Log in

Registration

Κλιμακώνεται η εξόρμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των αντικαπιταλιστικών κινήσεων

Posted: May 20, 2019 / in: Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019, Ευρωεκλογές 2019, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Κλιμακώνεται η εξόρμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των αντικαπιταλιστικών κινήσεων

Δημήτρης Σταμούλης

Εκλογική μάχη

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι μαζικές δράσεις και εξορμήσεις σε μεγάλους εργασιακούς χώρους από κλιμάκια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική. Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε κοινή περιοδεία στο εργοτάξιο της ΑΚΤΩΡ στο Φάληρο, με κλιμάκιο αποτελούμενο από τους Σ. Κοιλάκου, υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Τρ. Τζελέπη, υποψήφιο με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και Χρ. Πλακιώτη, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπου συζήτησε με οικοδόμους, μηχανικούς – τεχνικούς και άλλους εργαζόμενους σχετικά με την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Την Τρίτη, κλιμάκιο με επικεφαλής τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στ. Μανίκα επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Ερυθρός και περιόδευσε στα διάφορα τμήματά του, ενώ την Τετάρτη έγινε περιοδεία στα γραφεία της ΗΔΙΚΑ ΑΕ όπου υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου συζήτησαν με τους εργαζόμενους σχετικά με τον ρόλο της ΕΕ. Την ίδια ημέρα έγινε περιοδεία στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και περιφερειακοί σύμβουλοι μίλησαν με δεκάδες γιατρούς και νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό αλλά και ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου. Συμμετείχαν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γ. Μιχαηλίδης, οι υποψήφιοι/ες περιφερειακοί σύμβουλοι και γιατροί Ολ. Κοσμοπούλου και Ελ. Κριμιτζά, η Τ. Μαύρου, καθώς και ο γιατρός και υποψήφιος δήμαρχος με την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, Π. Παπανικολάου.

Την Πέμπτη, από νωρίς το πρωί, πολυμελές κλιμάκιο υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψηφίων συμβούλων της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική (ΑΑΑ), με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κ. Τουλγαρίδη, περιόδευσε στην COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Άλλο κλιμάκιο επισκέφτηκε τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου και Ελευσίνας και συζήτησαν με εργάτες συνεργείων των διυλιστηρίων. Την ίδια μέρα, υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΑΑΑ, περιόδευσαν σε βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους της Αθήνας, όπου συνομίλησαν με εργαζόμενους για τα εξαντλητικά ωράρια και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, και τόνισαν την ανάγκη υπερψήφισης της ανυπότακτης αριστεράς των αγώνων της επόμενης μέρας. Νέοι και νέες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκαναν επίσης εξόρμηση στην Teleperformance, γνωστή για τις άθλιες συνθήκες εργασίας.

Την Παρασκευή, κλιμάκιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής αποτελούμενο από τους Κ. Τουλγαρίδη, Α. Κουρουκλή (πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ) και Στ. Γκότση, υποψηφίους στον Κεντρικό Τομέα, και τον Γ. Μιχαηλίδη από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επισκέφτηκαν τους εργαζόμενους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εξορμήσεις επίσης έγιναν από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική στη λαϊκή αγορά και την πλατεία Γκύζη, στο νοσοκομείο Μεταξά, και στα πανηγύρια Αγίου Θεράποντα Ζωγράφου και Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου.

Όμως την περασμένη εβδομάδα έγιναν και μια σειρά από εκδηλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε πολλές περιοχές της χώρας. Την Δευτέρα έγινε πετυχημένη εκδήλωση στην Αργυρούπολη, την Τετάρτη (μαζί με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική) σε Πετρούπολη και Κολωνό, ενώ την Πέμπτη πετυχημένη ήταν η εκδήλωση στο Γαλάτσι με συμμετοχή δεκάδων νέων και εργαζόμενων. Την ίδια μέρα εκδήλωση έγινε και στα Πετράλωνα. Πετυχημένη ήταν η εκδήλωση και στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, με ομιλητές τους Α. Χάγιο (υποψήφιο ευρωβουλευτή) και Γ. Αγγελόπουλο, ενώ χαιρέτησε η Κωνσταντίνα Θεοχαροπούλου, υποψήφια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η νεώτερη σε ηλικία μεταξύ όλων των συνδυασμών.

Ιδιαίτερα πετυχημένες είναι οι παρεμβάσεις της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα

Χθες Σάββατο έγινε εκδήλωση στην παραλία Βόλου, με ομιλητές τους Α. Δραγανίγο, υποψήφιο ευρωβουλευτή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και Σ. Ντούρο, υποψήφιο περιφερειάρχη της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία.

Κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη συμμετοχή των Σ. Νικητόπουλου, υποψήφιου ευρωβουλευτή και Β. Κορωνάκη, υποψήφιας περιφερειάρχη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια, περιόδευσε σε Κέρκυρα και Λευκίμμη, ενώ την ίδια μέρα στα Χανιά, έγινε εκδήλωση με τις υποψήφιες ευρωβουλευτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ειρ. Χαιρέτη και Αγγ. Χαραλαμπάκη.

Ωστόσο, η αντικαπιταλιστική Αριστερά και οι κινήσεις της δεν αρκούνται μόνο σε περιοδείες και εκδηλώσεις, αλλά πρωτοστατούν και σε κινηματικές δράσεις. Στήριξαν αποφασιστικά την μαζική και μαχητική αντιφασιστική διαδήλωση προχθές (που καλούσαν και μαζικοί φορείς, όπως η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων) για την ακύρωση της φασιστοσύναξης της Ελληνικής Αυγής και του Κασιδιάρη στον Κολωνό. Τελικά, η «φιέστα» της ΧΑ πήγε… άπατη, αφού κατάφεραν να μαζέψουν μόνο καμιά πενηνταριά τραμπούκους, καθώς η γειτονιά τους έφτυσε! «Στις γειτονιές μας δεν χωράνε οι φασίστες! Αυτό διαδηλώσαμε σήμερα με μια μαζική πορεία σχεδόν δίπλα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου είχαν παραταχθεί τα ΜΑΤ! Δεν κατάφεραν όμως να μας εμποδίσουν να διαδηλώσουμε στη γειτονιά μας. Οι δρόμοι μάς ανήκουν. Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες!», δήλωσε η Ντίνα Ρέππα, υποψήφια δήμαρχος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο, λίγο μετά την πετυχημένη κινητοποίηση.

Επόμενος κινηματικός σταθμός είναι σήμερα Κυριακή στις 11.30πμ στο Πεδίο του Άρεως, στην πλατεία μπροστά από το «Άλσος», σε συγκέντρωση κατοίκων με αίτημα να μην παραδοθεί το πάρκο στους επιχειρηματίες της νύχτας, όπως μεθοδεύει η παράταξη Δούρου με την στήριξη και των άλλων καθεστωτικών περιφερειακών παρατάξεων της Αττικής.

Ήδη λειτουργούν τα εκλογικά περίπτερα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπροστά στη Βιβλιοθήκη (Πανεπιστημίου) και της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική στα Προπύλαια.

Έντονη δραστηριότητα αναπτύσσει και η δημοτική κίνηση Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, που έχει το προεκλογικό της κέντρο στα Χαυτεία (Σταδίου και Αιόλου), στο ύψος του ΟΑΕΔ. Το περίπτερο λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί από το μεσημέρι για όλες τις ημέρες μέχρι και την ημέρα των εκλογών. Όλο αυτό το διάστημα έχουν οργανωθεί δεκάδες εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, λαϊκές αγορές γειτονιών και χώρους όπου σπουδάζει και ψυχαγωγείται η νεολαία. Έχουν γίνει παρεμβάσεις σε εργαζόμενες/ους σε ΜΚΟ, που συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις εξώσεις προσφύγων μέσω της λήξης του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, την εργοδοτική τρομοκρατία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μέλη του δημοτικού σχήματος συνομίλησαν με μετανάστες-εργαζόμενους που για πρώτη φορά θα έχουν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν το δικαίωμα του «εκλέγειν» στη χώρα, ενώ εξορμήσεις έχουν γίνει σε λαϊκές αγορές όπως σε Φιλολάου-Παγκράτι, Γκράβα-Πατήσια και Ν. Κόσμο, σε σούπερ μάρκετ και σε πολυκαταστήματα όπως Jumbo Παγκρατίου.

Εξόρμηση πραγματοποιήθηκε και στα Κεντρικά Κτίρια της ΔΕΗ στην Αθήνα (Αριστείδου), όπου μοιράστηκε υλικό της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα σε εκατοντάδες πολίτες και κατοίκους στον Δήμο Αθηναίων.

Με μεγάλη συμμετοχή και πολύ πλούσια συζήτηση πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κίνησης το Σάββατο 11 Μαΐου με θέμα «Υγεία στην Αθήνα». Εισηγήσεις έκαναν οι υποψήφιοι για τον δήμο, Μ. Ρίζος, γιατρός παθολόγος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων νοσοκ. Αττικό και Κ. Μάτσα, ψυχίατρος κοινωνικών ιατρείων, πρώην διευθύντρια 18 Άνω και η υποψήφια για την περιφέρεια Λ. Καττή, φοιτήτρια νοσηλευτικής. Παρέμβαση έκανε η Έ. Αρβανίτη, ηθοποιός και ο Θ. Μεγαλοοικονόμου, ψυχίατρος κοινωνικών ιατρείων, υποψήφιοι για τον δήμο. Στην εκδήλωση χαιρέτισε και η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ντ. Ρέππα.

 

 

 

Tags: , ,

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα