Log in

Registration

Όλοι στους δρόμους για το νέο «Όχι» του λαού

Posted: October 27, 2012 / in: Πολιτικη, Πρωτοσελιδο / 1 comment

Απελευθέρωση από τα δεσμά του σύγχρονου άξονα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Χρυσής Αυγής

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου συνδέονται αντικειμενικά με την πάλη του κόσμου της δουλειάς και της νεολαίας ενάντια στο μνημονιακό καθεστώς και τη νέα σαρωτική του επίθεση στα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού. Φόβος επικρατεί στα αστικά επιτελεία και στη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι έχοντας στη μνήμη τους τη κατάληξη του Γιωργάκη από την κορύφωση των λαϊκών αντιδράσεων των περσινών αντίστοιχων παρελάσεων, ετοιμάζουν σιδερόφρακτες παρελάσεις φαστ τρακ των 35-40 λεπτών, ώστε να αποφευχθεί ή να περιοριστεί η παρέμβαση του λαού στις ιστορικές εκδηλώσεις.

 

του Μιχάλη Παπαμακάριου

 

 

Ο φετινός εορτασμός της 28ης βρίσκεται στο επίκεντρο της εργατικής και λαϊκής πάλης ενάντια στα νέα και παλιά μέτρα του κεφαλαίου, εγχώριου και πολυεθνικού. Με δύο γενικές απεργίες και τεράστιες συγκεντρώσεις πίσω μας σε διάστημα ενός μηνός, μπροστά στην αναγκαία οργάνωση του παλλαϊκού ξεσηκωμού για να μην περάσουν τα νέα μέτρα και να ανατραπούν τα παλιά, η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα στις σημερινές και αυριανές παρελάσεις μπορεί να επιταχύνει τις εξελίξεις. Βέβαια η παρέμβαση του λαού στις παρελάσεις δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να υποκαταστήσει τον αναγκαίο απεργιακό αγώνα και τις υπόλοιπες μορφές πάλης που πρέπει να σχεδιαστούν, αλλά μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

Αυτό βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα έχουμε έτσι απλά την επανάληψη των περσινών γεγονότων. Το σύστημα και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους από το περσινό κάζο και έχουν πάρει τα μέτρα τους. Άλλωστε το γνωστό δημοσίευμα του Βήματος, σύμφωνα με το οποίο οι περσινές λαϊκές αντιδράσεις στις παρελάσεις συνδέονταν με απόπειρα… πραξικοπήματος, έγινε προσπάθεια να αξιοποιηθεί ώστε να στοχοποιήσει και τις φετινές αντιδράσεις. Το σύστημα σε αυτή του τη προσπάθεια αξιοποιεί και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής οι οποίοι καλούν σε «απόλυτο σεβασμό στις παρελάσεις», δηλαδή σε απλά ελληνικά καλούν το λαό να κάτσει σούζα στους εκπρόσωπους των μνημονίων. Δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό από τους ιδεολογικούς απόγονους του φασιστικού μεταξικού καθεστώτος και των γερμανοτσολιάδων.

Στη σημερινή συγκυρία, οι παρελάσεις μπορούν να μετατραπούν σε παρελάσεις του λαού για τα σύγχρονα «Όχι» ενάντια στον άξονα ΕΕ – ΔΝΤ – συγκυβέρνησης -Χρυσής Αυγής.

Εκφράζοντας το παλλαϊκό «Όχι» του έθνους των εργαζομένων στην καταπάτηση του δικαιώματος στην ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία. Το «Όχι» στο Δ΄ Ράιχ του γερμανικού κεφαλαίου και της ιστορικής του συμμαχίας με το ελληνικό. Για να πετάξουμε έξω από τη χώρα τους Φούχτελ και τους Τόμσεν. Για τη νέα απελευθέρωση που έχει ανάγκη ο κόσμος της εργασίας από τους υπερεθνικούς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του κεφαλαίου, την ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ. Για την απελευθέρωση μας από τα δεσμά του τοκογλυφικού χρέους με την μονομερή διαγραφή του.

Για το σύγχρονο περήφανο «Όχι» στον «τρικομματικό Τσολάκογλου», τη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τοποτηρητή και υπηρέτη του καπιταλισμού σε κρίση, που έχει κατακτήσει κάθε πτυχή της ζωής μας. Για να ανατραπεί η κυβέρνηση του κοινωνικού πολέμου από το ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, από τον κόσμο στους δρόμους και τις πλατείες, στις καταλήψεις και στα οδοφράγματα και όχι μπροστά από τις τηλεοράσεις και πάνω από τις κάλπες.

Για το σύγχρονο «Όχι» στη σημερινή «Γκεστάπο» των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΕΚΑΜ-Ασφαλιτών, του κρατικού ολοκληρωτισμού που χτυπά τον «εχθρό λαό» σε κάθε αγωνιστικό του βήμα, από τις πύλες της Χαλυβουργίας μέχρι την πλατεία Συντάγματος και το δάσος των Σκουριών. Για να πνεύσει ο νέος άνεμος της ελευθερίας και της εργατικής δημοκρατίας. Για το σημερινό και αναγκαίο αντιφασιστικό «Όχι» στους εγχώριους απόγονους του Χίτλερ και των Ναζί, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Εργατικά σωματεία, ενώσεις και σύλλογοι Γονέων, συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα, καθώς και οργανώσεις της Αριστεράς καλούν σε διαδηλώσεις –παρελάσεις του λαού σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Θεσσαλονίκης, καλεί αύριο στις 10.30 π.μ. στην Μπότσαρη σε «μαζική μαχητική παρέλαση – διαδήλωση του λαού για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ». Στην ανακοίνωση του καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης οργανωμένα, με τα πανό των σωματείων, ώστε «να απαντήσουμε μαχητικά σπάζοντας το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και ΜΜΕ. Να διαδηλώσουμε ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ. Να σταματήσουμε την πορεία εκφασισμού της κοινωνίας και το χτύπημα των εργατικών αγώνων που από κοινού επιχειρούν κράτος και παρακράτος, κυβέρνηση και εργοδότες, δυνάμεις καταστολής και Χρυσή Αυγή».

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περιστερίου με ομόφωνη ανακοίνωση  στις 19 Οκτώβρη, καλούσε «τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, να μην επιτρέψουν στους απόγονους των συνεργατών των Γερμανών και τιμητές των Ναζί, να προσβάλλουν τον ηρωικό αγώνα του λαού μας για ελευθερία, στις εκδηλώσεις των σχολείων για την 28η Οκτωβρίου και παράλληλα καλεί τη δημοτική αρχή να μην επιτρέψει την παρουσία των φασιστών της Χρυσής Αυγής στην εργατούπολη του Περιστερίου».

Στην Αθήνα εκπαιδευτικοί και πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε παρέμβαση στην μαθητική παρέλαση αύριο το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις προετοιμάζονται σε μια σειρά δήμους.

«Να μην βγάλουν παρέλαση! Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τα Μνημόνια τους φορείς και τους υποστηρικτές τους. Να μετατρέψουμε την παρωδία κυβερνητικής κρίσης σε πραγματική πολιτική κρίση. Όπως υπογραμμίζει κι η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Όχι με ‘’ντουφεκιές’’ στον αέρα, αλλά με ένα παρατεταμένο, μαχητικό και αποφασισμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα… Με την αξιοποίηση των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων της δεκαετίας του ‘40, της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, των αλλεπάλληλων απεργιών και συλλαλητηρίων των τελευταίων χρόνων».

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα