Log in

Registration

«Χρυσό» δολοφονικό ξέπλυμα νεοναζισμού και συγκυβέρνησης

Posted: November 3, 2013 / in: Πολιτικη, Πρωτοσελιδο / Comments Off on «Χρυσό» δολοφονικό ξέπλυμα νεοναζισμού και συγκυβέρνησης

Αναζωογονεί το δόγμα των «δυο άκρων» για τρομοκρατία και ενσωμάτωση της Αριστεράς

του Κώστα Μάρκου

Θα τρίβει τα χέρια από τη χαρά του ο Μιχαλολιάκος στη φυλακή, από τη διπλή δολοφονία και τον βαρύ τραυματισμό των μελών της οργάνωσής του. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για κάθε σώφρονα πολίτη πως η προχθεσινή εν ψυχρώ, μαφιόζικου χαρακτήρα εκτέλεση σαν πρώτο και κύριο ωφελημένο έχει τη Χρυσή Αυγή που βρισκόταν σε δεινή θέση. Γενικότερα, οι σε διατεταγμένη υπηρεσία επαγγελματίες, όπως όλα δείχνουν, δολοφόνοι των δυο νέων ανθρώπων απώτερο σκοπό είχαν να ξεπλύνουν με σφαίρες και αίμα το νεοναζισμό, το νεοφασισμό και το ρατσισμό, που ως ιδεολογίες, παρά την αντοχή τους, δέχονταν πλήγματα από την άμεση σύνδεσή τους με τη δολοφονία του Π. Φύσσα και την εγκληματική δράση του παραστρατιωτικού βραχίονα της Χρυσής Αυγής. Αμέσως το μιντιακό υπερκράτος, σε ακόμη μια οβιδιακή μεταμόρφωση, από το «είμαστε όλοι αντίφα», μετατράπηκε σε υποκριτικά πονετική μάνα των δυο νέων ανθρώπων με το σύνθημα «είμαστε όλοι χρυσαυγίτες», με πρωτοπόρο τον Βαλιαννάτο.

Δεύτερος και ίσως όχι λιγότερο σημαντικός ωφελημένος είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η οποία επίσης βρισκόταν σε δεινή θέση. Η επιτυχία του «στόρι» της Χρυσής Αυγής εξαφανίστηκε από τα πρωτοσέλιδα μαζί με το «σακσές στόρι» των επενδύσεων και του πρωτογενούς πλεονάσματος, δίνοντας τη θέση τους στους σικέ ενδοκυβερνητικούς καυγάδες για την άγρια φορολογία του πάλαι ποτέ στυλοβάτη του δικομματισμού, του λεγόμενου μεσαίου χώρου, των αγροτών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν καλύτερο δώρο για την κυβέρνησή τους, λίγες ημέρες πριν από την πανεργατική απεργία και ενώ διατηρούνταν ο αναβρασμός στην παιδεία, με τους διοικητικούς υπαλλήλους να αντέχουν και να συνεχίζουν για ένατη εβδομάδα την απεργία διαρκείας, με τις τάσεις συνάντησης των εργατών εμπροϋπαλλήλων με τους μικρούς εμπόρους, τον κλάδο της υγείας να βρίσκεται στα όρια παράκρουσης και τους συνταξιούχους και μισθωτούς να κάνουν ουρές στα ΑΤΜ για να γλιτώσουν τις συντάξεις και τους μισθούς τους από την τραπεζική… απαλλοτρίωση. Όλα αυτά οδηγούσαν σε μια δημοσκοπική καταβύθιση των ποσοστών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Και τώρα από τη μάχη για το στομάχι, τις ανάγκες και τα συμφέροντα, επιχειρείται ξανά η στροφή στη μάχη για τις… ιδέες. Συγκεκριμένα, στην ιδέα της δημοκρατικής ομαλότητας της νέας υπερεκμετάλλευσης, της ανεργίας και της φτώχειας και στην ιδέα του νέου, ολοκληρωτικού συνταγματικού τόξου. «Στον καναπέ σας κι ας πεινάτε, αλλιώς σας περιμένουν νεκροί και εμφύλιος» είναι το πρώτο μήνυμα. «Τρέμετε, ήρθε το αριστερό άκρο» είναι το δεύτερο, αμέσως μετά τις δολοφονίες. Με αυτή τη γραμμή δεν είχαν και μικρές επιτυχίες: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια φοβισμένη ανακοίνωση περί κλίματος «αποσταθεροποίησης» που «στοχεύει στη δημοκρατία» γενικώς, ενώ είχε ήδη μπει στο μαντρί του μνημονιακού τόξου, μαζί με την Αριστερή Πλατφόρμα και λίγες τιμητικές εξαιρέσεις, ειδικά τον Μ. Γλέζο, ενώ το ΚΚΕ, αμήχανα υποτιμά καίρια το δημοκρατικό ζήτημα στο όνομα μιας «καθαρής ταξικής πάλης».

