Log in

Registration

Μετά το «Όχι» προφήτες!

Posted: July 12, 2015 / in: Αποψεις / Comments Off on Μετά το «Όχι» προφήτες!

του Ανδρέα Κυρίτση

Απίστευτος ο πολιτικός καιροσκοπισμός των ασπόνδυλων της Χρυσής Αυγής, που μετά το απρόσμενο για πολλούς ηρωϊκό «Όχι» από το 61,31% του ελληνικού λαού, βγήκαν από τις τρύπες τους προκειμένου να το καπηλευτούν. Όλο το προηγούμενο διάστημα η φασιστική συμμορία δεν είχε προχωρήσει σε καμία πολιτική δράση. Μάλιστα ενδεικτικό της πολιτικής της σύγχυσης ήταν ότι ακύρωσε και την προπαγανδιστική εκπομπή της προηγούμενης βδομάδας! Μέσω της επίσημης εφημερίδας της οργάνωσης καλούσε σε διμέτωπο αγώνα τόσο ενάντια στους..τοκογλύφους, όσο και ενάντια στους Μπλολσεβίκους κατηγορώντας και τους δύο για το κλείσιμο των τραπεζών. Ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος κρατούσε ίσες αποστάσεις από τους «μένουμε ευρώπη» και το αριστερό στρατόπεδο του «Όχι. Σε άρθρο του υποστήριζε μετά το κλείσιμο των τραπεζών ότι: «Μέσα σε τέτοιες συνθήκες είναι δεδομένο ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν θα εκφράζει την ελεύθερη βούληση του Ελληνικού Λαού»!
Φυσικά μετά το σαρωτικό «Όχι» όλα αυτά ξεχάστηκαν. Οι θρασύδειλοι ακροδεξιοί έσπευσαν να πλασαριστούν στο στρατόπεδο των νικητών επιχειρώντας μάλιστα να υπερασπιστούν τον αληθινό χαρακτήρα του «Όχι»!

Η Χρυσή Αυγή αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τον συστημικό ρόλο της και τις υπόγειες συνδιαλλαγές της προχώρησε σε μια «αμοιβαία επωφελή» συμφωνία με την κεντροδεξιά προεδρία της δημοκρατίας σχετικά με την πρόσκληση του Νίκου Μιχαλολιάκου στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ο Προκόπης Παυλόπουλος συμφώνησε με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής να επιτρέψει στον τελευταίο να «αρνηθεί την πρόσκληση», βγάζοντας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τη δύσκολη θέση αλλά και επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα το θεσμικό δικαίωμα της Χρυσής Αυγής να συμμετέχει στη συνάντηση κορυφής. Η «πρόσκληση» δημιουργεί προηγούμενο και θα είναι δύσκολο να μην επαναληφθεί σε μελλοντικές συναντήσεις. Σε σχετική ανακοίνωση του Νίκου ΜΙχαλολιάκου η άρνηση για συμμετοχή στο συμβούλιο εμφανίζεται να αποτελεί δική του επιλογή και αποδίδεται σε πολιτικούς λόγους.

Η πιο επικίνδυνη εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι η νεοναζιστική συμμορία ψαρεύει στα θολά αντιμνημονιακά νερά και επιχειρεί να εκφράσει εκλογικά μερίδα των δυσαρεστημένων από τις εξελίξεις ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων: «Δεν σας δίνουμε την εξουσιοδότηση για αυτή την συμφωνία. Δεν σας δίνουμε την εξουσιοδότηση να εκχωρήσετε την εθνική κυριαρχία. Δεν σας δίνουμε την εξουσιοδότηση να εφαρμόσετε το αγγλικό δίκαιο. Θέλουμε την Ελλάδα κι ας τρώγουμε πέτρες» είπε χαρακτηριστικά στην ολομέλεια της βουλής ο γενικός γραμματέας της ΧΑ, Nίκος Μιχαλολιάκος.ΟΙ βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής (και δύο του ΣΥΡΙΖΑ) ήταν οι μόνοι που ψήφισαν «Όχι» στην ολομέλεια.

Ωστόσο ο πραγματικός της συστημικός και αντιδαστικός ρόλος έχει πλέον αποκαλυφθεί και το μαζικό κίνημα έχει πετύχει σε ένα βαθμό την απομόνωση της από τις λαϊκές συνειδήσεις. Η Χρυσή Αυγη επιμένει στην αύξηση των αμυντικών δαπανών, όταν ταυτόχρονα προκρίνει ως μονόδρομο την παραμονή στο ευρώ, δείχνοντας ότι το «Όχι» της έχει κοντά ποδάρια.

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα