συνομολογούνται σημαντικές θέσεις, που δυστυχώς δεν είναι πάντα κοινός τόπος για όλες τις δυνάμεις στο κίνημα — όπως ότι ο καπιταλισμός γίνεται καταστροφικός για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ότι οξύνονται οι ανταγωνισμοί του κεφαλαίου, γεννούν πολέμους και εντείνουν τον κοινωνικό πόλεμο ενάντια στους λαούς (παγκόσμια και στο Αιγαίο) για να αυξάνουν τα κέρδη του κεφαλαίου, ότι μαζί με την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ πρέπει να παλέψουμε ενάντια και στις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση κ.λπ.), σε σύγκρουση με το ευρωενωσιακό πλαίσιο των μνημονίων και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, για την ανατροπή της πολιτικής κυβερνήσεων-ΕΕ-κεφαλαίου και όποιου την εφαρμόζει ή την στηρίζει.
Η συμπόρευση αγωνιστικών δυνάμεων στο εργατικό κίνημα οφείλει να αντιπαρατεθεί στον εργοδοτικό, κρατικό, κυβερνητικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό του κοινωνικού εταιρισμού, της συναίνεσης και της υποταγής που στηρίζει την αστική πολιτική. Οι αγωνιστικές δυνάμεις πρέπει να επιδιώξουν, τόσο στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και σε σωματεία, συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα, τον συντονισμό για την οργάνωση ανυποχώρητου αγώνα σύγκρουσης και ανατροπής, με ένα ανεξάρτητο, μαχητικό σχέδιο με συνεχή κλιμάκωση για να κάνουν το εργατικό κίνημα πρωταγωνιστή. Να μην μείνουν οι εργαζόμενοι θεατές εν αναμονή εκλογών.
Η συμφωνία αυτή εκφράζεται με διαφορετικές ταχύτητες σε πολλούς χώρους στο Δημόσιο –και όχι μόνο– όμως απέχει πολύ από την αγωνιστική ανατρεπτική συνεργασία και δράση, με ένα συνολικό περιεχόμενο ανατροπής για να ζήσει ο λαός με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, που αντιστοιχεί στην περίοδο. Σε αυτήν τη βάση, οι Παρεμβάσεις και η ΕΑΣ εξέλεξαν δύο μέλη στη νέα ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η συμφωνία αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο σύνολο των άλλων παρατάξεων, ΔΑΚΕ (ΝΔ), ΔΗΣΥΠ (ΠΑΣΟΚ), ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), Συνδικαλιστική Ανατροπή αλλά και ΔΑΣ-ΠΑΜΕ.