Η πίεση του συστήματος θα ενταθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Ετσι, ενώ όλα δείχνουν εκτέλεση μαφιόζικου τύπου μπράβων των επιχειρηματιών της νύχτας, του ποδοσφαίρου, των ναρκο-πορνο-εμπόρων, εφοπλιστών και πετρελαιάδων, η Ασφάλεια, η Αντιτρομοκρατική και τα μίντια στρέφονται στο «αντάρτικο πόλεων», παίρνοντας γραμμή από τον ελεύθερο ανθυποφίρερ Κασιδιάρη, τον Πρετεντέρη και τον αστυνομικό συντάκτη του Βήματος, Β. Λαμπρόπουλο. Ο τελευταίος, όπως είπε ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος στην απολογία του, ειδοποίησε τον αδερφό του φίρερ με τη φράση: «Προσέξτε, κύριε Τάκη, γιατί ετοιμάζουν από την Αντιτρομοκρατική θεαματικές συλλήψεις με τζιπ». Φυσικά, δεν αποκλείεται καθόλου είτε να «αναλάβει την ευθύνη» κάποια κατασκευασμένη ομάδα δήθεν λαϊκών αγωνιστών, είτε -πράγμα λιγότερο πιθανό με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα- η εκτέλεση να προήλθε από κάποιους χρήσιμους ηλίθιους στο όνομα της ένοπλης βίας.

«Η χτεσινή μαφιόζικου τύπου δολοφονική επίθεση κατά μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο λειτουργεί αντικειμενικά ως μια μεγάλη προβοκάτσια υπέρ της κυβέρνησης και του κράτους» ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή του το Νέο Αριστερό Ρεύμα. Γι’ αυτό η «συγκεκριμένη απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση με την αντιφασιστική πάλη. Είναι εχθρική και ξένη προς το μαζικό κίνημα και την Αριστερά. Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το φασισμό, αλλά τον ενισχύει πολύπλευρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία τονίζει ότι η Αριστερά «ούτε με πρακτικές “ξεκαθαρίσματος λογαριασμών” έχει σχέση ούτε με εν ψυχρώ δολοφονίες». «Όσες προβοκάτσιες όμως και να οργανώσουν δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν έγιναν ξαφνικά θύματα. Είναι πλέον γνωστοί οι δεσμοί της δολοφονικής οργάνωσης με τον υπόκοσμο, με κάθε είδους μηχανισμό που έχει πρόσβαση σε όπλα, από την αστυνομία μέχρι τα κυκλώματα των εφοπλιστών τύπου Πάλλη» συμπληρώνει. Και καταλήγει: «Η Αριστερά και το λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να πτοηθούν ούτε να τρομοκρατηθούν. Μαζικά, αποφασιστικά, στους δρόμους του αγώνα συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της πολύπλευρης τρομοκρατίας, που τελικά όπως έχει δείξει η ιστορία κρύβει το “βαθύ κράτος”».

Από αυτή τη σκοπιά, το μέτωπο πάλης υπέρ των εργατικών λαϊκών ελευθεριών, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της αντιφασιστικής πάλης, αποκτά κρίσιμη σημασία, μαζί με την περιφρούρηση των αγώνων, των συνδικάτων, των μαζικών φορέων και των πρωτοποριών τους. Πρώτη απάντηση, η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 6ης Νοέμβρη και η σύνδεση του αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων, της βάρβαρης επίθεσης, της κυβέρνησης και της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ με τις ελευθερίες και τη δημοκρατία των εργαζομένων.

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα