Σπάνια μια ανακοίνωση βγαίνει για να πανηγυρίσει για κάτι επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για καραμπινάτη αποτυχία. Αυτό ακριβώς συνέβη με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τη συμμετοχή στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων της εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ίδιου του ΥΠΑΙΘ: Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για την ανάδειξη εκπροσώπων στο ΚΥΣΔΕ συμμετείχε το 34,06%. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την ανάδειξη εκπροσώπων στο ΚΥΣΠΕ, συμμετείχε το 33,79% των εκπαιδευτικών. Δηλαδή περίπου το 34%, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΑΙΘ, που καθώς δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος των ψηφισάντων, θα μπορούσε και να μαγειρέψει το αποτέλεσμα. Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας, κάνει λόγο για «υπερτριπλάσιο ποσοστό συμμετοχής από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση», του 2020, όταν όλες οι παρατάξεις και σύσσωμες οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ είχαν ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς να μη συμμετέχουν.
Δύο χρόνια μετά, μαζί με το υπουργείο Παιδείας και τον κρατικό μηχανισμό, συντάχθηκαν οι ΔΑΚΕ (ΝΔ), ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) και οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, κατεβάζοντας ψηφοδέλτια και καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις ηλεκτρονικές κάλπες, σε μια ακόμα έκφραση της συνεργασίας τους, σε βάρος των εκπαιδευτικών, σε μια θλιβερή πρόβα οικουμενικών συναινέσεων και συμφωνιών.
Ποια ήταν η συμμετοχή; 34%
Δηλαδή Υπουργείο + εκπαιδευτικός/κρατικός μηχανισμός + ΝΔ + ΠΑΣΟΚ + ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσαν 34%. Ανυπακοή 66%! Δεν το λες και επιτυχία αυτό, ούτε «τριπλασιασμό» της συμμετοχής, με εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Μάλλον για πανωλεθρία πρόκειται… Της Κεραμέως και όσων τελικά συντάχθηκαν με την επιλογή της.
Πολύ περισσότερο που στις μεγάλες πόλεις κι όπου η παρέμβαση του κινήματος είναι πιο έντονη η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 20%…
Ας σημειωθεί πως οι εκπαιδευτικοί μπορούσαν να ψηφίσουν ψηφιακά από το σπίτι τους, ούτε να μετακινηθούν δεν χρειαζόταν…
Για να γίνει κατανοητό πόσο χαμηλή είναι η συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές, την τελευταία φορά που στήθηκε κάλπη (2018) και κατέβασαν υποψηφίους όλες οι παρατάξεις των εκπαιδευτικών ψήφισε άνω του 75%, υπερδιπλάσιο του πενιχρού 34%.
Οι δυνάμεις που κάλεσαν τον κλάδο να μη συμμετέχει στις τηλε-εκλογές, που στρέφονται ενάντια στη συλλογικότητα και τα σωματεία κι ανοίγει το δρόμο στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, ήταν οι Παρεμβάσεις (που συμμετέχουν δυνάμεις της μαχόμενης, ανατρεπτικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς) και η ΑΣΕ (επιρροής ΚΚΕ).
Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μοιράζεται την ξεφτίλα της συμμετοχής του στο πραξικόπημα Κεραμέως-κυβέρνησης ΝΔ, το οποίο κατέληξε σε φιάσκο.
Παρεμβάσεις Δ.Ε:Το εκπαιδευτικό κίνημα μίλησε! Πάνω από 65% η αποχή από τις ψευτοεκλογές
Παρατάσεις των εκλογών παρωδία, ομολογία της βαρύτατης ήττας του ΥΠΑΙΘ και της Κεραμέως!