▸Το αντιφασιστικό κίνημα θα υψωθεί πάλι απέναντι στους φασίστες και σε όσους θέλουν να τους ρίξουν στα μαλακά στη δίκη σε δεύτερο βαθμό της Χρυσής Αυγής. Έτσι, την ερχόμενη Παρασκευή 7 Οκτώβρη, που στο Εφετείο θα γίνει η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα εργαζόμενοι και νέοι, σωματεία και αντιφασιστικές συλλογικότητες θα είναι στο πλευρό της. Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει παναττική στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 11 π.μ.
Η Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη (ΚΕΔΔΑ) καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας την Παρασκευή 7/10 στις 8.30 π.μ.
“Την Παρασκευή 7/10 το πρωί στις 9 πμ ξεκινά η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα στη δίκη της Χ.Α. σε δεύτερο βαθμό. Θέλουμε η δίκη να είναι ανοικτή και δημόσια. Να μην μετατραπεί η διαδικασία σε φιέστα των ναζιστών δολοφόνων. Να μην περάσει η προσπάθεια της αστυνομίας για περιορισμό της παρουσίας του αντιφασιστικού κινήματος στην αίθουσα.
Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός.
Η καταδίκη της Χ.Α. χρειάζεται να είναι αμετάκλητη και οριστική. Η απόφαση του δικαστηρίου να μην δώσει απαλλαγές ή ελαφρυντικά στις πράξεις τους. Οι φασίστες δολοφόνοι να μείνουν για πάντα στην φυλακή”, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΔΑ.
Στην ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ σημειώνεται: “Την Παρασκευή, 7 του Οκτώβρη επαναλαμβάνεται στο Εφετείο η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» δύο χρόνια μετά την πρωτόδικη καταδίκη του φασιστικού μορφώματος.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Εφετείου, στις 30/09/2022, διάφορα φασιστοειδή αλώνιζαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, χαιρετούσαν φασιστικά, προκαλώντας τη Μάγδα Φύσσα και το ακροατήριο.
Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τις φασιστικές συμμορίες, υπερασπίζοντας την ενότητα όλων των εργαζόμενων, απέναντι σε ρατσιστικές πολιτικές. Ο αγώνας μας ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό και τη μισαλλοδοξία ήταν, είναι και θα είναι ανυποχώρητος.
Γι΄ αυτό και η παρουσία μας την Παρασκευή, 7 του Οκτώβρη, στο Εφετείο είναι επιβεβλημένη. Για να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο υπονόμευσης της πρωτόδικης απόφασης”.