▸Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και άλλων πολιτικών προσώπων καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη επιβεβαίωσαν ξανά την διαχρονική ύπαρξη ενός καλά οργανωμένου συστήματος κρατικού χαφιεδισμού.
Την στιγμή που από την ερχόμενη εβδομάδα στην Βουλή τα αστικά κόμματα ετοιμάζονται να στήσουν ένα ακόμη «θέατρο σκιών» με διαφορετικές πολιτικές επιδιώξεις, θα πρέπει να αναδειχθεί η πραγματική διάσταση γύρω από το θέμα. Ότι οι «νόμιμες» ή παράνομες παρακολουθήσεις και υποκλοπές, πέρα από τις ενδοαστικές διαμάχες, στρέφονται κατά κύριο λόγο κατά του εργατικού κινήματος, αγωνιστών και της μαχόμενης Αριστεράς.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, ιδιαίτερη αξία έχει η πρόσφατη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) με τις οποίες υπενθυμίζει τις καταγγελίες που είχε κάνει από τον Ιανουάριο του 2015 στον τότε υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα για υποκλοπές στην τηλεφωνική συσκευή του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ, Αντώνη Νταλακογεώργο, αλλά και στο τηλεφωνικό κέντρο και στα τηλέφωνα της Ένωσής.
Όπως σημειώνει η ΠΕΝΕΝ, παρότι σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις εκπρόσωπων της Ένωσης με τον Θοδωρή Δρίτσα υπήρχε η διαβεβαίωση για έρευνα εις βάθος, τελικά υπήρξε «κουκούλωμα» της υπόθεσης.
Η επαναφορά της συγκεκριμένης υπόθεσης υποκλοπών από την ΠΕΝΕΝ έφερε την αντίδραση του Θοδωρή Δρίτσα ο οποίος, με ανακοίνωσή του, αφού πρώτα επιβεβαιώνει ότι «όντως στις αρχές του 2015 υπήρξε καταγγελία για παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του προέδρου αλλά και των γραφείων της ΠΕΝΕΝ», διαψεύδει ότι η έρευνα «πάγωσε» και υπήρξε «κουκούλωμα» από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και του υπουργείου.
«Επισημαίνω ότι, η καταγγελία του Αντώνη Νταλακογεώργου δεν περιείχε κανένα αντικειμενικό στοιχείο, έστω ενδεικτικό. Ήταν καταγγελία-ισχυρισμός, τον οποίο εγώ σεβάστηκα και καθόλου δεν τον υποτίμησα. Αλλά μέχρι εκεί. Άλλα στοιχεία έστω ως ένδειξη δεν υπήρχαν. Η έρευνα τελικά δεν απέδωσε κάποιο στοιχείο. Τόσο για το τελικό αποτέλεσμα όσο και για την καθημερινή διαδικασία, συχνότατα, συστηματικά και με ειλικρίνεια ενημέρωνα τον καταγγέλλοντα. Μετά από αυτά και εκείνος σταμάτησε τις ενέργειές του προς κάθε κατεύθυνση», σημειώνει.
Από την πλευρά της η ΠΕΝΕΝ, με νέα της ανακοίνωση, χαρακτηρίζει «ανεπιτυχή και εκτός πραγματικών δεδομένων» την απάντηση που έδωσε ο πρώην υπουργός αποδομώντας έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του, υπενθυμίζοντας παράλληλα τα αντεργατικά «έργα» και τις «αντιλαϊκές «ημέρες» του Θοδωρή Δρίτσα την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο.
«Πώς μπορεί να ερευνήθηκε μια καταγγελία χωρίς να έχει πάρει μέρος η εμπλεκόμενη πλευρά, δηλαδή η ΠΕΝΕΝ, και τι είδους έρευνα ήταν αυτή χωρίς την δική μας παρουσία», αναρωτιέται.
«Είναι αυτός και η κυβέρνησή του που δέχθηκε, υπέγραψε το καταστροφικό MasterPlan της Cosco για να δηλώσει αργότερα όταν στην πειραϊκή αναπτύχθηκε κίνημα ενάντια στην δημιουργία προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια, ότι δεν γνώριζε τίποτα για το περιβαλλοντικό έγκλημα!!!», υπενθυμίζει μεταξύ άλλων η ΠΕΝΕΝ.
Υ.Γ: Στα σχετικά link μπορείτε να διαβάσατε αναλυτικά τις δύο ανακοινώσεις της ΠΕΝΕΝ καθώς και την απάντηση του Θοδωρή Δρίτσα.