*** Η αλήθεια είναι πως τα μέτρα της κυβέρνησης είναι μελετημένα * Απλά δεν στοχεύουν την πανδημία * Γιατί κατά τα άλλα φαίνεται πως… υπάρχει δουλειά από πίσω * Δεν είναι κι εύκολο πράγμα να εξαγγείλεις υποχρεωτική τηλεργασία και ταυτόχρονα να φροντίσεις να μην είναι υποχρεωτική για τον εργοδότη * Εδώ απαιτείται σχεδιασμός * Κατανόηση των παραγωγικών αναγκών * Δηλαδή του ΣΕΒ.
*** Η μείωση της καραντίνας στις πέντε μέρες επίσης * Ακριβής σχεδιασμός * Διασφαλίζεις πως δεν θα «κολλήσει» η παραγωγή, ενώ θα κολλήσουν οι εργαζόμενοι * Τα πρωτόκολλα είναι προσαρμοσμένα στο «να βγαίνει η δουλειά» * Ο Σκέρτσος εδώ έχει «βαρέσει υπερωρίες», όχι αστεία.
*** Είναι βέβαια κι άλλα θεματάκια * π.χ. να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαίδευση
* Εδώ έχουμε… Μαγιορκίνη
* Τον άνθρωπο που ανακάλυψε πως ακριβώς περνάει ο αέρας ανάμεσα στα θρανία * Ήδη από το 2020 το έχει βρει αυτό * Πρώτος παγκοσμίως * Αναμφίβολα ο εμπνευστής του δόγματος «50+1» * Οπότε τα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να συνεχίσουν τις εργασίες τους * Και τα δημόσια βέβαια, αλλά ποιος ασχολείται με αυτά.
*** Στα νοσοκομεία πάλι όλα καλά * Η «Όμικρον» δεν θα δημιουργήσει πίεση στο σύστημα προβλέπουν στην κυβέρνηση
* Προφανώς σκεπτόμενοι πως και να δημιουργήσει δεν θα κάνουν τίποτε * Οπότε τσάμπα είναι να λένε ότι θέλουνε * Άντε στην χειρότερη να δώσουν μερικά δισ. στους κλινικάρχες αν χρειαστεί κανένα έξτρα κρεβάτι.
*** Έτσι λοιπόν αφού λύσανε τα βασικά * Αρχίσαμε τις γνωστές αναζητήσεις: Τι ώρα θα κλείνουν τα μπαρ; * Πόσο ανεύθυνος είναι ο λαός; * Ποιοι είναι πιο ανεύθυνοι; * Οι μεγάλοι που δεν εμβολιάζονται ή οι μικροί που όλο διασκεδάζουν; * Μήπως φταίνε λίγο και οι «μεσαίοι» που δεν λένε μια κουβέντα στους μεν και τους δε;
*** Κατά τα άλλα… ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος * Που έχει πολλές πιθανότητες να είναι κι εκλογικός * Γιατί μπορεί να περικόπτεται το ένα δικαίωμα μετά το άλλο, αλλά… είμαστε δημοκρατία κοινοβουλευτική
* Πρέπει που και που να «έρχεται ο λαός στο προσκήνιο».