Η Δύση ανακοινώνει διαρκώς νέες προμήθειες οπλικών συστημάτων στο καθεστώς Ζελένσκι, αποδεικνύοντας πως η πλειονότητα του δυτικού στρατοπέδου επιθυμεί μια μακρόσυρτη σύγκρουση που φθείρει τη Ρωσία.
Τομή στις έως τώρα εξοπλιστικές αναγγελίες αποτελεί η ανακοίνωση της Γερμανίας για αποστολή περί των 40 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης πεζικού Marder-1 και ενός συστήματος Patriot από τα γερμανικά αμυντικά αποθέματα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης η αποστολή των παραπάνω θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου της νέας χρονιάς. Ταυτόχρονα αναγγέλθηκε η εκπαίδευση, διάρκειας 8 εβδομάδων, Ουκρανών στρατιωτών για την εξοικείωσή τους με τα Marder στην Γερμανία.
Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση από γερμανικής πλευράς, ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να χορηγήσει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία αν η Γερμανία το ζητήσει, καθώς απαιτείται γερμανική άδεια εξαγωγής. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Πολωνία με τον Πρωθυπουργό της να δηλώνει πως το γερμανικό «πράσινο φως» από τη Γερμανία προκειμένου να παραδώσει και αυτή με τη σειρά της άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία. Από το «χορό» των εξοπλισμών φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ΗΠΑ, οι οποίες θα αποστείλουν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley.
Βέβαια, η συνεχής αποστολή δυτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία δεν αποτελεί έκπληξη. Αυτό που έχει όμως (ανησυχητικό) ενδιαφέρον είναι η αισθητά πιο ενεργής συμμετοχή της Γερμανίας σε αυτή. Μάλιστα, η αλλαγή αυτή στην αμυντική πολιτική της χώρας φαίνεται πως επηρέασε και την εγχώρια πολιτική σκηνή με την υπουργό Άμυνας , Κριστίν Λάμπρεχτ, να ανακοινώνει την παραίτησή της εν μέσω αντιδράσεων (διεθνών και τοπικών) για μη αποφασιστική στάση απέναντι στη ρωσική εισβολή και κωλυσιεργία στην αποστολή οπλικών συστημάτων.