▸Προκλητικά η κυβέρνηση φέρνει στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου για ψήφιση το νομοσχέδιο για την μετατροπή της επικουρικής ασφάλισης σε ένα πεδίο τζόγου και κερδοφορίας εταιρειών, ανοίγοντας το χορό ακόμα ευρύτερων αντεργατικών αναδιαρθρώσεων στο ασφαλιστικό. Η αντι-μεταρρύθμιση στις επικουρικές έχει επενδυθεί με ένα σύνολο ψευδών ισχυρισμών και προπαγανδιστικών ψεμάτων, που δύσκολα μπορούν να κρύψουν την αντεργατική της ουσία, ειδικά για τη νέα γενιά για την οποία εμφανίζεται να προορίζεται και να ωφελεί…
Αυτό το αντιδραστικό νομοθέτημα δεν μπορεί να περάσει χωρίς αντιδράσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Δυστυχώς αυτές δεν είναι στο επίπεδο που απαιτείται, αλλά ακόμα κι έτσι πρέπει να εκφραστούν.
Ήδη οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις του δημοσίου, σχήματα και κινήσεις του ιδιωτικού τομέα, σωματεία και σύλλογοι καλούν σε κινητοποίηση την Τετάρτη στις 1 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε πορεία προς τη βουλή.
Στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 7 μ.μ. καλεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Στη βουλή στις 8 μ.μ. καλούν σε κινητοποίηση συνδικάτα που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ (Συνδικάτο Οικοδόμων, ΣΕΤΗΠ, Εμποροϋπάλληλοι κ.α.), ενώ στις 7.30 μ.μ. -επίσης στο Σύνταγμα- καλεί σε συγκέντρωση η ΑΔΕΔΥ.
Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις του δημοσίου τονίζουν στην ανακοίνωσή τους πως με τη δημιουργία του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια καινούρια γενιά εργαζομένων, όπου η ασφάλιση δεν θα σημαίνει προστασία, αλληλεγγύη των γενεών, πρόνοια, υγεία, σύνταξη, αλλά τζογάρισμα και ρίσκο – δηλαδή, ατομική υπόθεση του καθενός ξεχωριστά. Οι Παρεμβάσεις καλούν όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις να πάρουν θέση τώρα, να «σηκώσουν το γάντι» τώρα και όχι «μετά», με αγώνα σύγκρουσης και ανατροπής και όχι περιορισμένης έντασης και συμβολικής διαμαρτυρίας. Οσον αφορά το μέτωπο της πανδημίας οι παρεμβάσεις ζητούν άνοιγμα όλων των σχολείων με ασφάλεια. Οπως τονίζουν δεν πρέπει να υπάρξει κανένας διαχωρισμός-κανένας εμφύλιος ανάμεσα στους εργαζόμενους αλλά μόνο κοινός αγώνας για μέτρα υγειονομικής προστασίας.