Με μαζικότητα πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνηση στα εγκαίνια της ΔΕΘ, παρά το γεγονός ότι ο Μητσοτάκη ακύρωσε την παρουσία του λόγω της καταστροφικής πλημμύρας. Η απουσία για πρώτη φορά του πρωθυπουργού από τα εγκαίνια της ΔΕΘ φυσικά δεν έχει να κάνει με κάποια στάση ευθύνης, αλλά με την έλλειψη αφηγήματος, αφού η εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης δεν μπορεί να κρύψει ότι η κοινωνία και το περιβάλλον καίγονται και βουλιάζουν αβοήθητα εξαιτίας της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Η συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων στην Καμάρα μαζί τις εργατικές διεκδικήσεις που ανέδειξε, πήρε χαρακτήρα ενάντια στην εγκληματική πολιτική του κέρδους που δημιουργεί τους όρους των καταστροφών και αφήνει τον λαό στο έλεος τους. Σε αυτό τον τόνο ήταν οι χαιρετισμοί συνδικαλιστών με τους οποίες ξεκίνησε η συγκέντρωση, όπως και τα μηνύματα που διαβάστηκαν από σωματεία και συλλογικότητες. Τον λόγο πήραν ο Παντελής Βαϊνάς, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, ο Ακρίτας Καλούσης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και η Νότα Βασιλοπούλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.
Στη συγκέντρωση καλούσαν οι Γ’ και Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η ΠΕΝΕΝ, το Σωματείο Εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων Βιβλίου Χάρτου Θεσσαλονίκης, το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ), ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, (ΠΟΠΟΚΠ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ,.ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ), ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων Β. Ελλάδας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ (μ-λ), το ΕΕΚ, η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία, η Αριστερή Παρέμβαση-Αγωνιστικό Μέτωπο στην Ήπειρο μαζί με δημοτικά σχήματα, ο Διαρκής Αγώνας και οργανώσεις και κινήσεις του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, η Επιτροπή Αγώνα Μ. Παναγιάς ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και άλλες περιβαλλοντικές κινήσεις.
Η διαδήλωση διέσχισε τους δρόμους της πόλης προς τη ΔΕΘ με συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και το αντεργατικό νομοσχέδιο-λαιμητόμος του Α. Γεωργιάδη, αλλά συνθήματα ενάντια στην επέλαση του κέρδους που ρήμαξε τον Έβρο και τη Θεσσαλία, όπως “πότε με πλημμύρες, πότε με φωτιές σκοτώνουν για τα κέρδη τους οι καπιταλιστές”, “αυτή η πολιτική, η δολοφονική δεν παίρνει διορθώσεις αλλά ανατροπή”, “ακρίβεια-φτώχεια- αυταρχισμός, ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός”.
έντονη ήταν η αστυνομοκρατία στην πόλη παρά την απουσία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης με μια πολυδάπανη κινητοποίηση που στόχευε σε μια εικόνα αποτροπής της μαζικής συμμετοχής του λαού. εντύπωση προκάλεσε η ειδική επιχείρηση της αστυνομίας με κλούβες και εκατοντάδες ΜΑΤ ώστε να φτιαχτεί “υγειονομική ζώνη” στη διαδρομή που ακολούθησε η πορεία της Καμάρας, δήθεν για προστατευτούν οι διαδηλώσεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.
Άμαζη ήταν η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα Βενιζέλου που βασίστηκε στην πανελλαδική κινητοποίηση των συνδικαλιστικων ηγεσιών από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Ομοσπονδίες και στελεχών από την Β. Ελλάδα των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί συμμετείχαν και εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις, το ΣΕΚ, η ΟΚΔΕ, καθώς και η προσυγκέντρωση στο Συντριβάνι των ΜΕΡΑ25-ΛΑΕ-ΑΡΑΣ, Αναμέτρηση, ΑΡΑΝ-Κ Σχέδιο, ΔΕΑ.
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία ΧΑΝΘ συσπείρωσε σωματεία και μαζικούς φορείς που ελέγχει ο χώρος και ακολούθησε πορεία.