X

Όργιο αστυνομοκρατίας και κρατικής καταστολής

 

Δημήτρης Σταμούλης

 

 

Η κυβέρνηση «τρέμει» το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και κλιμακώνει την επίθεση

 

Τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ανταρσίας στην Κεντρική Μακεδονία», Θανάσης Αγαπητός

 

 

Από το πρωί της Τετάρτης στην Αθήνα, στα συμβολαιογραφικά γραφεία που έχουν αναλάβει «εργολαβία» το βρόμικο έργο της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας, «συνωστίζονταν» αστυνομικοί, ενώ «κλούβες» είχαν λάβει θέσεις στα Χαυτεία και αλλού. Ανάλογη εικόνα επικρατούσε και στη Θεσσαλονίκη. Η «απρόσκοπτη ροή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών», όπως έχουν διαμηνύσει τα οικονομικά βαμπίρ των ΕΕ-ΕΚΤ-ESM, πρέπει να τηρηθεί με κάθε τίμημα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία δείχνει αποφασισμένη να προβεί σε χτύπημα κάθε αγωνιστικής δράσης που θα επιχειρεί έμπρακτα να αμφισβητήσει τη «συμφωνία» και την… ομαλότητα προς την τέταρτη αξιολόγηση και τα νέα σφαγιαστικά μέτρα για τον λαό και τους εργαζόμενους.

Στην Αθήνα μέλη του συντονισμού συλλογικοτήτων Αττικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση σε μεγαλοσυμβολαιογράφο στο Κολωνάκι, προκειμένου να εμποδίσουν πλειστηριασμό για λογαριασμό της Γιούρομπανκ καταστήματος 75 τ.μ. που ανήκει σε χαμηλοσυνταξιούχο, κάτοικο Θεσσαλονίκης. Πλήθος αστυνομικών εμπόδισαν την είσοδο των διαδηλωτών στο κτίριο. Σε συμβολαιογραφείο στην Καποδιστρίου, μέλη της ΛΑΕ δέχθηκαν αστυνομική επίθεση με χημικά και κλομπ με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματισμούς. Ανάλογη συγκέντρωση έκαναν και μέλη του ΠΑΜΕ.
Στη Θεσσαλονίκη η μαζική συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων της πόλης, «αντιμετωπίστηκε από την εθελόδουλη στις εντολές της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής στους διαδηλωτές», όπως κατήγγειλε με ανακοίνωσή του. Στην πόλη για πρώτη φορά έγιναν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και μάλιστα για μικρά ακίνητα και με μικρή οφειλή: ένα διαμέρισα 94 τ.μ. για οφειλή 56.000 ευρώ και ένας ημιυπόγειος αποθηκευτικός χώρος 37 τ.μ. για 38.000 ευρώ. Η μεγάλη αστυνομική δύναμη είχε από νωρίς το πρωί παραταχθεί έξω από το γραφείο γνωστής μεγαλοσυμβολαιογράφου, ενώ όταν έφτασε στον χώρο η διαδήλωση του Συντονισμού συνάντησε μπροστά στην είσοδο, μέσα στο κτίριο και στους γύρω δρόμους τις πάνοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ.

Στο αίτημα των διαδηλωτών, να συναντηθεί αντιπροσωπεία του Συντονισμού με τη συμβολαιογράφο, οι αστυνομικές δυνάμεις όχι μόνο απάντησαν αρνητικά αλλά επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με κλομπ, ασπίδες και χημικά. Από την επίθεση τραυματίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ανταρσίας στην Κεντρική Μακεδονία», Θ. Αγαπητός, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός, για τον οποίο εκδόθηκε ιατρική γνωμάτευση, που κάνει λόγο για κακώσεις, μώλωπες, χτυπήματα στο σώμα, στα χέρια και στο κεφάλι!

Με περισσό θράσος, την επόμενη ημέρα, η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης κατέθεσε μήνυση κατά των… διαδηλωτών μιλώντας για έξι(!) τραυματισμένους ΜΑΤατζήδες, όταν όλοι είδαν στα σχετικά βίντεο ποιοι χτυπούσαν και «ψέκαζαν» τους διαδηλωτές. Αρωγός στην απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης για το όργιο κρατικής καταστολής, τα καθεστωτικά ΜΜΕ (προεξάρχοντος του Σκάι), που μιλούσαν για «ανομία» και «μπαχαλάκηδες», με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς να «καταγγέλλουν» την ηγεσία τους για τη «στάση άμυνας», που «μαθηματικά οδηγεί στον τραυματισμό αστυνομικών»! Οι συντάκτες της ανακοίνωσης μιλούν για «άτυπη ασυλία των “μπαχαλάκηδων”», μιλώντας για «γνωστά άτομα που έχουν συμμετάσχει και στο παρελθόν σε παρόμοιου τύπου επεισόδια»!

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την κρατική βία κατά του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, αλλά είναι σίγουρο ότι έτσι το καθιστά όλο και πιο μαζικό, δυνατό και ανυποχώρητο.

 


 

 

 

prin :