Log in

Registration

Συνωστισμός στο δεξιό άκρο του πολιτικού σκηνικού

Posted: April 3, 2016 / in: Πολιτικη, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Συνωστισμός στο δεξιό άκρο του πολιτικού σκηνικού

του Γιώργου Παυλόπουλου

Συνωστισμός έχει αρχίσει εδώ και κάμποσο καιρό να παρατηρείται στο δεξιό άκρο του πολιτικού σκηνικού. Εκεί όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια δημιουργίας συστημικών και ελεγχόμενων «αντίβαρων», που θα είναι σε θέση να απορροφήσουν ένα μέρος των κραδασμών που προκαλούνται τόσο από τις παράλληλες κρίσεις στις οποίες παραμένει βυθισμένη η Ελλάδα όσο και από την, εμφανή πλέον, ενίσχυση του αντι-ΕΕ και αντι-ευρώ ρεύματος – ό,τι γίνεται δηλαδή εδώ και πολύ καιρό στη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρώπης. Για την ακρίβεια, έχουμε να κάνουμε με ένα υπό διαμόρφωση ακροδεξιό συνεχές, καθώς οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα κόμματα που βρίσκονται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο – Νέα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή, αλλά και το προαναγγελθέν σχήμα των Καρατζαφέρη, Μπαλτάκου και σία – γίνονται ολοένα πιο θαμπές, με βάση τις θέσεις και την πρακτική τους. Ταυτόχρονα δε, υπάρχουν πρόσωπα τα οποία μεταπηδούν με χαρακτηριστική ευκολία από το ένα στο άλλο, διασφαλίζοντας έτσι μια διαρκή και ουσιαστική όσμωση ανάμεσά τους.

Ξεκινώντας από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι σαφές ότι σήμερα πρακτικά ελέγχεται από την πτέρυγα των Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη, ενώ η (κραυγαλέα στημένη) διαγραφή του «χούλιγκαν» Φαήλου Κρανιδιώτη δεν πείθει κανέναν ότι εντάσσεται σε ένα σχέδιο κάθαρσης από τα “σταγονίδια” και το ένοχο παρελθόν. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι, άλλωστε, αυτός που κινεί τα νήματα από τα παρασκήνια, ενώ την ίδια στιγμή τα δύο ακροδεξιά πουλέν του δίνουν καθημερινά σχεδόν ρεσιτάλ στη βουλή, στις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα και το Διαδίκτυο. «Μέσα σε 16 μήνες, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα», κραύγασε πρόσφατα ο πρώην γραμματέας της νεολαίας της φασιστικής ΕΠΕΝ από τα μικρόφωνα του Alpha, αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό προσφύγων που βρίσκεται στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο των συνόρων. «Δεν είναι οι χριστιανοί, αλλά οι μουσουλμάνοι αυτοί που ανατινάζονται και σκοτώνουν», αποφάνθηκε με ύφος χιλίων καρδιναλίων ο αντιπρόεδρος Άδωνις στην εκπομπή του Χατζηνικολάου στο Star.

Η ουσία είναι ότι η προσφυγική κρίση, σε συνδυασμό με τον επεκτατισμό του ΣΥΡΙΖΑ στις γραμμές των συντηρητικών και συστημικών «νοικοκυραίων» (αυτούς που στην καθεστωτική πολιτική χαρακτηρίζουν ως κεντρώους), έδωσε το έναυσμα στη ΝΔ να στρέψει το καράβι της ολοταχώς προς τα δεξιά, εκτιμώντας ότι εκεί υπάρχει αρκετό «ψωμί» και χιλιάδες ψήφοι, λόγω και των φοβικών και αντιδραστικών τάσεων που σταδιακά επικρατούν σε σημαντική μερίδα της κοινωνίας. Ωστόσο, είναι προφανές πως επειδή ο κόσμος δεν είναι κουτός, ό,τι και να κάνουν ο Μητσοτάκης και οι τρεις προαναφερθέντες σωματοφύλακές του, δεν θα βγάλουν ποτέ από πάνω τους τη ρετσινιά που τους κόλλησε η θητεία τους ως «υπουργών των μνημονίων». Μια θητεία που, όπως είναι γνωστό στους πάντες, συνοδεύτηκε από απολύσεις, καταστροφή του δημόσιου συστήματος υγείας και πολλά ακόμη αντιδραστικά μέτρα, τα οποία και τους διασφάλισαν τον τίτλο των αγαπημένων παιδιών της τρόικα.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που αναγκάζει τα διάφορα “κέντρα” να εξετάζουν εναλλακτικά σενάρια και να προετοιμάζουν ένα ακόμη πολιτικό μόρφωμα στον συγκεκριμένο χώρο, το οποίο όμως δεν θα είναι συνδεδεμένο ευθέως στη συνείδηση της κοινωνίας με τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής και το αίμα του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Στη δημιουργία του μορφώματος αυτού έχουν κληθεί για να πρωταγωνιστήσουν ρετάλια του παρελθόντος και απόστρατοι του (ακρο)δεξιού πολιτικού κατεστημένου. Ήδη, μάλιστα, φαίνεται πως του έχουν βρει και όνομα – Εθνικός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΕΘΝ.Ο.Σ.), που προέρχεται ευθέως από τον χρεοκοπημένο ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη, ο οποίος πρωταγωνιστεί και σε αυτή την κίνηση – ενώ έχει αρχίσει και η προβολή του από τα ΜΜΕ, μείζονα και περιθωριακά.

Δίπλα στον Καρατζαφέρη βρίσκεται σίγουρα ο γνωστός Μπαλτάκος, πρώην προσωπάρχης του Σαμαρά που επίσης είχε διαγραφεί μετά την αποκάλυψη των μυστικών επαφών του με τον Κασιδιάρη, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται διαπραγματεύσεις με τον “ανεξάρτητο” Νικολόπουλο (ποιος θυμάται τη δολοφονία Τεμπονέρα;), τον “μακεδονομάχο” Ψωμιάδη, τον “θεωρητικό” Πολύδωρα, φυσικά τον Φαήλο, ακόμη όμως και με απόστρατους αξιωματικούς του στρατού που είχαν συγκροτήσει το 2014 τον αποκαλούμενο “Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας” – ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει ενεργό ρόλο και ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ (και γνωστός για τα… δημοκρατικά του φρονήματα), Φραγκούλης Φράγκος. Τέλος, όσον αφορά στην αυθεντική ακροδεξιά έκφραση, τη Χρυσή Αυγή, όχι μόνο δεν έχει φύγει από τη μέση, αλλά συνεχίζει να κάνει συστηματική δουλειά, να οργανώνεται στις λαϊκές γειτονιές και να δηλητηριάζει μαζικά τις συνειδήσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα στελέχη και οι δολοφόνοι της κυκλοφορούν πλέον ελεύθεροι, κάτι για το οποίο φέρουν βαρύτατες ευθύνες τόσο η κυβέρνηση όσο και η δικαιοσύνη…

 

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα