Log in

Registration

Σχόλια στο ημίφως 28.10

Posted: October 28, 2017 / in: Πρωτοσελιδο, Σχολια στο ημιφως / Comments Off on Σχόλια στο ημίφως 28.10

Πρύτανης κατά φοιτητών

Πρόσφατα, φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρύτανη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για ζητήματα όπως η αναστολή διανομής των δωρεάν συγγραμμάτων, η κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής καθώς και οι ελλιπείς παροχές σίτισης και στέγασης. Ο πρύτανης αντί να απαντήσει ουσιαστικά, άρχισε να εκτοξεύει προσβολές απέναντί τους. Ειδικότερα, όταν του είπαν οι φοιτητές δεν έχουν λεφτά να σπουδάσουν, αυτός έδειξε σε φοιτήτρια το πορτοφόλι του και ειρωνικά της είπε «έλα να φας», ενώ φωνάζοντας είπε: «Απαιτώ να με αφήσεις στην ησυχία μου»! Ο ίδιος πρύτανης δεν έχει διστάσει να καλέσει και τα ΜΑΤ εντός του ασύλου…

Διαφημιστής της βάσης της Σούδας 

Τα έργα και τις ημέρες της ΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας εξήρε σε διεθνές συμπόσιο ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης. Στην ομιλία του εξήρε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), παρέχοντας, όπως τόνισε, «υπηρεσίες υψηλού επιπέδου», τόσο σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ όσο και σε τρίτες χώρες που επιθυμούν την ανάπτυξη των ναυτικών δυνατοτήτων τους. Μια προσφορά που αναγνώρισαν, στις δικές τους τοποθετήσεις, και οι αρχηγοί των Ναυτικών Ηνωμένου Βασιλείου και Γερμανίας. Φυσικά δεν δεν παρέλειψε να κάνει κατ’ ιδίαν συνάντηση με το νέο διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική ενώ ακολούθησε ταξίδι στα γεράκια του Ισραήλ. Πιο ΝΑΤΟικός… πεθαίνεις!

Ο ΟΠΑΠ απολύει

Η εργοδοσία του ΟΠΑΠ έδωσε ένα άγριο δείγμα του τι εστί «αξιολόγηση» εργαζομένων. Με πρόσχημα την «χαμηλή βαθμολογία», απέλυσε οκτώ μέλη του σωματείου, με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και μάλιστα εν μέσω διαπραγμάτευσης για τη σύναψη επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας. Μπορεί ο ΟΠΑΠ να προβάλει διαρκώς το «κοινωνικό προφίλ» του δαπανώντας πακτωλό εκατ. ευρώ σε δωρεές προς νοσοκομεία και διαφημίσεις προς ΜΜΕ, ωστόσο δε διστάζει να απολύει και να πετσοκόβει εργατικά δικαιώματα, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προσφέρει στον Μελισανίδη ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δήλωσε ότι στηρίζει τους εργαζόμενους απαιτώντας παράλληλα να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Μπράβος του Μιχαλολιάκου πάει για… πρόεδρος

Ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της κυπριακής Χρυσής Αυγής, του ΕΛΑΜ δηλαδή, λέγεται Χρίστος Χρίστου και ήταν ο σωματοφύλακας του εγχώριου «φύρερ» Ν. Μιχαλολιάκου. Το εν λόγω ακροδεξιό «μπουμπούκι» υπήρξε στέλεχος του λεγόμενου σκληρού πυρήνα της εν Ελλάδι νεοναζιστικής συμμορίας. Ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι ο Χρίστου έβγαλε την ίδια «σχολή του εθνικισμού» με εκείνον, δηλαδή τη «σχολή της Χρυσής Αυγής». Ελπίζουμε ο κυπριακός λαός να πετάξει στον κάλαθο των σκουπιδιών, εκεί όπου τους αξίζει, τα πολιτικά αποβράσματα του φασιστικού εσμού.

Πολεμικές ασκήσεις εκτός συνόρων

Διευρύνονται διαρκώς οι συμμετοχές ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε διεθνείς ασκήσεις «ειδικών επιχειρήσεων». Πριν από μία εβδομάδα ολοκληρώθηκε στη Ρουμανία η πολυεθνική άσκηση ν “Carpathian Eagle 2017”, με τη συμμετοχή μονάδων από: Ελλάδα, πΓΔΜ, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, και Μαυροβούνιο. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν με πεζικό και μεταφορικό ελικόπτερο Σινούκ, που όπως ανακοινώθηκε, «συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη των εκπαιδευτικών αντικειμένων της άσκησης»…

Ασφυκτικός υπουργικός έλεγχος στον ΕΟΠΥΥ

Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Υγείας προχώρησαν συνδικαλιστές από τον χώρο των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ και της ΠΟΠΟΚΠ απαιτώντας την άμεση κατάργηση του αρθ. 30 του Π.Δ. 121/17 που αφορά στο νέο Οργανισμό του υπουργείου. Με βάση το εν λόγω άρθρο, συστάθηκε «αυτοτελές τμήμα εποπτείας, ανάπτυξης και λειτουργίας», το οποίο θα είναι αποκλειστικής ευθύνης του εκάστοτε υπουργού. Το εν λόγω τμήμα, κατά τους εργαζόμενους, θα μπορεί να «καθορίζει», να «διαχειρίζεται» και να «εισηγείται» για κρίσιμα ζητήματα λειτουργίας και παροχών, παρακάμπτοντας και υποκαθιστώντας το Δ.Σ. του Οργανισμού και τις αρμόδιες υπηρεσίες του, με προφανή στόχο τον ακόμα μεγαλύτερο έλεγχό του από την κυβέρνηση και τις δεσμεύσεις της στην τρόικα.

Tags:

Similar posts

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα