▸Η παρουσίαση του νομοσχεδίου «Αναπτυξιακός νόμος: Ελλάδα 2.0» που αποτελεί το πρελούδιο για την εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, το νομοσχέδιο για το «Δίκαιο του Ανταγωνισμού» και το σχέδιο νόμου για τη νέα δομή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν τα βασικά θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης. Στο επίκεντρο του νομοσχεδίου για την «Ανάπτυξη» που παρουσίασε ο υπουργός Α. Γεωργιάδης είναι αλλαγές στο καθεστώς επενδύσεων σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση με βάση –όπως διατυπώνεται ρητά– το πλαίσιο της «Έκθεσης Ανάπτυξης Πισσαρίδη» με δώδεκα νέα καθεστώτα ενισχύσεων που «θα επιτρέψουν στην επιχειρηματική κοινότητα να σχεδιάσει, να αναπτύξει και να υλοποιήσει […] σύγχρονες μορφές επενδύσεων». Ο νέος νόμος θα αντικαταστήσει τον ν. 4399/16 (Α’ 117) περί ιδιωτικών επενδύσεων και κρατικής ενίσχυσης. Μεταξύ άλλων, με τη δικαιολογία της καταπολέμησης της «γραφειοκρατίας», παρακάμπτει σε πολλές περιπτώσεις απαραίτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έρευνες και άλλες δικλείδες ασφαλείας.
Το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του Δικαίου του ανταγωνισμού ενσωματώνει τη νέα κοινοτική Οδηγία 2019/1, επικαιροποιώντας τη σχετική νομοθεσία με γνώμονα την πολιτική της ΕΕ για την ψηφιακή οικονομία, κάτι που με τη σειρά του αποτελεί προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης.
Κάποιοι από τους στόχους που αναφέρονται είναι η διασφάλιση της ενιαίας εφαρμογής των κανόνων ανταγωνισμού στην Ευρώπη, η ενίσχυση της «ανεξαρτησίας» της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητάς της έναντι αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών.