Εκατομμύρια διαδήλωσαν την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στους δρόμους της Γαλλίας, στη νέα μεγάλη απεργία ενάντια στη διάλυση του συνταξιοδοτικού. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 200 απεργιακές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Ανακοίνωση της Διασυνδικαλιστικής ομάδας. Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού αυτό το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου.
Kυβέρνηση και βουλευτές δεν μπορούν να κωφεύουν μπροστά σε αυτή την ισχυρή κινητοποίηση
Με σχεδόν 2 εκατομμύρια διαδηλωτές, αυτή η 7η Φεβρουαρίου επιβεβαίωσε, αν ήταν ακόμα αναγκαίο να το κάνει, την σθεναρή αποφασιστικότητα να απορρίψει (ο λαός) το νομοσχέδιο συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που πρότεινε η κυβέρνηση.
Από τις 19 Ιανουαρίου, εκατομμύρια εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, νέοι και συνταξιούχοι, όλο και πιο εξοργισμένοι από το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν τους ακούει, κινητοποιήθηκαν, απεργώντας ή/και διαδηλώνοντας σε όλη τη χώρα.
Περισσότερο από ποτέ, ο λαός στηρίζει όλα τα επαγγελματικά συνδικάτα και νεολαιίστικες οργανώσεις που αντιτίθενται στην αύξηση της νόμιμης ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη και στην παράταση της διάρκειας των εισφορών. Περισσότεροι από 9 στους 10 εργαζόμενους απορρίπτουν τη μεταρρύθμιση, ενώ περισσότερα από τα 2/3 του πληθυσμού υποστηρίζουν τις κινητοποιήσεις.
Πλήθος εμπειρογνώμονες καταγγέλλουν την αδικία και τη βαρβαρότητα αυτής της μεταρρύθμισης. Επισημαίνουν ανεπαρκή, ανεπαρκώς ποσοτικοποιημένη και ακόμη και λανθασμένη αιτιολόγηση.
Μια λειτουργική δημοκρατία πρέπει να ακούει τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού που αντιτίθεται σε αυτή τη μεταρρύθμιση. Μπροστά σε μια κυβέρνηση που εξακολουθεί να κωφεύει, καθώς η επεξεργασία του νομοσχεδίου ξεκίνησε χθες στην Εθνοσυνέλευση, οι βουλευτές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απορρίπτοντας το νομοσχέδιο αυτό.
Η Διασυνδικαλιστική καλεί όλο τον λαό να διαδηλώσει ακόμη πιο μαζικά το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα για να πει όχι σε αυτή τη μεταρρύθμιση. Παράλληλα, τον καλεί να εγκαλέσει τους βουλευτές και τους γερουσιαστές και να πολλαπλασιάσει τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες, τις συναντήσεις ή τις γενικές συνελεύσεις παντού στην επικράτεια, στις επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες, στους χώρους σπουδών, μεταξύ άλλων και με απεργίες.
Η εκτελεστική εξουσία θα φέρει ακέραια την ευθύνη για τις συνέπειες αυτού του κοινωνικού κινήματος, το οποίο είναι πρωτοφανές σε έκταση και έχει γίνει σταθερό στοιχείο του κοινωνικού τοπίου. Η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει το νομοσχέδιό της χωρίς να περιμένει το τέλος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, η Διασυνδικαλιστική ομάδα θα ανακοινώσει τη συνέχεια αυτής της κινητοποίησης.