Με 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2/12 συμμετέχει η ΠΟΕΣΥ στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, προτάσσοντας την υπεράσπιση του ασφαλιστικού συστήματος και του αγγελιοσήμου στα ΜΜΕ. Είναι πάντως να απορεί κανείς γιατί ανησυχεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία του κλάδου απ’ τη στιγμή που έχει τη διαβεβαίωση του Αλ. Τσίπρα ότι «προς το παρόν» δεν τίθεται θέμα κατάργησης του αγγελιοσήμου.
Να ξηλώνει τον εξοπλισμό του Αγγελιοφόρου, πίσω από την πλάτη των απλήρωτων εργαζομένων, είχε ξεκινήσει ο βιομήχανος και μέχρι πρότινος εκδότης του εντύπου, Β. Μπακατσέλος. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, πριν ακόμα διεξαχθεί η συζήτηση επί της αίτησης πτώχευσης και παύσης πληρωμών της εκδότριας εταιρείας, ο εκδότης «αποφάσισε και αποπειράθηκε αυτοπροσώπως να εκκενώσει τον 2ο όροφο των γραφείων της εφημερίδας».
Σε δύο απόπειρες που και οι δύο διεξήχθησαν αργά το βράδυ, ξήλωσε 40 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σαρωτές, ενώ άρχισε να αποσυναρμολογεί γραφεία, ντουλάπες και έπιπλα, αλλά και να πετά προσωπικά αντικείμενα των εργαζομένων. Μάλιστα ο εργοδότης αφαίρεσε και τον σκληρό δίσκο του λογιστηρίου, όπου είναι αποθηκευμένα κρίσιμα οικονομικά και λογιστικά δεδομένα, αλλά και τα στοιχεία μισθοδοσίας του προσωπικού. Οι ενέργειες όμως του εκδότη έγιναν αντιληπτές από εργαζόμενους της εφημερίδας. Ως αποτέλεσμα των όσων ακολούθησαν, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης απαγόρευσε στον εκδότη να μεταβάλει «με οποιονδήποτε τρόπο την πραγματική και νομική κατάσταση των πάγιων περιουσιακών στοιχείων της εκδότριας εταιρίας της εφημερίδας».
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι τεχνικοί της τηλεόρασης σε STAR και ANT1. Η διοίκηση του SΤAR προωθεί μειώσεις μισθών, ενώ ο ANT1 αρνείται να επαναπροσλάβει 30 τεχνικούς που απέλυσε πριν τρεις μήνες, όπως είχε δεσμευθεί στα σωματεία για να σταματήσουν οι απεργίες. Αυτές τις μέρες λήγει και η συλλογική σύμβαση της ΕΤΙΤΑ με τους καναλάρχες, χωρίς να έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για νέα σύμβαση. Η στάση της διοίκησης του STAR προκάλεσε και παρέμβαση του υπ. Εργασίας, που ζητά … κατανόηση από τους υπεύθυνους του σταθμού, για να διασφαλιστεί η «εργασιακή ειρήνη» και η «συνεννόηση των κοινωνικών εταίρων».