Μετά από 12 χρόνια παρουσίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η Λέσχη Αναιρέσεις επέστρεψε σε έναν νέο, όμορφο και «ζεστό χώρο». Το ξεκίνημα αυτού του νέου «ταξιδιού» ήταν ιδιαίτερα δυναμικό καθώς διοργανώθηκε ένα διήμερο γεμάτο συζητήσεις, κέφι και χορό. Η Λέσχη Αναιρέσεις στη Θεσσαλονίκη, γέμισε ακόμη μια φορά, όχι μόνο από ανθρώπους, αλλά από ιδέες, γνώσεις και αγωνιστική δύναμη.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 9/12 τα εγκαίνια ξεκίνησαν με την εκδήλωση «Ένας άλλος, απελευθερωτικός πολιτισμός». Σε μια πλούσια και γεμάτη συζήτηση αναμετρηθήκαμε με ερωτήματα και προβληματισμούς όσον αφορά το «ποιος» είναι ο πολιτισμός της απελευθέρωσης και της χειραφέτησης, πώς μπορεί και πρέπει να γίνει κτήμα ολόκληρης της κοινωνίας. Η βραδιά έκλεισε με DJ Set. Την Κυριακή 10/12, οι Αναιρέσεις Θεσσαλονίκης πήγαν σινεμά για να παρακολουθήσουν την πρώτη προβολή της νέας ταινίας του Βασίλη Τσιράκη Φαύλος Κύκλος, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ηπειρωτικό γλέντι με τους Αχπάν.
Η Λέσχη θεωρίας και πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, που λειτουργεί στα πρότυπα αντίστοιχων πρωτοβουλιών του ΝΑΡ και της νΚΑ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο μοντέλο συλλογικότητας που, κόντρα στους καιρούς της ηττοπάθειας, της αδράνειας και του ατομικού δρόμου, κόντρα στα κυρίαρχα μοντέλα διασκέδασης, θα ψηλαφεί διαρκώς τον άλλο δρόμο που είναι τόσο αναγκαίος και συνάμα εφικτός στο σήμερα.
Ακόμα, η λέσχη φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης της πόλης όπου η πληττόμενη πλειοψηφία θα βρίσκει χώρο και τρόπο να συζητάει τις ανησυχίες και τα ερωτήματα της. Ταυτόχρονα, θα φωτίζει με κάθε δυνατό τρόπο τον πολιτισμό των «από κάτω» που ως αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών σχέσεων, αποτελεί αναφαίρετη πλευρά της καθημερινότητας μας.
Η επιτροπή της λέσχης εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους/ες που παρευρέθηκαν και στήριξαν τα εγκαίνια! Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους ανθρώπους που συνέβαλαν με πολιτικές παρεμβάσεις στην εκδήλωση της πρώτης ημέρας και συγκεκριμένα την Χριστίνα Αλεξανδρίδη, τον Μενέλαο Εξίογλου, τον Βασίλη Τσιράκη και όσους συμμετείχαν με τις παρεμβάσεις και την παρουσία τους.
Μαίρη Κωτσοπούλου