Τέσσερις ώρες νεροποντής στα Τρίκαλα ήταν αρκετές ήταν αρκετές για να βουλιάξει η πόλη και να αναδειχθούν τα τεράστια προβλήματα και η «γύμνια» της δημοτικής αρχής. «Οι πεσμένοι σοβάδες από τα ταβάνια του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων, και η νεροποντή που έπνιξε κυριολεκτικά την πόλη, έδειξε πως ότι δεν αποφέρει φήμη και έσοδα στον Δήμο, εγκαταλείπεται» σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Καλά τα επικοινωνιακά τρικ, η «έξυπνη πόλη», τα «διπλοΠετσωμένα» ΜΜΕ, αλλά όταν και όποτε υπάρχει πραγματικό πρόβλημα, εμφανίζεται η «γύμνια» της Δημοτικής Αρχής.
Η προηγούμενη Τετάρτη ήταν αποκαλυπτική. Οι πεσμένοι σοβάδες από τα ταβάνια του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων, και η νεροποντή που έπνιξε κυριολεκτικά την πόλη, έδειξε πως ότι δεν αποφέρει φήμη και έσοδα στον Δήμο, εγκαταλείπεται.
Η Σχολική Επιτροπή, αρμόδια για την εκτέλεση έργων για την επισκευή και συντήρηση των σχολείων, με ευθύνη του Δημάρχου, τα έχει αφήσει στη μοίρα τους. Αυτό που είδαμε χθες είναι το λιγότερο. Γερασμένα Σχολικά Κτίρια δίχως “Αντισεισμική Θωράκιση”, δίχως “Πρόσβαση σε ΑΜΕΑ”, με τεράστιες “Ενεργειακές καταναλώσεις” λόγω παλαιότητας κατασκευής, κρύβουν καθημερινά παγίδες για μαθητές, δασκάλους, καθηγητές που τα βιώνουν. Βέβαια αν αφορούσε τον “Μύλο των ξωτικών” ή κάποιο άλλο προβεβλημένο Τουριστικό Χώρο, ο Δήμαρχος θα είχε φροντίσει να λύσει όλα τα προβλήματα.
Η χθεσινή δίωρη νεροποντή έδειξε τα τεράστια προβλήματα των υπηρεσιών του Δήμου. Κατ’ αρχάς η ΔΕΥΑ Τρικάλων, που κύριο μέλημά της πρέπει να είναι η συνεχής προσπάθεια για την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και η Τεχνική Υπηρεσία που μέλημά της πρέπει να είναι η σωστή εκτέλεση των έργων.
Η μεν πρώτη περισσότερο θυμίζει Εισπρακτική Εταιρία που την ενδιαφέρει πώς να μαζεύει τα χρήματα από τους λογαριασμούς νερού. Και με την πρώτη ευκαιρία να το κόβει από τα λαϊκά σπίτια που χρωστάνε δυο- τρεις λογαριασμούς.
Η δε Τεχνική Υπηρεσία έχει αφήσει τους εργολάβους να δρούνε ανεξέλεγκτα. Να σκάβουν τους δρόμους όποτε θέλουν, να αφήνουν ημιτελή τα έργα, να μη φροντίζουν για την ασφάλεια των διερχόμενων πολιτών, είτε κινούνται με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητο. Και οι δυο περιπτώσεις ένα πράγμα δείχνουν:
Ότι στο σύγχρονο «Τοπικό Κράτος« της Επιχειρηματικοποίησης, αυτά είναι λεπτομέρειες. Η ουσία για τον Δήμαρχο είναι στην Καινοτομία στην «Αειφόρο ανάπτυξη» (πράσινος κερδοφόρος ορίζοντας), στην έξυπνη πόλη (αγγλικά: smart city) και σε όλα αυτά που συζητάει με επιχειρηματίες στα Οικονομικά Forum των Δελφών ή με τους υπεύθυνους του εγκλήματος στα Τέμπη στο συνέδριο που διοργανώθηκε πρόσφατα στα Τρίκαλα (#Τρίκαλα2030).