Σωτήρης Καλιαμπάκος , μέλος ΔΣ του ΠΙΣ
Με βαριές ευθύνες, από τη μια του υπουργείου Υγείας και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Μέτωπο) στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), και από την άλλη της παράταξης (ΕΝΟΣΥ-ΔΗΚΙ) που πολιτικά πρόσκειται στη ΝΔ έγιναν ξανά οι εκλογές στον ΠΙΣ και μάλιστα με την πρωτοφανή μεθόδευση να μην προηγηθεί γενική συνέλευση των εκλεκτόρων του, προκειμένου να γίνει ενημέρωση και καταλογισμός ευθυνών για τις πρωτόγνωρες εξελίξεις!
Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (ΕΚΑ) κατήγγειλε την πρωτοφανή προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου -μέσω της ακύρωσης των εκλογών στον ΠΙΣ στις 3/3/2019- να κρύψει την παταγώδη αποτυχία του φερέφωνού της στους γιατρούς (Μέτωπο). Έτσι, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η πρωτόγνωρη εμπλοκή του κράτους σε μια μαζική εκλογική διαδικασία…
Αφορμή αυτής της πρωτοφανούς απόφασης αποτέλεσε η άγρια εσωκομματική αντιπαράθεση στην ΔΗΚΙ που εκδηλώθηκε λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης για ανάδειξη νέων οργάνων στον ΠΙΣ στις 3/3/19 και τις καταγγελίες για νοθεία. Μεγάλη ευθύνη έχουν μέλη της ΔΗΚΙ (ΝΔ) και του Μετώπου (ΣΥΡΙΖΑ) που δεν δίστασαν να ζητήσουν κρατική παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες του ΠΙΣ!
Οι μαχόμενοι γιατροί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βλέπουν στις εξελίξεις αυτές τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Κατρακύλα του γραφειοκρατικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού, καμιά έγνοια για την υπεράσπιση των συμφερόντων των γιατρών και της λαϊκής υγείας, απόλυτη συμφωνία για την αντιδραστική, απάνθρωπη πολιτική στην υγεία και αποκρουστική μάχη για την καρέκλα σε κάθε επίπεδο.
Μπροστά στις βουλευτικές εκλογές σε λίγες μέρες και την πιθανή κυβερνητική εναλλαγή που δεν θα αλλάξει τίποτα στις βασικές κατευθύνσεις των μνημονιακών πολιτικών τόσα χρόνια το ΕΚΑ στέλνει το μήνυμα ανάγκης πανυγειονομικού και παλλαϊκού αγώνα ανατροπής της πολιτικής του νέου αστικού δικομματισμού που εγκλωβίζει τους μαχόμενους γιατρούς και το λαό στη μέγγενη των ματωμένων υπερπλεονασμάτων και του μόνιμου διαρκούς μνημονίου μέχρι το 2060 και βάλε…
Στις εκλογές το ΕΚΑ πήρε μια έδρα στο νέο ΔΣ του ΠΙΣ, αυξάνοντας το ποσοστό του. Αναλυτικά: ΕΝΟΣΥ-ΔΗΚΙ (ΝΔ) 165 ψήφους (7 έδρες), Ενωτική-ΔΗΚΙ (διάσπαση NΔ) 62 (3), Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ) 37 (2), ΑΠΚΙ (ΚΙΝΑΛ) 27 (1), ΔΗΠΑΚ (ΠΑΜΕ) 25 (1), Ενωτικό Κίνημα Ανατροπής 14 (1), Αγωνιστικό Κίνημα 12 ψήφους