Aλήθεια, από πότε ο Γιάννης Στουρνάρας έπαψε να είναι «φερέφωνο των δανειστών»; Γιατί έτσι τον είχε αποκαλέσει ο Αλ. Τσίπρας τον Αύγουστο του 2013 ενώ στις αρχές του 2014, ο νυν πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει «αδιανόητο» το να γίνει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ο Στουρνάρας.
Από τότε πολύ νερό κύλησε στο μνημονιακό αυλάκι. Η κυβέρνηση Τσίπρα συνυπάρχει αρμονικά με το «φερέφωνο», συμβιώνει με το αδιανόητο. Ο ίδιος ο Στουρνάρας, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, φέτος τον Γενάρη, αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση έβαλε μυαλό. Όταν ρωτήθηκε για το αν η κυβέρνηση έχει πλέον κατανοήσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα, καθώς και την προοπτική ενός θετικού σεναρίου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ναι, πιστεύω ότι τώρα το έχουν καταλάβει και ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο. Γι› αυτό και έχουμε ανοιχτή γραμμή συνεννόησης πια». Τόσο ανοιχτή που μες στα άγρια χαράματα (τρεις το πρωί) ο Στουρνάρας πηγαίνει στο Χίλτον για να συνδράμει στη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών…
Αυτό όμως δεν αρκεί. Αυτή την εβδομάδα, που η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση ένα πολυνομοσχέδιο-δήμιο, ο Στουρνάρας δηλώνει ότι οι χειρισμοί των Βαρουφάκη-Θεοχαράκη, κατά την περυσινή εξάμηνη διαπραγμάτευση, είχαν για τον ελληνικό λαό κόστος 86 δισ. ευρώ. Και ο Αλ. Τσίπρας σιωπά λες και η κυβέρνησή του ήταν αμέτοχη και ο ίδιος έβοσκε τα πρόβατα λίγο πιο πέρα… Βολική η θεωρία του αποδιοπομπαίου τράγου, του Βαρουφάκη, που εξακολουθεί να επαίρεται επειδή τώρα οι συναντήσεις με τους θεσμούς γίνονται σε ουδέτερο ξενοδοχειακό έδαφος και όχι στα υπουργεία!
Να υποθέσουμε ότι ο Στουρνάρας έπαψε να είναι φερέφωνο των δανειστών; Ή μήπως ότι φερέφωνο των δανειστών είναι ο ίδιος ο Τσίπρας; Το σίγουρο είναι ο λαός σφαγιάζεται, ο εθνικός πλούτος λεηλατείται και ο αγώνας για ανατροπή της κυβέρνησης και έξοδο από ευρώ-ΕΕ είναι πιο επιτακτικός από ποτέ