Log in

Registration

4η Συνδιάσκεψη:Πολιτικές πρωτοβουλίες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Posted: April 7, 2018 / in: Πολιτικη, Πρωτοσελιδο / Comments Off on 4η Συνδιάσκεψη:Πολιτικές πρωτοβουλίες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στις 21-22 Απρίλη στο Κέντρο Πυγμαχίας στο Περιστέρι οι εργασίες

Κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα εκπέμπει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εν όψει της 4ης συνδιάσκεψης του μετώπου, που θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Απρίλη στο κλειστό κέντρο πυγμαχίας στο Περιστέρι. Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, παρουσιάστηκαν από μέλη της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής βασικές πλευρές των Θέσεων και των πρωτοβουλιών που προετοιμάζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Θέτοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η συνδιάσκεψη, η Αντωνία Βαφειάδου σημείωσε πως «βρισκόμαστε σε περίοδο παρατεταμένης οικονομικής και πολιτικής κρίσης με παράλληλη επικίνδυνη όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην Ελλάδα και παγκόσμια, με τον κίνδυνο πολέμου να γίνεται πιο κοντινός. Η ευθυγράμμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τοποθετεί τον λαό και τη χώρα στο επίκεντρο της αστάθειας και όχι της ”σταθερότητας” όπως ισχυρίζεται ο Τσίπρας». Η κυβέρνηση έχει «ρεκόρ στις μνημονιακές πολιτικές, παίρνει τα εύσημα όλων των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Η έξοδος από τα μνημόνια που υπόσχεται σημαίνει παρατεταμένη φτώχεια για το λαό και τη νεολαία», τόνισε. «Το εργατικό κίνημα χρειάζεται έναν άλλου τύπου συνδικαλισμό, ενάντια στην ανάθεση, το συμβιβασμό και τη συνδιαλλαγή, με τα πρωτοβάθμια σωματεία μπροστά κι όχι με τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που ξεπουλάνε τους αγώνες».

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί ότι απαιτείται άμεσα ένα αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα αποτρέψει τον πόλεμο και θα βάλει φραγμό στα σχέδια του ΝΑΤΟ», και προανήγγειλε ότι «η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει πρωτοβουλία για μια καμπάνια ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται τον Ιούλιο 2018 και για μια πλατιά πρωτοβουλία ενάντια στον πόλεμο, που θα την απευθύνει σε όλες τις δυνάμεις του κινήματος και της μαχόμενης αριστεράς»

Ο Παύλος Αντωνόπουλος συνέδεσε την ενίσχυση της πολεμικής απειλής με τη «βαθιά δομική κρίση του καπιταλισμού, που δεν έχει ξεπεραστεί και οδηγεί σε όξυνση των ανταγωνισμών, μέχρι και πολεμικές συρράξεις». Σημείωσε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει κάλεσμα κοινής δράσης στο μαζικό κίνημα σε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς, ενώ στο πολιτικό επίπεδο θεωρεί πως υπάρχουν δυνατότητες για την πολιτική συνεργασία των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ και αντιδιαχειριστικής Αριστεράς και πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σηφακάκης τόνισε πως «το βασικό ζητούμενο σήμερα είναι πώς θα ενισχυθεί η αριστερή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε στο όνομα της ”Αριστεράς”, εφαρμόζει την χειρότερη αντεργατική πολιτική, ακολουθεί πολεμοκάπηλη τακτική από τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο ως τα Δυτικά Βαλκάνια οξύνοντας τον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας, δένοντας την Ελλάδα στο άρμα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και βρόμικων συμμαχιών με τη χούντα της Αιγύπτου και το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ. Που κλείνει τα σύνορα και ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο που κλιμακώνει τις απελάσεις προσφύγων, φουσκώνοντας ουσιαστικά τα πανιά στην υπόδικη συμμορία της Χρυσής Αυγής».

Ο Γ. Σηφακάκης υπογράμμισε τη σημασία των αγώνων που γίνονται σήμερα σε μια σειρά χώρους και σημείωσε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «Πρωτοστατεί στη στήριξη των αγώνων κινηματικά και πολιτικά, προβάλλει την εναλλακτική με το αντικαπιταλιστικό της πρόγραμμα, συνδέοντας με αυτό τις άμεσες διεκδικήσεις του κινήματος και παίρνει ενωτικές πρωτοβουλίες κοινής δράσης και συντροφικού διαλόγου με όλον τον κόσμο της μαχόμενης Αριστεράς».

 

 

 

 

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα