Log in

Registration

Σχόλιο στο ημίφως 15.09

Posted: September 17, 2019 / in: Σχολια στο ημιφως / Comments Off on Σχόλιο στο ημίφως 15.09

Όποιος πληρώνει γίνεται Έλληνας!

Όχι μόνο γη και ύδωρ, αλλά και την ελληνική υπηκοότητα προσφέρει η κυβέρνηση σε όσους ξένους αποκτούν στην Ελλάδα ακίνητη περιουσία τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ και γίνονται μόνιμοι κάτοικοι. Ακολουθώντας την πρακτική και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, την οποία αρχικά θέσπισε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2013, η Νέα Δημοκρατία τα δίνει όλα για να προσελκύσει επενδυτές στον κλάδο του real estate. Ενώ για τους φτωχούς μετανάστες υπάρχει μόνο ρατσισμός και αποκλεισμός, τα «προνόμια» που θα χορηγούνται στους ματσωμένους ξένους ιδιοκτήτες, θα επεκτείνονται στις συζύγους, στα παιδιά και τους γονείς των επενδυτών. Αναρωτιέται αφελώς κανείς αν, παράλληλα με τα δικαιώματα, τα τέκνα των επενδυτών θα έχουν και υποχρεώσεις, π.χ. τη στρατιωτική θητεία…

Σχολικά είδη Jumbo ποτισμένα με ιδρώτα

Όχι, δεν εννοούμε τον ιδρώτα των εργαζομένων στα ασιατικά εργοστάσια-κάτεργα (τα sweat shops), αλλά τον ιδρώτα των υπαλλήλων της Jumbo, που υποχρεώνονται να δουλεύουν έξι μέρες την εβδομάδα, καθώς υπάρχει αυξημένη κίνηση λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, «η 6ημερη εργασία στην Jumbo έρχεται να προστεθεί στους χαμηλούς μισθούς, την ημιαπασχόληση, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την εντατικοποίηση και τα ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας». Ας σημειωθεί ότι η 6ήμερη εργασία, για ορισμένες εβδομάδες τον χρόνο, ξεκίνησε φέτος τον Ιανουάριο, όταν η επιχείρηση υποχρέωσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν μια τροποποιητική σύμβαση εργασίας που μετατρέπει την 5ήμερη εργασία σε 6ήμερη. Σήμερα, όμως, επιβάλλει το 6ήμερο σε όλους τους υπαλλήλους της, είτε έχουν υπογράψει την «τροποποιητική» είτε όχι. Jumbo, η χαρά του μαθητή, ο εφιάλτης του εργαζόμενου. Ένας εφιάλτης που, αν δεν υπάρξει αντίδραση, σχεδιάζεται να επεκταθεί σε όλους τους εμποροϋπάλληλους.

Θρησκευτικός μεσαίωνας στο Περιστέρι

Δεκαετίες πίσω μας γυρίζει η απαράδεκτη συμπεριφορά του νέου μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμη, όταν την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, «επέπληξε» μαθητές από μικροφώνου γιατί «δεν έκαναν το σταυρό τους». Ένας μαθητής απάντησε «επειδή δεν πιστεύω» και ο νέος Μητροπολίτης άρχισε να φωνάζει οργισμένος «οι άθεοι και οι αλλόθρησκοι να πάνε πίσω». Όπως καταγγέλλει η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, το θέμα είναι πολύ σοβαρό, καθώς κανένας εκπρόσωπος του σχολείου ή της δημοτικής αρχής δεν αντέδρασε στο παραλήρημα μισαλλοδοξίας του νέου Μητροπολίτη.

«Εργαλειοποίηση» της Novartis στη βουλή

Ασθμαίνοντας έφτασε στη βουλή η δικογραφία της Novartis, αλλά τώρα αποκτά διαφορετικό χαρακτήρα και αφορά τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων πολιτικών προσώπων στο «στήσιμο» του πολιτικού σκανδάλου, καθώς ο Α. Σαμαράς κατονόμασε τον Δ. Παπαγγελόπουλο και τον Α. Τσίπρα ως υπεύθυνους. Την Τρίτη αναμένεται να καταθέσει η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Μένει να δούμε που θα οδηγήσει η πολιτική εργαλειοποίηση της υπόθεσης και η προσπάθεια από τη ΝΔ μετατροπής της σε υπόθεση «πολιτικής σκευωρίας». Οι εξελίξεις στη διερεύνηση της υπόθεσης εξακολουθούν, πάντως, να βρίσκονται κάτω από τη βαριά σκιά των πολιτικών συσχετισμών.

«Ανατροπή» διαπλοκής στο Μέγαρο Μουσικής

Το 2017 το ελληνικό δημόσιο με απόφαση του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη ανέλαβε να αποπληρώσει το σύνολο των χρεών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ύψους άνω των 112 εκατομμυρίων ευρώ. Δύο χρόνια μετά, το υπουργείο Πολιτισμού, με κυβέρνηση ΝΔ, προσανατολίζεται να τοποθετήσει στη θέση του προέδρου του Μεγάρου τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη. Η μόνη γνωστή σχέση του Πρετεντέρη με τον πολιτισμό ήταν όταν πέταγε από την εξέδρα μπουκάλια σε διαιτητή αγώνα μπάσκετ. Δεν ξέρουμε αν οι αντιδράσεις τελικά ματαιώσουν τον προκλητικό διορισμό, αλλά όπως φαίνεται, όποιος προσφέρει υπηρεσίες στο σύστημα διαπλοκής δεν πάει χαμένος, ακόμα και αν μείνει άστεγος τηλεοπτικά.

 

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2020 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα