Συνεχίζει τις πολιτικές της πρωτοβουλίες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για την ανάπτυξη της πάλης πάνω στα κρίσιμα μέτωπα της περιόδου και για την προώθηση της πρότασης πολιτικής συνεργασίας των αντικαπιταλιστικών, αντιιμπεριαλιστικών αντι-ΕΕ δυνάμεων.
Πρώτος και βασικός σταθμός είναι ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς, που πρέπει να πάρει χαρακτήρα απεργίας και παλλαϊκών συγκεντρώσεων ενάντια στο σφαγείο της δεύτερης αξιολόγησης. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις ώστε να αποκτήσει η Πρωτομαγιά αυτό το περιεχόμενο και να οργανωθεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις άλλες συλλογικότητες που κινούνται σε ταξική, μαχητική, ανεξάρτητη κατεύθυνση, σαν βήμα για άμεση απεργιακή κλιμάκωση της πάλης. Παράλληλα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεχίζει την απεύθυνση της και σε ΛΑΕ και ΚΚΕ πάνω στην ανάγκη ενός στοιχειωδώς κοινού σχεδιασμού, που να στοχεύει στην ανάπτυξη των αγώνων, υπερβαίνοντας την υποταγή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα επιμείνει στη συνάντηση με την ηγεσία του ΚΚΕ. Δεν είναι, άλλωστε, δυνατόν το ΚΚΕ να συναντάει χωρίς πρόβλημα τον οποιοδήποτε από το αστικό πολιτικό σύστημα (μέχρι και τον Μητσοτάκη), αλλά όχι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Επίσης, συνεχίζεται η προβολή της πρότασης πολιτικής συνεργασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα έγινε πλήθος εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, ενώ προγραμματίζονται και πολλές για μετά το Πάσχα. Ολοκληρώνεται ο κύκλος των συναντήσεων με τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες στις οποίες απευθύνεται η πολιτική πρόταση. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμβάλλει στο άνοιγμα του διαλόγου για τα μεγάλα ζητήματα του κινήματος και της Αριστεράς με πρώτο βήμα την ημερίδα διαλόγου για την έξοδο από την ΕΕ, που προγραμματίζεται για το Σάββατο 27 Μαΐου.
Στα πλαίσια αυτά καλεί σε συζήτηση διανοούμενους, επιστήμονες κ.α. για την παρουσίαση της πολιτικής της πρότασης, την ανταλλαγή απόψεων και τη συμβολή τους στον ευρύτερο διάλογο την Τετάρτη 3 Μαΐου στη Λέσχη των Αναιρέσεων. Τέλος, σημαντική ήταν η πρώτη περιφερειακή Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη. Η διαδικασία ήταν μαζική, δημοκρατική και συντροφική και δείχνει ότι είναι δυνατόν, κάτω από προϋποθέσεις, να περάσει σε μια φάση ανασυγκρότησης και ανάπτυξης