Log in

Registration

Σχόλια στο ημίφως – 12/10/2014

Posted: October 12, 2014 / in: Σχολια στο ημιφως / Comments Off on Σχόλια στο ημίφως – 12/10/2014

Μαύρο…Σπυράκη

Βιογραφικό στον αντικομμουνισμό και στην ακραία υποταγή στο ευρωπαϊκό ιερατείο έσπευσε να δώσει η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. Από το τουίτερ και όχι μόνο παρενέβη εναντίον της υποψηφιότητας της σλοβένας Αλένκα Μπράτουσεκ για τη θέση της επιτρόπου Ενέργειας. Το πρώην «παπαγαλάκι» του Μέγκα «κάρφωσε» την Μπράτουσεκ ότι «συνελήφθη» σε βίντεο από παλιότερη εκδήλωση, όταν μάλιστα ήταν πρωθυπουργός, να τραγουδά το «Παντιέρα Ρόσα». Όταν, μάλιστα, η Σλοβένα απάντησε ότι πρόκειται για αντιφασιστικό τραγούδι, η Σπυράκη ύψωσε τη φωνή της: «Το “Ζήτω ο κομμουνισμός” είναι ένα σύνθημα εναντίον των αξιών της Ευρώπης»! Επιπλέον συντάχθηκε με άλλους ευρωλάγνους, που κατηγορούσαν επιπλέον την Μπράτουσεκ επειδή σε εκδήλωσή της ακούστηκε τραγούδι που χαρακτήριζε την ΕΕ «συμμορία κλεφτών».

«Στενές επαφές» ΣΥΡΙΖΑ-Γερμανίας

Διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν σημαίνοντα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης. Η επιβεβαίωση έγινε σε σχετική ερώτηση της Εφημερίδας των Συντακτών από τους εκπροσώπους του υφυπουργού Εργασίας Γ. Άσμουσεν και του υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι πρόσφατα υπήρξε συνάντηση των Γ. Δραγασάκη και Γ. Σταθάκη στο Βερολίνο με τον πρώτο. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αποκάλυψε δε ότι η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα δεν συνομιλεί μόνον με την κυβέρνηση αλλά και με την αντιπολίτευση. Οι επίσημες αυτές δηλώσεις διαψεύδουν τη δήλωση του Γ. Δραγασάκη περί «άτυπης συνάντησης», αφού είναι φανερό ότι και οι δύο πλευρές για τους δικούς τους λόγους επιδιώκουν τη «συνεννόηση»…

Ο Μώραλης εποφθαλμιά τον ΟΛΠ

Αρχίζει και ξεδιπλώνεται η (εφοπλιστική) φαντασία στην εξουσία του Δήμου Πειραιά, με την πρόταση του νέου δημάρχου Γ. Μώραλη, στενού συνεργάτη του B. Μαρινάκη, για την ίδρυση δημοτικού λιμενικού ταμείου. Σύμφωνα με το σχέδιο, το ταμείο θα αναλάβει τη λειτουργία του μεγαλύτερου μέρους του επιβατικού λιμανιού, δηλαδή την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την πρωτοβουλία; Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμενικού Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) κατήγγειλε ότι απώτερος στόχος του Δήμου Πειραιά είναι η απόκτηση εσόδων από το λιμάνι διά μέσου του λιμενικού ταμείου, με ποσοστό από τα εισιτήρια της ακτοπλοΐας, και ότι όλα αυτά θα διευκολύνουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

«Κόκκινο» στον κοινωνικό αυτοματισμό

Η απόφαση των εργαζομένων τεχνικών του ραδιοσταθμού Κόκκινο, ιδιοκτησίας ΣΥΡΙΖΑ, και του σωματείου τους ΕΤΕΡ να απεργήσουν διεκδικώντας μισθούς δύο μηνών, οδήγησε σε απρόβλεπτες εξελίξεις, καθώς ο διευθυντής του σταθμού K. Αρβανίτης χαρακτήρισε την απεργία τους «εκβιασμό», ενώ επιχείρησε να τους φέρει «απέναντι» στο υπόλοιπο προσωπικό, λέγοντας πως 70 εργαζόμενους έχει το Κόκκινο, οι 9 τεχνικοί πληρώθηκαν κι οι 61 δημοσιογράφοι έμειναν απλήρωτοι. Ένας αριστερός σταθμός αν μη τι άλλο θα έπρεπε να υπερασπίζεται το αναφαίρετο δικαίωμα των απλήρωτων εργαζομένων να διεκδικούν αγωνιστικά τα δεδουλευμένα τους. Όλα τα άλλα παραπέμπουν στην κλασική εργοδοτική τακτική του «κοινωνικού αυτοματισμού», την οποία θα έπρεπε να καταδικάζει εμπράκτως κι όχι μόνο θεωρητικά η ιδιοκτησία του Κόκκινου…

Και δαρμένοι και κατηγορούμενοι

Πρώτα ξυλοκοπήθηκαν άγρια, επειδή ήθελαν να προσευχηθούν σε ώρα που δεν άρεσε στους δεσμοφύλακές τους, και τώρα βρίσκονται κατηγορούμενοι για… στάση! Οι 13 μετανάστες στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πριν από λίγες μέρες, κι ενώ προσεύχονταν, δέχτηκαν την επίθεση των δεσμοφυλάκων επειδή δεν διέκοψαν την προσευχή τους προκειμένου να καταμετρηθούν. Οι μετανάστες αντέδρασαν αμυνόμενοι και τότε ακολούθησε η βίαια επέμβαση αστυνομικών με άγριο ξυλοδαρμό ανά οικίσκο, με διαταγή του διευθυντή του κέντρου. Οι τραυματίες σήμερα κατηγορούνται για στάση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το χρόνο κράτησής τους ή το ενδεχόμενο απέλασης.

Ένας… Ψύλος στον κόρφο του Ράιχ

«Το φυσάν και δεν κρυώνει» γερμανικα και αυστριακά ΜΜΕ, που αναφέρονται εκτενώς στο βιβλίο του Μιχάλη Ψύλου, με τίτλο Από τον Ράιχενμπαχ του Οθωνα στον Ράιχενμπαχ της Μέρκελ – 180 χρόνια γερμανοκρατίας στην Ελλάδα. Η αυστριακή εφημερίδα Βίνερ Τσάιτουνγκ αφιέρωσε την περασμένη Δευτέρα μια ολόκληρη σελίδα για τον «αντιγερμανισμό» στην Ελλάδα, ενώ το άρθρο αναδημοσιεύτηκε σε αρκετές γερμανικές εφημερίδες. Το άρθρο κάνει λόγο «για μια νέα ποιότητα στη διάχυτη στην Ελλάδα εχθρότητα προς τη Γερμανία», ενώ υπάρχει εκτενής αναφορά στο συσχετισμό του Χ. Ράιχενμπαχ της Μέρκελ με τον Χρ. Ράιχενμπαχ του Όθωνα. Μάλιστα, το άρθρο αναφέρει και την εκτίμηση του συγγραφέα ότι «η εμφάνιση δύο Ράιχενμπαχ στην Ελλάδα σηματοδοτεί την ιστορική συνέχεια της γερμανικής ηγεμονικής παρουσίας».

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα