▸ Σε εργατική συγκέντρωση ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη, την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή και πορεία στη βουλή, καλούν κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και συλλογικότητες γειτονιών, με αφορμή τον έναν χρόνο από την ψήφιση του αντεργατικού-απεργοκτόνου εκτρώματος από την κυβέρνηση.
«Ο νόμος Χατζηδάκη στοχεύει να βάλει στον γύψο τους εργατικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες, ώστε να εξασφαλιστεί η υποταγή στις εργοδοτικές και κυβερνητικές επιλογές. Ο αγώνας για να ανατραπεί ο νόμος 4808/21 είναι μονόδρομος για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Για να υπάρξουν διεκδικήσεις και εργατικές νίκες πρέπει να συγκρουστούμε με το νόμο έκτρωμα», τονίζεται στο κάλεσμα.
Τα σωματεία αναδεικνύουν επίσης και το ζήτημα της επίθεσης που έχει εξαπολυθεί στον κόσμο της εργασίας με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τους εξευτελιστικούς μισθούς (και την «αύξηση» κοροϊδία), την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις, τη μεταφορά στις πλάτες του λαού του κόστους από την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο. «Όλα αυτά γεννούν αγανάκτηση και διάθεση αντίστασης. Τις εργατικές – λαϊκές αντιδράσεις θέλουν να αποτρέψουν. Γι’ αυτό εντείνουν την κρατική καταστολή, γι’ αυτό θωρακίζουν το αντιδημοκρατικό τους οπλοστάσιο», αναφέρουν τα σωματεία και καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση.
Απόφαση για την κινητοποίηση έχουν λάβει ο σύλλογος υπαλλήλων βιβλίου και χάρτου Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ), ο ΣΕΦΚ, το σωματείο εργαζομένων στα PUBLIC, τα εκπαιδευτικά σωματεία Κ. Σωτηρίου, «Αριστοτέλης» και Ηρώ Κωνσταντοπούλου- Α. Λιόσια –Ζεφύρι-Φυλή κ.α.
«Δεν υποτασσόμαστε στην «πραγματικότητα» πως έχει ψηφιστεί και είναι νόμος του κράτους… Δεν τον εφαρμόζουμε. Παλεύουμε για την κατάργησή του.», αναφέρει στο κάλεσμά του ο ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου.
«Ο νόμος Χατζηδάκη στοχεύει να βάλει στον γύψο τους εργατικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες, ώστε να εξασφαλιστεί η υποταγή στις εργοδοτικές και κυβερνητικές επιλογές. Ο αγώνας για να ανατραπεί ο νόμος 4808/21 είναι μονόδρομος για τους εργαζομένους και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Για να υπάρξουν διεκδικήσεις και εργατικές νίκες πρέπει να συγκρουστούμε με τον νόμο έκτρωμα, το νόμο Χατζηδάκη», τονίζει από τη μεριά του ο ΣΥΒΧΨΑ.