X

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Πορεία προς τη συνδιάσκεψη με πολιτικές πρωτοβουλίες

 

Γιώργος Κρεασίδης

 

Αναδεικνύεται σε πόλο ανατρεπτικής συσπείρωσης και δράσης

 

Κυκλοφόρησαν οι Θέσεις για την 4η Συνδιάσκεψη, προγραμματίζονται οι συνελεύσεις των επιτροπών και μαζικές εξορμήσεις

 

Κυκλοφόρησαν σε έντυπο οι Θέσεις για την 4η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η εξόρμηση για να φτάσουν στα χέρια μελών και φίλων, αλλά και ενός ευρύτερου αγωνιστικού δυναμικού που παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη σχετική συζήτηση.

Μέσα στο επόμενο διάστημα προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα συνελεύσεις των τοπικών και κλαδικών επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να συζητηθούν οι Θέσεις και τα σχετικά κείμενα, ενώ σχεδιάζεται και μια εξωστρεφής δραστηριότητα με εξορμήσεις, ανοιχτές συσκέψεις και εκδηλώσεις.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιχειρεί να συνδέσει την εξόρμηση για τη συνδιάσκεψη με πολιτικές παρεμβάσεις και την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου. Έτσι, τις επόμενες μέρες θα γίνει μαζική καμπάνια στη Θεσσαλονίκη ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας, ενώ προετοιμάζονται πολύμορφες πρωτοβουλίες με αντιιμπεριαλιστικό, αντιεθνικιστικό, αντιρατσιστικό και αντικυβερνητικό περιεχόμενο, με κορυφαία στιγμή του επόμενου διαστήματος τα συλλαλητήρια που θα λάβουν χώρα στις μεγάλες πόλεις στις 17 Μάρτη.

Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεδριάσει στις 11 Μάρτη το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προκειμένου να αποφασίσει για τα θέματα της διαδικασίας της 4ης συνδιάσκεψης και της πορείας προς αυτήν.

Στο φόντο των εξελίξεων της όξυνσης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμά θετικά την πρωτοβουλία που ανέλαβε για τη συντονισμένη δράση της μαχόμενης Αριστεράς ενάντια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Την κοινή δήλωση που υπέγραψαν στις 2 Φλεβάρη ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΚ, Ανασύνθεση ΟΝΡΑ, ΔΕΑ, Ξεκίνημα και Κομμουνιστική Τάση, ακολούθησε νέα κοινή τοποθέτηση, όπου τονίζεται πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, “αξιοποιώντας” και το συλλαλητήριο, επιχειρεί να στήσει ένα “δίπολο” ανάμεσα σε αυτήν και την δεξιά και εθνικιστική αντιπολίτευση. Όμως και οι δύο συναινούν με διαφορετικό τρόπο στην ίδια πολιτική της αναβάθμισης του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή, πάντα μέσα στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των νατοϊκών σχεδιασμών. Ευρύτερα, οι δυνάμεις του συστήματος επιχειρούν μέσα από την καλλιέργεια του εθνικισμού να στρέψουν την αναπτυσσόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια σε ακίνδυνες και βολικές για το σύστημα εθνικιστικές και αντιδραστικές κατευθύνσεις».

Η νέα δήλωση θέτει ξεκάθαρους πολιτικούς στόχους «να ηττηθούν τα ακροδεξιά, εθνικιστικά, στοιχεία και πολιτικές, να ηττηθούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή μας και η πολιτική εξυπηρέτησης των ευρωνατοϊκών συμφερόντων. Να ανατραπούν οι πολιτικές των μνημονίων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Να γίνει η οργή του κόσμου αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου».

Παράλληλα, η πρωτοβουλία αυτή ιεραρχεί ψηλά και το κριτήριο της λαϊκής κινητοποίησης, τόσο στα προηγούμενα βήματα όσο και το επόμενο διάστημα, με τη συμβολή για την επιτυχία της διεθνούς μέρας δράσης στις 17 Μάρτη, καθώς και άλλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που προκύπτουν από ανάλογες πρωτοβουλίες συσπείρωσης.

Στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπογραμμίζουν ότι το αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο των πρωτοβουλιών της κατάφερε να ενώσει δυνάμεις και μάλιστα όχι μόνο στο επίπεδο της πολιτικής τοποθέτησης αλλά και της μαζικής δράσης. Την ίδια ώρα, οι προτάσεις που στο όνομα της πλατιάς απεύθυνσης, αναφέρονται στο «πατριωτικό» ή «αντινεοφιλελεύθερο αντιμνημόνιο», είδαν τους φορείς τους να μοιράζονται σε αντιεθνικιστές υπέρ των κυβερνητικών επιλογών και «πατριώτες» ουρά του εθνικισμού.

 

prin :