Κυκλοφόρησε το 14ο τεύχος του Σελιδοδείκτη
Κυκλοφόρησε το 14ο τεύχος του περιοδικού Σελιδοδείκτης, για την εκπαίδευση και την κοινωνία. Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Πολιτισμός, τέχνη και εκπαίδευση» γίνεται μια προσπάθεια προσέγγισης της αναγκαιότητας της τέχνης για την μόρφωση του ολοκληρωμένου ανθρώπου, κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική που την εκδιώκει από τα σχολεία.
Στην προσπάθεια αυτή βοηθούν με άρθρα τους, ο Περικλής Παυλίδης, «Τέχνη και προσωπικότητα – για τη μόρφωση του ολοκληρωμένου ανθρώπου», ο Κίμωνας Ρηγόπουλος, «Ένα αναγκαίο σημείο συνάντησης» και η Νατάσσα Πίτσου «Η σημασία της τέχνης για τη συγκρότηση της ανθρώπινης προσωπικότητας στον Ιλιένκοφ». Η Αιμιλία Καραλή μας «ξεναγεί» στη σκέψη μιας πορείας με σύνθημα «Θέλουμε να δούμε τον Μεγαλέξανδρο», ο Στέλιος Μαρίνης, μας εισάγει στην ομορφιά των αριθμών, της εκπαίδευσης και της μουσικής, ο Χρήστος Αλαβέρας περιγράφει ποια θέση επιφυλάσσει το σημερινό σχολείο για τις τέχνες και τι θέση έπρεπε να έχουν ως όρος για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών και ο Μιχάλης Αγραφιώτης προβληματίζεται και θέλει να μας προβληματίσει για τη σχέση κινηματογράφου και εκπαίδευσης. Στο αφιέρωμα συμπεριλαμβάνεται και μετάφραση του άρθρου του Λένιν για την Ανάπτυξη των Εργατικών Χορωδιών στη Γερμανία.
Το περιοδικό φιλοξενεί στις μόνιμες στήλες του, άρθρα σχετικά με το εκπαιδευτικό κίνημα και τη μάχη της αξιολόγησης, με τη θεωρία της εξέλιξης και τον Richard Lewontin, τη «μεγάλη παραίτηση» στην εργασία, τα διεθνή εκπαιδευτικά νέα, την επιρροή της ελληνικής επανάστασης του 1821 στους επαναστάτες-ποιητές του 19ου αιώνα, τις ζωγραφιές των νεαρών Αφγανών γυναικών από Ριτσώνα και Θήβα, διήγημα και βιβλιοπαρουσίαση.