Log in

Registration

Πλεύση σε βρόμικα νερά

Posted: January 16, 2017 / in: Αποψεις, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Πλεύση σε βρόμικα νερά

του Γιώργου Κρεασίδη

Πρωτοφανή συκοφαντική επίθεση εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, χωρίς μάλιστα να παρουσιάσει το παραμικρό στοιχείο, σε βάρος της Δέσποινας Κουτσούμπα, περιφερειακής συμβούλου Αττικής και μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Παναγιώτη Σωτήρη μέλους της ΠΓ της ΛΑΕ. Συγκεκριμένα μιλώντας επί μισή ώρα σε εκπομπή του Σκάι στις 5 Ιανουαρίου εμφάνισε σαν πρωταγωνιστές ενός σχεδίου «διάβρωσης» κατά της Πλεύσης Ελευθερίας τη Δ. Κουτσούμπα και τον Π. Σωτήρη, ανακατεύοντας τη συζυγική τους σχέση και την επαγγελματική σχέση του τελευταίου με το δημοσιογράφο και πρώην συνεργάτη της Κωνσταντοπούλου Λ. Χαραλαμπόπουλο. Στη συνέντευξη επαναλαμβάνονται χαρακτηρισμοί για …«λαμόγια» και «διακίνηση μαύρου χρήματος». Η Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε σε εξαγορά τριών στελεχών της κίνησης της, ενώ χρεώνει στην Δ. Κουτσούμπα απόπειρα εξαγοράς ενός ακόμα, παρουσιάζοντας σαν τέτοια μια πρόταση για… μαθήματα ορθοφωνίας στον Χαραλαμπόπουλο. Κατά τα λοιπά, στοιχεία δεν παρουσιάστηκαν.

Οι αθλιότητες συνεχίστηκαν με την Κωνσταντοπούλου να καλεί τον Π. Λαφαζάνη να καθαρίσει τη ΛΑΕ από «στοιχεία» όπως ο Π. Σωτήρης, ενώ για την απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δήλωσε σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen (5/1) πως δεν γνωρίζει αν είναι απόφαση των συλλογικών οργάνων ή προέκυψε… αλλιώς. Στην ίδια συνέντευξη επανέλαβε τις ατεκμηρίωτες συκοφαντίες.

Στην υπόθεση αυτή το Έθνος είδε «Φραστική επίθεση στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Ζωή Κωνσταντοπούλου» (9/1), η ιστοσελίδα iefimerida είδε πως «Η Δέσποινα Κουτσούμπα ”ξεμαλλιάστηκε” με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου» και το star.gr είδε «ξεκατίνιασμα». Η Εφημερίδα των Συντακτών έγραψε για «Διαδικτυακό πόλεμο Ζωής – ΛΑ.Ε. – ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Το σχήμα λοιπόν της Κωνσταντοπούλου έδειξε πως εννοεί τη σύγκρουση με τα συμφέροντα, αλλά και τα «ελεγχόμενα» όπως λέει η ίδια ΜΜΕ. Ολομέτωπη επίθεση στην Αριστερά με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και ανακύκλωση της δεξιάς λασπολογίας από το βήμα που απλόχερα της πρόσφερε ο σκληρά μνημονιακός όμιλος του Σκάι.

Για το θέμα τοποθετήθηκε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της όπου τονίζεται πως η υπόθεση αποτελεί «μία μεγάλη και οριστική απόδειξη της πολιτικής κατρακύλας της Πλεύσης Ελευθερίας και της ίδιας της Ζ. Κωνσταντοπούλου προσωπικά». Με δηλώσεις απάντησαν οι η Δ. Κουτσούμπα, ο Π. Σωτήρης, ενώ αντίστοιχη ανακοίνωση έβγαλε η ΑΡΑΝ. Μέχρι στιγμής η ΛΑΕ δεν έχει τοποθετηθεί. Η Ίσκρα σε σχόλιο της επιμένει στην αναγκαιότητα μετώπου με την Πλεύση Ελευθερίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει πως η Πλεύση Ελευθερίας αποτελεί «μόρφωμα – εφεδρεία διαχείρισης του συστήματος, που πλασάρεται σαν ”αντιμνημονιακό» για να αποδειχτεί πολύ σύντομα ότι -όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ- δήθεν θέλει να ”καταργήσει τα μνημόνια” εντός του ευρώ και της ΕΕ και να ακολουθήσει δήθεν ουδέτερη ή ειρηνική εξωτερική πολιτική εντός του ΝΑΤΟ, ενώ δεν τόλμησε να βγάλει καν ανακοίνωση για την επίσκεψη Ομπάμα!» Η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως η κίνηση της Κωνσταντοπούλου δεν έχει καμιά συμμετοχή στο κίνημα, αλλά και καμιά ταξική αναφορά, ενώ προβάλλει μια εκδοχή της επιχείρησης «καθαρά χέρια» αλά ελληνικά, με ανοχή ακόμα και στο φλερτ με την ακροδεξιά προς άγραν ψήφων.
Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ «αυτή η εκδοχή της αστικής πολιτικής έχει πάντα ως απαραίτητο συμπλήρωμα την στήριξη από επιχειρηματικά κέντρα και συμφέροντα, ο πόλεμος των οποίων δεν αφορά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και την λάσπη και την συκοφαντία απέναντι σε αγωνιστές, στην προκειμένη περίπτωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή άλλους αγωνιστές της Αριστεράς (όπως η επίθεση στον Π. Σωτήρη, μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ)».

Δεν είναι εντελώς ανεξήγητη η συκοφαντική επίθεση της Κωνσταντοπούλου. Καταρχήν εξηγείται από τις μαζικές αποχωρήσεις στελεχών της νεολαίας που κλυδωνίζουν την Πλεύση Ελευθερίας, αφού καταγγέλλουν έλλειψη δημοκρατίας, θολές πολιτικές θέσεις, αυταρχικές συμπεριφορές, προνομιακές σχέσεις με τον ΣΚΑΪ, αλλά και εργασιακές σχέσεις γαλέρας στο μηχανισμό. Όσοι τόλμησαν να θίξουν τα κακώς κείμενα κατηγορήθηκαν ότι παίζουν το παιχνίδι του Τσίπρα, ότι εξαγοράστηκαν, χρησιμοποιήθηκαν, αυτά δηλαδή που επαναλαμβάνει η Κωνσταντοπούλου στις συνεντεύξεις.

Το κρίσιμο είναι όμως ότι η πρώην πρόεδρος της Βουλής φαίνεται να έχει αποφασίσει τη διεκδίκηση πολιτικού ρόλου στην αντιπολίτευση προς το ΣΥΡΙΖΑ με μια γραμμή «πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς». Γι’ αυτό παραμένει σε γενικόλογα συνθήματα για δικαιοσύνη και ενάντια στα λαμόγια και δεν τοποθετείται για κρίσιμα θέματα όπως η λεηλασία του κόσμου της δουλειάς, ο ρόλος της ΕΕ και της ευρωζώνης στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτροπείας. Εκεί εντάσσεται η δήλωση πως η Πλεύση Ελευθερίας δεν απευθύνεται στην Αριστερά, αλλά την κοινωνία (συνέντευξη στο ΣΚΑΪ), αλλά και η απαξίωση της Αριστεράς σαν χώρος με «λαμόγια».

© Some rights reserved 2020 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα