Log in

Registration

Περισκόπιο 28.01

Posted: January 28, 2018 / in: Διεθνη / Comments Off on Περισκόπιο 28.01

«Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να οδηγηθείτε σε επιτυχία και η επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” να φέρει ειρήνη στην περιοχή», γράφει η επιστολή που έστειλε στον Ερντογάν ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, ευλογώντας την εισβολή στη Συρία. Με τον σταυρό στο χέρι και πάντα πιστός στις ένδοξες παραδόσεις της ηγεσίας της εκκλησίας, από την εποχή της τουρκοκρατίας…

Σταμάτησαν – και όμως συνεχίζουν!

Διέκοψαν την απεργία πείνας η Νουριγέ Γκιουλμέν και ο Σεμίχ Οζακτσά, οι δύο τούρκοι εκπαιδευτικοί που είχαν απολυθεί και διωχθεί ως μέλη παράνομων αριστερών οργανώσεων στο πλαίσιο του πογκρόμ το οποίο έχει εξαπολύσει το καθεστώς της Τουρκίας με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα που έγινε το καλοκαίρι του 2015. Φυσικά, κυβέρνηση και δικαιοσύνη δεν συγκινήθηκαν από το γεγονός ότι οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρά προβλήματα υγείας μετά από 11 μήνες αποχής από το φαγητό και συντήρησης μόνο με υγρά και απέρριψαν την προσφυγή τους. Όμως, η Νουριγέ και ο Σεμίχ ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους – κι εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους, αλληλέγγυοι!

«Αστέρι» του Νταβός ο Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ήταν φέτος το μεγάλο αστέρι του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Καθώς η Μέρκελ αντιμετωπίζει προβλήματα στη Γερμανία, η Ιταλία ετοιμάζεται για την επιστροφή του Μπερλουσκόνι και η Βρετανία βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ΕΕ, οι αστικές τάξεις της Ευρώπης μοιάζουν να δίνουν το χρίσμα του ηγέτη στον Μακρόν — τον οποίο, άλλωστε, το γαλλικό κεφάλαιο έκανε πρόεδρο κυριολεκτικά από το… πουθενά, ελπίζοντας να σηκώσει κεφάλι. Και αυτός επιτίθεται σε όλα τα μέτωπα: Σηκώνει το βάρος της αντιπαράθεσης με τον Τραμπ, επιστρέφει ως αποικιοκράτης στην Αφρική, απαιτεί πιο αυστηρές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας, πουλάει όπλα παντού, πρωταγωνιστεί στη συγκρότηση ευρωστρατού — και φυσικά, στο εσωτερικό, κηρύσσει πόλεμο στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Άξιος!

Νέα καταδίκη για τον Λούλα

Οι δικαστές του εφετείου της Βραζιλίας όχι απλώς δεν αναίρεσαν την ποινή που είχε επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, αλλά την αύξησαν ομόφωνα από τα 9 στα 12 χρόνια φυλάκισης, για την κατηγορία της δωροδοκίας από μια κατασκευαστική εταιρία κατά την προεδρία του, το 2008-10. Στόχος, φυσικά, είναι ο Λούλα να μην κατέβει στις εκλογές της 7ης Οκτωβρίου, μιας και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι προηγείται με 36%, ποσοστό διπλάσιο από εκείνο του δεύτερου υποψηφίου, ενός ακροδεξιού γερουσιαστή. Την ίδια στιγμή, ο νυν πρόεδρος Τέμερ –ο οποίος έχει καθαιρέσει πραξικοπηματικά τη διάδοχο του Λούλα, Ντίλμα Ρούσεφ, επίσης με την κατηγορία της διαφθοράς– κατηγορείται για πολύ χειρότερα, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να βρίσκεται στο Νταβός και να συναντάται με τους ομόσταυλούς του από όλο τον κόσμο. Δικός τους άνθρωπος είναι.

Tags: ,

Similar posts

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα