Log in

Registration

Στην μάχη των εκλογών της ΠΕΣΕΚ (23/3) η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών

Posted: March 21, 2017 / in: Εργαζομενοι, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Στην μάχη των εκλογών της ΠΕΣΕΚ (23/3) η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών

Στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού δυμβουλίου και της εξελεγκτικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ), προσέρχονται αύριο, Τετάρτη 23/3, οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί. Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δ. Σούτσου 46-Μετρό Αμπελοκήπων). Δικαίωμα ψήφου έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη, καθώς και όσοι εκκρεμεί η έκδοση της σύνταξής τους, με την συμπλήρωση μιας υπεύθυνης δήλωσης.
Την δική της μάχη, με αγωνιστικό ψηφοδέλτιο το οποίο απαρτίζεται από αγωνιστές της αριστεράς, δίνει η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών.

«Εδώ και επτά χρόνια, με όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι επιστήμονες, στην πλειοψηφία τους άνεργοι, βιώνουν μια δραματική κατάσταση. Στο ίδιο έργο θεατές, από τη μια μεριά βλέπουν την κυβέρνηση της «αριστεράς» να περικόπτει τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, να εκμηδενίζει τα μερίσματα του ΜΤΠΥ, να διαλύει τη δημόσια υγεία και παιδεία, να καταργεί, χωρίς ντροπή, το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, να διαπραγματεύεται με την τρόικα την κατάργηση κάθε συλλογικής σύμβασης και την αντικατάσταση του εργατικού δικαίου από το εργοδοτικό «δίκαιο», και από την άλλη τις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος να είναι ανήμπορες να πείσουν, να εμπνεύσουν και να προχωρούν χωριστά η κάθε μία σε απεργίες, και συγκεντρώσεις για να εξορκίσουν το κακό με ευχέλαιο. Αυτή η τραγική κατάσταση, που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, εξοπλίζει με θράσος μια κυβέρνηση της “αριστεράς” να ψηφίζει μέτρα που ακόμα και μια κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ δε θα τολμούσε να περάσει “αβρόχοις ποσίν”», τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Ενωτική Κίνηση.

«Με κάθε ειλικρίνεια δηλώνουμε ότι δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε την οριστική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης που πέτυχε η κυβέρνηση με τους δύο νέους ασφαλιστικούς νόμους. Γιατί αυτό προϋποθέτει συσπείρωση όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων και σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, πολιτική που είναι κυρίαρχη και παίζει στην ουσία χωρίς αντίπαλο. Είμαστε σταθεροί στην ενότητα όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων, ανέργων και νεολαίας σ’ ένα ενιαίο Μέτωπο αντίστασης, χωρίς όμως εκπτώσεις απέναντι σε μια πολιτική που έχει βάθος και έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση Σύριζα ΑΝΕΛ να εφαρμόσει απαρέγκλιτα. Δεν το βάζουμε κάτω. Πήραμε και θα πάρουμε πάλι πρωτοβουλίες μέσω της ΠΕΣΕΚ για την ενότητα των συνταξιούχων: Είμαστε βέβαιοι ότι η πολιτική που έχει βάλει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους και συνταξιούχους στο τέλος θα ηττηθεί και ότι τα θύματα αυτής της πολιτικής δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν υποστηρίζουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και μια πολιτική βαθιά εξόντωσης του κόσμου της εργασίας. Χωρίς καμιά προσωπική φιλοδοξία επιδιώκουμε να μπορέσει η Π.Ε.Σ.ΕΚ να συσπειρώσει και να εκφράσει όλους τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που συμμερίζονται τις απόψεις μας και δεν προτάσσουν το κομματικό ή κυβερνητικό συμφέρον σε βάρος των εργαζομένων να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό μας. Αλλά δεν είναι δυνατόν να είμαστε μαζί με τα δεκανίκια του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Σ’ αυτό δεν κάνουμε εκπτώσεις. Υποσχόμαστε ότι μέσα από τις γραμμές της ΠΕΣΕΚ θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τον υποταγμένο συνδικαλισμό και θα επιδιώξουμε:

• Δημόσιο, καθολικό, υποχρεωτικό αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
• Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και των περικοπών και εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους. Επιστροφή όλων των κλεμμένων.
• Άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
• Αποκατάσταση του ΕΦΑΠΑΞ στα επίπεδα του 2010 και απόδοση των περικοπών.
• Δημόσια παιδεία και υγεία, χωρίς συμμετοχή των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων στα φάρμακα και περίθαλψη.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μόνος σου μπορείς να τρέξεις γρήγορα. Μαζί όμως μπορούμε να πάμε πιο μακριά», καταλήγει.

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα