Τελικά το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη έχει λάθη ή είναι ολόκληρο ένα λάθος; Εύκολο να μπερδευτεί κανείς από τις ψηφοφορίες επί των άρθρων, αφού σχεδόν τα μισά υπερψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία — ορισμένα ξεπέρασαν και τις 250 ή και τις 280 ψήφους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει τελικά υπέρ 55 άρθρων και «παρών» σε άλλα 17 από τα 128 συνολικά άρθρα. Τις αντιφάσεις και παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ και την ακόμα πιο επαμφοτερίζουσα στάση του ΚΙΝΑΛ (73 υπέρ) δεν έχασαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν η άθλια κυβέρνηση και τα προσκείμενα σε αυτή ΜΜΕ. Είδατε δεν είναι «τρισκατάρατο όπως λέγατε», τελικά, το νομοσχέδιο, έσπευσε να ισχυριστεί με έναν τρόπο ο Κωστής Χατζηδάκης. Πέρα από τους δικομματικούς καβγάδες, ωστόσο, εγείρονται ουσιαστικά ερωτήματα. Πώς λοιπόν θα καταργήσει το αντεργατικό νομοσχέδιο ο Αλέξης Τσίπρας; Με ένα «νόμο και ένα άρθρο» όπως έλεγε ότι θα κάνει με τα μνημόνια ή θα διατηρήσει τις ενσωματώσεις των διεθνών συμβάσεων και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας «που είναι υποχρεώσεις της χώρας» και τα «θετικά μέτρα» τα οποία υπερψήφισε και στη συνέχεια υπερασπίστηκε;
Πρόσφατη σχετική αρθρογραφία στην εφημερίδα Αυγή πάντως έστελνε μηνύματα «συνέχειας του κράτους» που όπως και με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεσμεύουν και τον επόμενο: «Πρακτικά, η επόμενη κυβέρνηση θα θέλει να ξηλώσει και δεν θα μπορεί» έγραφε το άρθρο!
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε, λοιπόν, αμάσητα όλα τα «τυράκια» και τη «γαρνιτούρα» που είχε απλώσει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Ο Α. Τσίπρας θέλει να δείχνει υπευθυνότητα. Οι εργαζόμενοι έχουν δει όμως τη φάκα.