▸Γέμισαν οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας από χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους και ανθρώπους όλων των ηλικιών, το Σάββατο 26 Φλεβάρη το μεσημέρι, στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν εργατικά σωματεία από όλη την Ελλάδα.
Συγκλονιστική ήταν η παρουσία των εργαζόμενων στην Καβάλα Όιλ, που κατέβηκαν μαζικά και μαχητικά φορώντας τις φόρμες εργασίας και των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ, που κατέβηκαν με τις οικογένειές τους, με τις γυναίκες να δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο με τις πικέτες και τα συνθήματα. Μαζί τους οι εργαζόμενοι της COSCO, οι διανομείς της efood και της Wolt, οι εκπαιδευτικοί με τα σωματεία τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί με την ΟΕΝΓΕ, δεκάδες σωματεία από την Αττική, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις και απλός κόσμος. Στην Ομόνοια και στη διαδήλωση στο Σύνταγμα καλούσε μεταξύ άλλων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Τα συνθήματα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, την ανεργία, την ακρίβεια, την άθλια κυβερνητική πολιτική την περίοδο της πανδημίας ακούγονταν από χιλιάδες στόματα, ενώ δεν έλειψαν και τα συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
Όταν οι προσυγκεντρώσεις από Ομόνοια, Κάνιγγος και Κλαυθμώνος ενώθηκαν και πορεύτηκαν μαζί μέσω της Σταδίου προς το Σύνταγμα, η πλατεία πλημμύρισε από χιλιάδες κόσμου.
«Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι», «Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», «Ανυπακοή, απεργία γενική», ήταν κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην κινητοποίηση.
Στη διαδήλωση καλούσε και η Ταξική Κίνηση για την Εργατική Χειραφέτηση, μέλη της οποίας μοίρασαν πολλές προκηρύξεις για την ανάγκη εργατικής αντεπίθεσης και γενίκευσης του αγώνα.
Μαζικό συλλαλητήριο εργατικών σωματείων πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.
Το συλλαλητήριο του Σαββάτου απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι, πέρα από την αναγκαιότητα, υπάρχει και η δυνατότητα για ενοποίηση των εργατικών «μετώπων» σε αγώνα διαρκείας, απεργιακή μάχη, με ανατρεπτική λογική.
Πρέπει να σπάσει άμεσα το κλίμα της αδράνειας, να υπάρξει άμεσα μαζικός και παρατεταμένος ξεσηκωμός των εργαζομένων και απεργιακός αγώνας για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και τη συνολική ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.
Χωρίς καμιά αυταπάτη ή αναμονή «αντίδρασης» από την ΓΣΕΕ που τα έχω δώσει όλα στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, αλλά και τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις όταν αυτές δεν ανταποκρίνονται.