Οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν και οι Ισραηλινοί στρατιώτες τους σκοτώνουν. Στους 16 είχε φτάσει μέχρι χθες ο αριθμός των νεκρών και πάνω από 1.000 ήταν οι τραυματίες στη φυλακή της Γάζας, όπου 100 ελεύθεροι σκοπευτές και τανκς των δυνάμεων κατοχής εκτελούσαν όποιον πλησίαζε στο τείχος, διεκδικώντας το δικαίωμα της επιστροφής των προσφύγων. Εικόνες Ιντιφάντα.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ ζητά πραξικόπημα
«Αν ο Αμπού Μάζεν δεν θέλει να διαπραγματευτεί, είμαι σίγουρος ότι κάποιος άλλος θα είναι πρόθυμος. Εάν προκαλέσει κενό, είμαι σίγουρος ότι κάποιος άλλος θα το καλύψει και θα προχωρήσουμε». Ο Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ κλιμάκωσε τους εκβιασμούς και τις παρεμβάσεις του απέναντι στους Παλαιστίνιους, φτάνοντας ουσιαστικά να απειλήσει ακόμη και με πραξικόπημα για την ανατροπή του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής – ο οποίος πριν μερικές ημέρες τον είχε χαρακτηρίσει «πουτ…ας γιο» και είχε ζητήσει να μπει στη λίστα των πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών του πλανήτη! Αν και ο Αμπάς κάθε άλλο παρά… εξτρεμιστής μπορεί να χαρακτηριστεί, προφανώς η Ουάσινγκτον και ο Νετανιάχου θέλουν κάποιον που να είναι απολύτως μαριονέτα.
Ο Τραμπ φεύγει, ο Μακρόν έρχεται;
Αίσθηση προκάλεσε η ξαφνική δήλωση του Τραμπ στην οποία προανήγγειλε ότι ο αμερικανικός στρατός θα αποχωρήσει σύντομα από τη Συρία, ενώ κάλεσε κάποιους «άλλους» να αναλάβουν την… προστασία της – παραδεχόμενος, ουσιαστικά, ότι οι ΗΠΑ έχουν χάσει την παρτίδα εκεί. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο Μακρόν διεμήνυε από το Παρίσι – μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των κουρδικών οργανώσεων PYD/YPG – ότι είναι έτοιμος να στείλει γαλλικές δυνάμεις στην Μανμπίτζ, που για την ώρα είναι υπό τον έλεγχο των Κούρδων, αλλά βρίσκεται στο στόχαστρο του Ερντογάν. Να, λοιπόν, που και η ΕΕ διεκδικεί μερτικό στη μοιρασιά, βάζοντας μπροστά τον φιλόδοξο και πολεμοχαρή πρόεδρο της Γαλλίας, ο οποίος προσπαθεί έτσι να ενισχύσει τη θέση της γαλλικής αστικής τάξης.
Κουμάντο στο Κόσοβο από τον Ερντογάν!
Η επιρροή και οι φιλοδοξίες της Άγκυρας στα Βαλκάνια δεν είναι κάτι νέο. Όπως και οι πρακτικές που χρησιμοποιούν συχνά οι υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας. Αυτά τα δύο ήρθαν λοιπόν και… έδεσαν στο Κόσοβο, όπου η ΜΙΤ επέδραμε και κυριολεκτικά απήγαγε έξι Τούρκους εκπαιδευτικούς με την κατηγορία ότι ανήκουν στις τάξεις των γκιουλενιστών και διδάσκουν σε σχολείο που αυτοί έχουν ιδρύσει. Η επιχείρηση έγινε, μάλιστα, σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες και τη συνοριοφυλακή του συγκεκριμένου κράτους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, αλλά και την αποπομπή του υπουργού Εσωτερικών και του επικεφαλής των Κοσοβάρων πρακτόρων, καθώς η επίσημη κυβέρνηση δήλωσε άγνοια. Ακριβώς ό,τι είχε κάνει και ο ημέτερος «μεγάλος τραγουδιστής» για την απαγωγή του Οτσαλάν, δηλαδή…